Novo 3 u 1 sredstvo za čišćenje lica - ZA i PROTIV

Ja sam pravi fanatik kada je nega lica u pitanju. Čišćenju lica posvećujem maksimalno vreme i pažnju. Koža mi je prosečnog kvaliteta, vrlo zahvalnog mešovitog tipa, sa karakterističnom "T" masnijom zonom (dakle čelo, nos, brada) i suvljim ostatkom (obrazi, kapci). 

Moj dnevni ritual čišćenja lica podrazumeva: jutarnje umivanje, nanošenje hidrantne kreme (dnevna manje hidrantna varijanta) i večernje čišćenje lica koje podrazumeva: uklanjanje šminke sa očiju sredstvom za skidanje šminke, pranje lica nekim penušavim sredstvom za čišćenje lica i nanošenje kreme za predeo oko očiju, kao i na celo lice (noćna hranljivija varijanta hidrantne kreme). Nakon toga mogu mirno da spavam!

Dakle sredstvo za čišćenje lica je must have it! U stalnoj sam potrazi za novim, jer mi se koža relativno brzo zasiti jednog istog proizvoda, pa uglavnom rotiram 2 ili 3 proverena preparata svaki mesec. U tom smislu sam bila oduševljena kada sam otkrila da je Avon izbacio nov cleanser za lice :) 

Avon obećava: Lathering gel lotion, which cleanses, tones and moisturises in just one step, leaving skin feeling soft and refreshed with a satin-like after feel. 

Avon Care 3-in-1 Cleansing Lotion bi trebalo da vam omogući da ubijete " 3 muve 1 udarcem" da se tako izrazim. Trebalo bi da vam očisti kožu, tonira je i istovremeno hidrira tako da nakon čišćenja ne morate da koristite hidrantnu kremu. Takođe, kada se ujutru probudite koža bi trebalo da vam bude meka, trebalo bi da osetite onaj nežan, satenski osećaj pod prstima.

Kada sam prvi put upotrebila ovo sredstvo, iznenadilo me je da nije penušavo. Ja sam navikla na sapunasta, penušava sredstav za čišćenje, to mi iz nekog - verovatno psihološkog razloga - daje osećaj čistoće:D Međutim, uklonilo je puder i zaista mi jeste očistilo lice. Nakon umivanja, imala sam onaj osećaj masnoće kao kada se umivate pošto ste naneli kremu na lice. Definitivno nisam morala da nanosim kremu! U pitanju je polu - kremasta tekstura pa lice možete čistiti i bez vode (sa tuferom ili vatom) - mada ne preporučujem! Još nešto, sredstvo ima prilično prijatan, mlečni miris, kao i većina krema za lice.

I zaključak: Ovaj cleanser je odličan za osobe sa suvom kožom! Još ako spadate u one, kao moja drugarica, koje nemaju vremena da se mackaju kremom, a žele da im koža ne ispuca kao da su se upravo oribale četkom i sapunom, onda čete zaista biti prezadovoljni! Međutim, ako imate masnu kožu, ovo sredstvo ne dolazi u obzir! Takođe, mislim da je Avon care 3 in 1 cleanser odličan za putovanja, jer smanjuje broj bočica i kremica koje treba da spakujete. S njim imate u jednom pakovanju i sredstvo za čišćenje i toner i kremu. 

Dizajn i pakovanje: Simpatična bočica od 17cm visine, na klip otvaranje. Pakovanje je od 200ml, što bi ako ga koristite jednom dnevno trebalo da vam potraje bar mesec dana, dakle vrlo 
zadovoljavajuće u odnosu na promo cenu od 169 din!




* * * * 


5 komentara

  1. Super blog! :)
    Da li je ovo sredstvo pogodno i za mesovitu kozu sklonu mitiserima i ponekoj bubuljici? Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)
      Mislim da je skroz ok za mešovitu kožu sa blagom T zonom. Međutim, ako je koža više masna (po koja bubuljica, ali i dosta mitisera i šire pore), preporučujem da izaberete neko penušavo sredstvo za umivanje.

      Izbriši
  2. Meni ovo sredstvo nije ništa specijalno, inače mrzim ta sredstva koja imaju više funkcija. Ja sam ovo koristila kao sredstvo za pranje lica, moja drugarica koristi kao tonik i kao zdadovoljna je. Meni baš i nema neku funckiju, kao da mi isuši koću

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ja recimo baš volim višenamenske proizvode. Jeste da je teško nači kvalitetan, ali mi je super ideja da mi nešto i čisti i tonira i hidrira kožu, pa mogu da uštedim vreme. Strašno sam lenja :D

      Btw, Ana, vidim da si rešila da prokomentarišeš ceo blog xD. Jedno džinovsko hvala na tolikom pisanju i iscrpnim informacijama :)

      Izbriši
  3. Ja koristim ovo isto sredstvo (možda je samo pakovanje bilo novo kad si pisala ovaj post??) već par godina, i nemam nameru da ga menjam te se nadam da ga Avon neće povući. Pre njega sam koristila 2 u 1 Neutrogenu sa glinom koja je isto bila ok, ali ovaj Avon je JEDINO sredstvo ikada posle koga nisam imala osećaj zategnute kože. Kremu mažem samo oko očiju.

    OdgovoriIzbriši