Revija Avonovih maskara!

Sigurno ste primetili da Avon ima više nego bogatu ponudu maskara i redovno "izbacuje" nove :D Za mene je prava noćna mora kada me kupac zamoli da mu, od svih tih iz kataloga, preporučim onu "dobru". Pre svega, preporučivati maskaru može da bude vrlo nezahvalan posao - prvo što su svačije trepavice različite, drugo što razne žene vole različiti efekat na trepavicama! Zato ću, pre nego što vam predstavim Avon maskare koje sam isporbala, naglasiti kvalitet svojih trepavica, kao i kakav efekat očekujem od maskare :)

Moje trepavice nisu naročito guste, nisu ni naročito duge. Ako ne stavim maskaru može se reći da su neprimetne. Za svaki dan, volim pre svega da ih definišem, dok za neku večernju varijantu volim da izgledaju glamuroznije, u smislu volumena (dakle značajno gušće) i potrebna mi je maskara koja pruža extra volumen.

Sve Avon maskare su anitalergijski i oftamološki testirane!

Od vodootpornih maskara Avon ima da ponudi svega dve Perfect wear i Color trend Plump up the volume.

Perfect wear maskara - vodootporna, dugotrajna - traje do 16h i super razmaziva. Pakovanje od 7ml.
Ovo je maskara koju koristim svakodnevno, već godinama! Ranije su bile u ponudi tri nijanse: crna, braon i navy plava, međutim u poslednje vreme može se naći samo crna. (Nadam se da će vratiti navy jer je zaista bila dobra nijansa!). Ne radi ništa posebno, osim što definiše trepavice - dakle ne čini ih nešto extremno gušćim, niti dužim, niti ih uvija. Trepavice su samo lepo definisane, ali će tako ostati ceo dan! Tekstura je srednje gustine ali je lagana i ne slepljuje trepavice. Ne razmazuje se i zaista je vodootporna. Može da se ukloni jedino sredstvom za skidanje šminke i to nekim dobrim :D  Dakle ova maskara je odličan izbor za every day look i za nekoga ko ima lepe trepavice i želi samo da ih naglasi.


Color trend Plump up the volum maskara - moderno dizajniranom četkicom pruža dvostruko veći volumen. Pakovanje od 7ml.




Budući da su mnogi Avon kupci veoma rezervisani kada je Color trend linija u pitanju, verovatno će vam zvučati čudno, ali kada se sve sabere, ovo je najbolja maskara od svih koje sam koristila iz Avona. Mislim da je fora u dizajnu četkice, koja je tanka, sa dvostrukim pramenčićima dlake i omogućava izuzetan efekat. Vrlo se lepo nanosi i pruža divan volumen, dodatno produžava trepavice a pritom ih lepo razdvaja. Čini ih gušćim, dužim, sjajnijim i bez grudvica! Ne razmazuje se i traje ceo dan. Takođe je 100% vodootporna - ja sam se kupala u moru sa ovom maskarom na očima :D Prilično davno, Avon je imao u ponudi, pored standarne crne i braon nijanse i neku fluoroscentnu zelenu i plavu - krajnje zabavan izbor za leto :) Baš mi je žao što ih više nema u ponudi. Ukratko, ova maskara je prijatno iznenađenje Color trend linije a odnos cene i kvaliteta su velika preporuka!


Spectra lush mascara - omogućava kontrolu volumena trepavica od normalnog do 8x većeg! Pakovanje od 9ml.




Pakovanje je dizajnirano tako da, rotiranjem točkića na dnu tubice možete da menjate opcije 1 - 2 - 3 i na taj način oslobađate manje ili više proizvoda na četkicu. U tom smislu, trebalo bi da opcijom 1 postignete neku normalnu gustinu trepavica, opcijom 2 malo gušći izgled - ali ne preterano napadan, a opcijom 3 krajnje naglašen, dramatičan volumen! 


U mom slučaju, razlike između ove tri opcije nisu naročito primetne, ali za nekoga ko ima ređe trepavice, ova maskara može da postigne bolji efekat. Sa opcijom 1, nakon dva nanošenja, postižem ok izgled - u smislu da su trepavice fino definisane. Sa opcijom 2 više su naglašene, ali nema neke velike razlike. Međutim okretanjem točkića na 3, trepavice su pune proizvoda i izrazito slepljene - što ne volim! U tom smislu, više mi je odgovaralo da  koristim opciju 2 ili 1 sa više nanošenja nego opciju 3. Ili preporučujem da nežno i sporije povlačite četkicu - zašta ja nemam strpljena jer sam uvek u nekoj trci sa vremenom:) Četkica je deblja od prosečne, dugačka i prilično gusta. Mislim da bi bio bolji efekat da je tanja. Kao veliki minus, uzimam to što se maskara  razliva na sve strane, pa opet, morate pažljivo da je nanosite. Takođe, ne traje ceo dan i prilično se brzo suši - meni je tubica trajala svega 2 - 3 nedelje. Sve u svemu, prosečna maskara. Za istu cenu, Avon ima mnogo bolje!


