PERFECT WEAR dugotrajni tečni puder - perfect indeed!

Ovo je moj favorit kada je reč o tečnim puderima koji treba da zaista "odrade posao", da prekriju sve nedostatke, daju prirodan light izgled koži i da sve to traje ceo dan! 


Avon PERFECTWEAR extralasting liquid foundation prema zvaničnom Avonovom opisu je dugotrajna vodootporna podloga koja daje besprekornu mat završnicu, pruža srednju do potpunu prekrivenost i traje i do 12 časova. 

Nemam puno toga da negiram u gornjem opisu :) Ovaj puder je pre svega za masnu ili  kombinovanu kožu sa karakterističnom T zonom. Ukoliko vam je koža kombinovana ali suvlja, obavezno koristite kremu kao podlogu, jer možete imati manjih problema pri razmazivanju. Takođe, puder se malo brže suši pa nije baš preporučljivo da odugovlačite pri nanošenju :D 

Mat efekat koji pruža je fantastičan! Lice izgleda prirodno (ne onako "mrtvački" - mat suvo) i ne sija se ni nakon pola dana. Zaista dugo traje i generalno nije ga potrebno popravljati. Možete ga bez problema nositi ceo radni dan i duže. Međutim, imala bih primedbu na to koliko je vodootporan. Zaista ga je gotovo nemoguće ukloniti samo vodom ali, iz mog iskustva, ne biste smeli da plačete. Ni suze radosnice!:D Lice će vam ostati prošarano primetnim beličastim "rečicama". 
Ivory
Prekriva odlično! I to razne nepravilnosti, od crvenila preko podočnjaka, bubuljica do ožiljaka. Tekstura je srednje gustine. Ovo je jedan od retkih pudera koje koristim, a da mi korektor uopšte nije potreban. Ne spada baš u lagane pudere ali koža lica nije preterano opterećena. Takođe, jedan plusić za to što ima SPF 15 :)


E sad, što se boja tiče, Avon nudi svega pet nijansi među kojima bi trebalo da se pronađete, što može da bude problem. Takođe, boje u katalogu umeju da deluju svetlije ili tamnije u odnosu na nijansu pudera. Da ne biste promašili i razočarali se, savetujem da pre pudera naručite više testera - onaj za koji mislite da odgovara vašem tonu i podtonu kože i bar još jedan koji je tu negde. 

Pakovanje&dizajn: Standardnih 30ml smeštenih u plastičnoj, pljosnatoj tubici. Staje u šaku i zgodna je za istiskivanje. 

Zaključak: Ukoliko imate masnu ili masniju kožu i ukoliko se pronađete u Avonovih pet nijansi, ovaj puder bi trebalo da ispuni skoro sva očekivanja. Cena je takođe izuzetno dopadljiva i kreće se do 600 dinara na akciji.



* * * *

1 komentar

  1. hvala na ovoj recenziji... sad sam gledala katalog, ali mislim da cu ipak prvo naruciti testere, nisam sigurna da mogu da potrefim nijansu.

    OdgovoriIzbriši