Avon calming effects podloge za lice

Ono što ću odmah da naglasim je da Avonovi tečni puderi spadaju u pudere srednjeg kvaliteta. Dakle ne treba očekivati neki spektakularno dobar tečni puder. Međutim, ako potrefite puder iz linije koja najbolje odgovara vašem tipu kože i naravno ako uspete da uskladite nijansu sa vašim tonom i podtonom (što može da bude problem, jer je u ponudi svega nekoliko nijansi - do 5), moguće je da ćete biti i više nego zadovoljni izborom. Znam žene, koje već godinama bezuslovno koriste Avonov puder, iako nemaju ograničenje u kupovini šminke.

Ovde ću predstaviti dve podloge iz Avon calming effects linije - radi se o antistres podlogama: calming effects illuminating foundation, koji već duže vreme koristi moja mama i calming effects skin revival foundation, koji sam od skora sama isprobala. Obe podloge su za suvu kožu ili eventualno mešovitu sa blagom T zonom. 


Avon calming effects illuminating foundation je antistres podloga, obogaćena vitaminskim kompleksom i ekstraktom aloe i lavande. Dermatološki testiran, sa UVA i UVB zaštitom. Dostupan u pet nijansi.

Moja mama ima kombinovanu i osetljivu kožu. Šminka ume često da joj izazove iritacije i crvenilo. Po njenim rečima, ovaj tečni puder je među najboljima koje je koristila. Tekstura je srednje gustine ali nije retka, lepo se razmazuje. Pokrivenost je dosta dobra - mada ne potpuna, pa su neophodne male korekcije. Vrlo je nežan i gotovo je neosetan na licu - čak i ako količinski preterate u nanošenju (nema "maska efekta"). Daje koži izvestan blagi sjaj i generalno je čini mekom i neiritiranom. Traje sigurnih 7 - 8 sati.

Pakovanje i dizajn: staklena bočica sa pumpicom, od 30ml.


Avon calming effects skin revival foundation je umirujuća podloga, sa kamilicom, vitaminom E i pantenolom. Hipoalergijski testirana. Avon takođe navodi da podloga vidno pomaže da se umanji crvenilo te je naročito preporučuje za osetljivu kožu.

Ovu podlogu sam počela da koristim pošto sam istrošila Niveinu toniranu kremu. Inače ne volim svakodnevno da koristim tečni puder - imam sreće po pitanju čistog tena i zahvalne, neproblematične kože, pa za svaki dan najradije koristim neku toniranu kremu. U tom smislu, ova podloga mi je potpuno ispunila zahteve. U pitanju je lagana podloga, koja pre svega hidrira :D Tekstura je ređa ali ne vodenkasta! Izuzetno se lepo razmazuje i nežno reaguje sa kožom. Što se tiče ujednačenosti, takođe nemam nikakvih zamerki. Međutim pokrivenost je slaba do osrednja, zavisi koliko količinski nanesete, ali u svakom slučaju za plave podočnjake ili neke druge jače nedostatke, mora da se upotrebi i korektor. Inače, podloga je dugotrajna - nisam primetila promene tokom celog dana. Dakle, ovo je solidna podloga za svakodnevnu upotrebu od koje možete očekivati prirodan i osvežen izgled lica, ali ništa više od toga! 

Pakovanje i dizajn: Standardna plastična tubica od 30ml.

Zaključak: Obe podloge imaju svega pet nijansi, pa to uzimam kao veću manu. Sve u svemu, ko ima mešovitu/suvlju i/ili osetljivu kožu, a u potrazi je za solidnom podlogom, preporučujem da isproba ove :) 


Ocena za Avon calming effects illuminating foundation  * * * *
        za Avon calming effects skin revival foundation   * * * 




12 komentara

  1. Ako moze ja bih jednu sugestiju dala :) bilo bi mi mnogo od pomoci da u buduce kada bi pisala recenzije na kraju svega napises ocenu :) npr sad na kraju posta napises Ocena : 4/5 ili da ocenujes od 1- 10 , mada meni draze od 1-5 :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala na sugestiji!:) inače sam na ostale recenzije stavljala ocene od 1 do 5 u formi zvezdica, a na ovom sam propustila. Evo ispravka sledi odmah!

    OdgovoriIzbriši
  3. Nema na cemu :) Inace ti je super blog , od sada cu ga pratiti redovno svidjam i se ... a pogotovo mi se svidja sto ce biti recenzije samo Avonovih proizvoda na jednom mjestu :DDD Sve pohvale :)

    OdgovoriIzbriši
  4. nisam probala ove pudere, ali ako su za suvu kožu verovatno mi ne bi odgovarali.
    od avonovih pudera sam imala samo magix u boji i bio mi je odličan (sad, posle pola godine se unutra razdvojila neka tečnost od ostatka smese, i nikako ne uspevam da ga izmućkam, možda je stvarno gotov, šmrc) i neki u stiku, koji mi je isto bio baš dobar (odlično je pokrivao pa sam ga koristila više kao korektor). razmišljam da probam perfectwear, čini mi se da je on za masniju t zonu skroz ok...

    OdgovoriIzbriši
  5. O perfectwear tečnom puderu pišem sledeći post :) i on jeste za masniju kožu. Uglavnom ima sve pohvale i bolje pokriva od ostalih Avonovih pudera. Magix još uvek nisam isprobala, ali do sada čujem samo pohvale :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Umirujuca podloga za blistav ten Warmest Beige je savrsena koristim je vec godinama. unazad par godina radim sa Avonom. Moje korisnice ovog proizvoda imaju samo reci pohvale.

    OdgovoriIzbriši
  7. imam antistres podloge, 4 od 5 nijansi, i koristim ih već oko 2 g i doslovno mi se radi o najboljoj podlozi na svijetu! imam mješovitu kožu, ali ne nestaje mi brzo sa lica,ma savršen je!
    čak sam pisala i recenziju na njih, pa ak ti se jednom bude dalo potraži na mom blogu.

    OdgovoriIzbriši
  8. Vec duze vreme koristim samo Avonove podloge, a ova podloga za blistav ten mi je sa-vr-se-na! :D Zaista, nisam neko kome je podloga potrebna svaki dan, ali ova konkretna podloga prevazilazi sva moja ocekivanja :D
    Dobar blog!
    <3

    OdgovoriIzbriši
  9. Molim te, napravi recenziju o Avonovoj Ideal Flawless tecnoj podlozi, please...Dina.

    OdgovoriIzbriši
  10. Blog ti je stvarno ooodlican! Sve pohvale. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Koristim ovu podlogu vrlo cesto i ok mi je,uglavnom stavim samo podlogu,krejon,maskaru i sjaj i to je sve od make up-a.
    Ne prekriva sve 100%,ali mi je s' obzirom na cenu skroz u redu...Uglavnom koristim Cream nijansu,druge nisam ni probala jer mi deluju previse tamne ili previse svetle za moju kozu.Cream mi je bas taman...I dugo ostaje na licu ;)

    OdgovoriIzbriši