Supershock maskara - maskara koja pruža "šokantan" do 12x veći, ekstremni volumen. Pakovanje od 10ml. Dostupna u crnoj i braon nijansi.



O ovoj maskari uglavnom možete da čujete samo hvalospeve :) I zaista imam dosta kupaca, koji je već po ko zna koji put naručuju, veoma zadovoljni efektom i uvek ostanem prijatno iznenađena zbog toga. Međutim, što se mojih trepavica tiče, ova maskara nije ništa posebno. Iz tog razloga, predpostavljam da je bolja za nekoga sa dužim trepavicama. 


Pre svega ovo je  v e l i k a  maskara :D Tuba je od 10ml, umesto standardnih 7ml. A četkica će vas sigurno iznenaditi. U pitanju je dugačka, gusta, debela i jednom rečju ogromna četkica - bar za one četkice koje sam ja do sada viđala kod maskara. U tom smislu, bio mi je zaista problem da nanesem proizvod, a da ne "zakačim" kapak i uništim ostatak šminke - jednostavno ne vidim šta radim :D Ali recimo da sam se navikla nakon nekog vremena. Što se tiče volumena, očekivala sam mnogo veći volume (budući da Avon obećava "šokantno guste trepavice"). Inače sam kupila ovu maskaru kao "podršku" teškom maku up - u - za večernje izlazak varijante. U svakom slučaju, trepavice su definitivno gušće, ne nešto glamurozno ali primetno. Ono što mi se sviđa kod Supershock maskare, budući da nije vodootporna, je da ne curi, ne razmazuje se i prilično traje. Takođe nemam ništa loše da kažem na temu slepljivanja trepavica - lepo ih razdvoji - valjda je u tome "čar" tolike četkice :D Moja prijateljica - koja je inače presrećna ovim izborom maskare i ima mnogo duže trepavice od mojih! - kaže da su joj nakon više nanošenja trepavice i blago uvijene ka gore.


Sve u svemu, nisam sigurna za tih 12x veći volumen, ali sasvim ok izbor maskare.


Super curlacious maskara - pruža zavodljivo MEGA uvijene trepavice, postojana, "otvara" vaš pogled. Pakovanje od 7ml. Dostupna u crnoj i braon/crnoj nijansi.




Ja inače ne koristim maskare koje uvijaju trepavice ali ovu sam probala (jer kao što ste primetili, volim sve da probam kada je šminka u pitanju:D) i mogu da kažem da sam ostala apsolutno impresionirana. Moje trepavice nisu preterano dugačke i iz tog razloga nisam očekivala nikakav naročit efekat. Međutim ova maskara je uspela da izvije i najsitnije trepavice! Nema grudvica, trepavice su ravnomerno definisane, uvijene i deluju prirodno. U tom smislu mislim da se ova maskara neće dopasti onima koji vole "tešku" šminku na očima. Ona samo uvija i definiše trepavice i neće ih učiniti gušćim bez obzira koliko slojeva stavite. Dakle u pitanju je lagana formula. Takođe, preporučujem da ne preterate sa premazivanjem - iz ličnog iskustva, više od tri sloja će uništiti lepo izvijene trepavice :) Maskara je postojana, recimo puno osmočasovno radno vreme, ne razmazuje se ali nije vodootporna! Veoma lako se uklanja sredstvom za skidanje šminke.


Svako ko voli uvijene trepavice, može slobodno da se opredeli za ovu maskaru!


Supermagnify maskara - umnožava i uvećava trepavice, pruža do 60% više trepavica. Pakovanje od 7ml. Dostupna u crnoj i crno/braon nijansi.


Od svih Avonovih maskara koje nisu vodootporne, ovo je moj No. 1 maskara! U pitanju je prva Avonova maskara iz generacije maskara koje daje volumen svakoj trepavici posebno. Pruža dodatni volumen i efekat "umnoženih trepavica". 


Kod ove maskare mi se pre svega dopada četkica, koja je dugačka i prilično tanka, sa finom, kratkom dlakom. Omogućava da lako i jednostavno zahvatite svaku trepavicu, čak i one koje su obično teže dostupne  - od ugla do ugla - bez ostavljanja mrlja na koži ili kapcima! Tekstura je tanja pa su definitivno potrebna dva nanošenja, za značajno punije i lepo definisane trepavice. Ono što je jedinstevno je da formula sadrži glatke mikro kuglice, koje čine da se trepavice međusobno lepo razdvoje, tako da nema slepljivanja. Zvanično, ova maskara ne spada u vodootporne, ali sam primetila da sadrži određen stepen otpornosti na vodu! Ako vlažnim prstima protrljate oči, ništa se neće razmazati! U tom smislu veoma je postojana. Mogu je nositi ceo dan  bez ikakvih korekcija. Jednostavno se skida sredstvom za skidanje šminke. 


