Prezentacije: Avon SOLUTIONS linija za negu licu



Dobra krema za lice je krema koja na pravi način interaguje sa kožom lica. Zato je bitno poznavati svoju kožu i pratiti njene promene tokom vremena: kako izgleda koža nakon čišćenja, da li je preterano suva, zategnuta ili crvena, koliko brzo je koža upila kremu nakon nanošenja na lice, da li vam je potreban još jedan sloj kreme, kada se i kako tokom meseca koža menja, kada je masna, koliko vremena nakon čišćenja se izmasti itd. Na ovaj način ćete prepoznati svoj tip kože i pronalaženje preparata za njenu negu će postati rešiv problem ;) (O brzom testu za određivanje tipa kože pogledajte ovde). 


Kvalitetna nega lica ne znači obavezno i skupu negu lica. Ne morate potrošiti čitavo bogatstvo da bi ste sebi obezbedili delotvornu kremu. Svačija koža reaguje drugačije pa preparat koji odgovara vašoj koži ne mora da odgovara i mojoj, bez obzira na to koliko je skup ili jeftin. Dakle cena i popularnost kozmetike nisu presudan faktor za odabir prave linije za negu lica. 





U tom smislu, ukoliko ste u potrazi za preparatima za negu lica, bilo da niste zadovoljni onim koje ste do sada upotrebljavali ili da prosto želite da probate nešto novo, preporučujem vam da ispratite ovu prezentaciju do kraja i upoznate se sa Avon Solutions linijom za negu lica :)

Avon Solutions je linija preparata za negu lica i tela. Ja ću ovde predstaviti samo kolekciju za negu lica koja pokriva sve tipove kože:masnu, mešovitu, suvu, normalnu i zrelu kožu. Solutions preparati su jednostavni, praktični i obuhvataju sve što vam je potrebno za osnovnu negu zdrave kože. Prema tipu kože podeljeni su po bojama: TOTAL RADIANCE, MAXIMUM MOISTURE, PURE PORE - FECTION, AGELESS RESULTS i AGELESS ACCOLADE.


TOTAL RADIANCE  - za normalnu kožu. Koža sa prirodnim sjajem, meka, glatka, malo više suva zimi i masnija leti, a da nije previše osetljiva - u pitanju je najređi tip kože - normalna koža! Međutim ako imate najidealniji od svih tipova kože, ne znači da ne morate da je negujete. Da bi što duže ostala zdrava i sjajna, pored zdravog života i ishrane (što se podrazumeva i za sve ostale tipove!) treba je ujutru i uveče očistiti sredstvom koje neće promeniti njen pH. Za dnevnu negu i zaštitu od spoljnih činilaca, preporučuje se krema sa zaštitnim UV faktorom i antioksidansima, dok za noć treba koristiti laganu hidrantnu kremu kao i kremu za predeo oko očiju.

PURE PORE - FECTION  - za masnu kožu. Osnovni pokazatelji masne kože su sjaj i vidljive pore, naročito na čelu, nosu i bradi (T zona). Pojačano lučenje masti, kiselina i soli kao i ostaci šminke, mogu na koži stvoriti agresivan sloj, pa je redovno čišćenje najbitnije u nezi ovog tipa kože. Idealni su gelovi i losioni sa sitnim česticama (tzv. scrub preparati) koji temeljno čiste kožu, a preporučuje se i tonik sa biljnim ekstraktima, koji smanjuju lučenje sebuma. Najbolje su kreme i emulzije koje matiraju, koje se brzo absorbuju, vezuju izlučene masnoće i imaju efekat blagog hlađenja. Masna koža je sklona bakterijskim infekcijama, pa zahteva piling bar 2 puta nedeljno, kako bi se usporilo zatvaranje pora, nastajanje mitisera i akni. Takođe su neophodni antibakterijski losion i maske sa dubinskim dejstvom.



MAXIMUM MOISTURE - za suvu kožu. Na suvoj koži pore su jedva vidljive a sama koža je nakon čišćenja napeta i ne zadržava vlagu. Neki ljudi ceo život imaju suvu kožu, dok kod nekih koža može postati suva, usled sunca, vetra, hladnoće, načina života, bolesti ili prosto usled starenja. Za čišćenje ovog tipa preporučuju se kreme i emulzije sa supstancama koje čuvaju vlažnost i ne isušuju kožu. Tonici moraju biti bezalkoholni a kreme uz vlažnost, teba da budu i u izvesnoj meri masnije - lagane kreme nisu pogodne jer izazivaju napetost kože. Obavezne su i kreme za područje oko očiju, vrat i dekolte, kao i regenerativne maske sa dugotrajnim dejstvom.

AGELESS ACCOLADE - za zrelu kožu. Zrela koža zadržava manje vlage i sporije se obnavlja a žlezde sporije rade. Karakteristike zrele kože mogu biti: pigmentne mrlje, prošireni kapilari, sve izraženije bore, opuštenost, dehidriranost. Naravno da nema čarobnog sredstva koji će sprečiti starenje, ali postoje delotvorni načini da se ono ublaži. Zrela koža zahteva pre svega blage sredstva za čišćenje sa visokom koncentracijom prirodnih ulja, koja brzo izgrađuju zaštitni kiseli sloj na površini i čine kožu glatkom. Tonici takođe treba da budu blagi, bezalkoholni. Za dnevnu negu se preporučuju kreme sa vitaminom A, E i C, koji neutralizuje slobodne radikale i biljnim ekstraktima koji stimulišu vezivno tkivo. Za noć, kremu koja obnavlja ćelije - sa kolagenom, voćnim kiselinama, vitaminima, kiseonikom. Takođe, veoma su poželjne i ampule i serumi sa visokom koncentracijom aktivnih supstanci. AGELESS RESULTS - linija za prve znakove starenja.











I da zaklučim, liniju čine kvalitetni preparati, ništa lošiji od mnogih koji se kod nas mogu naći po mnogo jačoj ceni. Mislim da nijedan proizvod ne prelazi 500 - 600 dinara, u brošuri su gotovo stalno na popustima pa je vrlo verovatno da ćete moći uvek da ih nabavite i po duplo jeftinijoj ceni. Dizajnirani su tako da se mogu koristiti lako i jednostavno. Avon Solutions ima sve moje simpatije! 

Objavi komentar

Nema komentara