8 u 1 paleta senki za oči? Ne! Nikako!!!


Komad šminke sa kojim obožavam da eksperimentišem su senke :) Kao klinkica sam svako jutro, pred odlazak u obdanište, stajala u kupatilu i fascinirano posmatrala mamu, dok se šminka. Sećam se da sam obožavala one trostruke kutije sa fiokicama - izvučeš, preklopiš, rasklopiš - sa puno nekih kvadratića u svim mogućim bojama -  pravi šareniš! Tada mi je delovalo kao veeeeliko umeće to kako ona četkicom, "oboji" oči. 



Od srednje škole sam koristila raznorazne senke i mogu reći da Avonova 8-in-1! Eye Palette spada u zaista loše!

Opis: Paleta od 8 boja, u jednom pakovanju, sa dva dupla aplikatora za nanošenje i ogledalcem sa unutrašnje strane poklopca. Prelazi boja su od svetlijih ka tamnijim, pri čemu su određene nijanse mat a određene sedefaste. Dostupne u 3 seta boja. 

Da počnemo...paletu sam dobila na poklon, u varijanti Water colours. Kombinacija boja mi se jako svidela - prelepe pastelne boje koje počinju sa svetlo bež pa preko toplih, uvek zahvalnih nijansi braon, dolaze do hladnih plavih da bi se završile mat crnom. Fenomenalno! Zaista bezbrojne mogućnosti za kombinovanje!


To je i prvo što me je razočaralo. Boje! Boje prosto nisu TE boje kada senku nanesete! Bež je previše svetla, tamno braon ispadne nešto što vuče na rozikasto sivo, tamno plava nije ni malo tamna, skoro da se ne razlikuje naročito od svetlo plave do nje, dok siva i crna mogu da prođu. Od ljubičaste sam odustala. Dakle ova paleta je jako slabo pigmentisana.

Dalje, senke su potpuno nepostojane. Zamislite senku koja se razleti sa vašeg lica!?Nemoguće je postići bilo kakav oblik na kapku jer se jednostavno "ne lepi" za kožu.

Na sve ovo imam da dodam još da su prilično tvrde - morate se "boriti" sa paletom da nešto ostane na aplikatoru, i da se vrlo brzo lome - moja omiljena crna se razdrobila u neuoptrebljivu gomilicu (na slici se vidi prazan uložak do sive!).

Da napomenem na kraju, Avon ima neke jako dobre senke o kojma ću kuckati uskoro, ali 8-in-1! Eye Palette toplo ne preporučujem! 


1 komentar

  1. potpuno se slažem. ovu paletu (kao tvoja na slici) sam dobila za 10 din. ili tako nešto uz nešto što sam kupovala, i totalno sam se razočarala. nikakav pigment, očajna tekstura, uopšte mi nije jasno kako to mogu da prodaju... ne kapiram, kao da niko nije isprobao pre nego što su počeli da je proizvode....

    OdgovoriIzbriši