Sa Supermagnify maskarom sam postigla najbolji efekat što se tiče punoće i volumena: veoma se lako nanosi, pruža vidljivo veći volumen, stoji ceo dan na očima bez mrlja! Veoma sam zadovoljna i preporučila bih je svakome ko ima slične potrebe. 


Nadam se da vam je članak koliko toliko pomogao. Ovo su naravno samo moja iskustva, i sigurno je da neko drugi ima potuno drugačija :D 












11 komentara

  1. Hvala puno na ovim savetima, kao sto si sami kazete svako zeli nesto drugacije.Ja ne volim tesku sminku tako da mi ovi saveti dobro dodju da znam sta da isprobam.
    Sanja

    OdgovoriIzbriši
  2. Svako ima neki svoj zahtev, naročito kada su ruževi i maskare u pitanju :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Svaka cast na citavom Blogu! Ovo ne moze svako;))
    Sve sto je nama koji volimo AVON kompaniju potrebno i nejasno-je tu, realno opisano i nimalo "okiceno" .HVALA! Svaka cast na posvecenosti!

    OdgovoriIzbriši
  4. jutros sam napisala komentar duzine romana ali spletom nesrecnih okolnosti zvanih adsl nisam uspela da ga objavim, pa cu sad da pokusam ponovo :D
    iz avona sam probala ukupno tri maskare, jednu jer se mnogo reklamirala (super shock) i dve koje su mi stigle kao poklon uz neke proizvode.
    inace ranije sam imala neke kao predrasude u vezi avon maskara, pricalo se kako su bezveze, medjutim ove tri koje sam probala su stvarno odlicne za tu cenu, pa sam prijatno iznenadjena.
    super shock mi je super za volumen, dugo traje i ne razmrljava se, jedina mana joj je prevelika cetkica zbog koje mi oci izgledaju malo aljkavo pa se mora biti bas pazljiv.
    super extend je odlicna maskara koja ne daje neki spec. volumen, ali je stvarno odlicna za produzavanje trepavica, super ih razdvoji, odlicna svakodnevna maskara.
    i na kraju moja omiljena, super full maskara, cini mi se malo potcenjena, u smislu da se nigde ne reklamira i sl., ali fenomenalna maskara koja daje i volumen i produzava i uvija, a ujedno lepo i uredno razdvaja trepavice, dugo stoji, ne razmrljava se, jedina mana je sto je (cini mi se) vise tamno siva nego crna, a da je samo mrvicu crnja, bila bi mi stvarno savrsena.

    OdgovoriIzbriši
  5. Da li ima ove color trend maskare sada u katalogu i koja je cena ?

    OdgovoriIzbriši
  6. U trenutno aktuelnom katalogu, Color trend Plump up the volum maskara nije u ponudi. Ali mogu da vam proverim, da li možete da je naručite vam kataloga :) Kontaktirajte me na leelashaker@gmail.com ya dalje infoes!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja sam probala Super curlacious maskara i zbilja uvija, bila sam iznenađena sa tim! Koristila i potrošila, samo šteta što nije vodootporna.

    OdgovoriIzbriši
  8. Avon shock i Avon shock max su najbolje maskara u Avonu :) Definitivno, samo još da vidimo kakva je ova nova 3 u 1 :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Koristim Super Shock maskaru u crnoj boji od kada se pojavila u katalogu :D
    Ona mi je odlicna maskara,bas ono sto mi treba!Uglavnom je po danu nanesem samo jednom i stoji sve dok je ne skinem,bas je dugotrajna...Ne znam kada si tacno pisala ovaj post,ali da te ispravim i da napomenem da postoji i Super Shock vodootporna maskara :)
    Takodje koristim i Avon Super Enchant maskaru,uglavnom u kombinaciji sa Super Shock i to u vecernjim izlascima i krajnji rezultat je odlican! Preporucujem svima ove 2 maskare koji imaju prosecnu duzinu trepavica i duze trepavice naravno :)
    Postojala je pre jos jedna maskara,mislim da se zvala Avon Mistake Proof ili tako nesto,imala je na jednom kraju maskaru,a na drugom kraju gel pomocu kojeg se mogla izbrisati maskara i taj gel mi je odlican,ostalo mi ga je jos malo i super prebrise greskice od maskare :)

    OdgovoriIzbriši