Avon makeup removers - koji naručiti a koji ne



Od jutros pokušavam da sročim ovaj post, ali ne uspevam. Pažnju mi skreće dobovanje! Tup...tup...tup tup....tup...tup...tuptuptup!!! Ne volim kišu, a ono što stvarno teško podnosim je kada me umesto sunčanog jutra dočekaju sivi i mokri prozori. To je kao da vas neko zatvori u galeriju veoma loših slika!

Jedna od stvari koja je na velikoj probi kada je aktuelno kišno vreme je vodootporna šminka tj. koliko je zaista vodootporna. S druge strane, waterproof makeup se izuzetno teško skida - da ne kažem ne skida - sa lica, ako nemate pri ruci neko efikasno sredstvo za skidanje šminke. I tu dođosmo, vođeni kišom, do teme današnjeg članka :)

Avon je do sada, na našem tržištu, lansirao svega dva sredstva za uklanjanje šminke: Avon conditioning eye makeup remover lotion i Avon Perfect Wear makeup remover. 

Avon conditioning eye makeup remover lotion je sredstvo za skidanje šminke specijalno dizajniran za predeo oka. Kako Avon tvrdi nežno otklanja šminku jednim potezom. 

Tekstura je kremasta, tečna, bele boje. Izgleda kao malo masniji losion za telo. Ja nemam osetljive oči, ali svaki put kada pokušam da uklonim šminku ovim losionom, imam reakciju na isti. Pre svega osetim prilično bolno "peckanje" u očima, a nakon ispiranja vodom i pokušaja da uklonim losion (što ne ide tako lako jer je formula masna), imam primetno crvenilo sluzokože. Da naglasim, da znam osobe koje koriste ovaj losion i nemaju ovakvu, niti sličnu reakciju. 

Ako pričamo o uklanjanju neke jače ili vodootporne šminke, ovaj losion je, mogu slobodno reći, beskoristan. Ništa od priče o magičnom skidanju makeup - a "jednim potezom". Koliko god puta da pokušate maskara će, u najboljem slučaju, ostati razmrljana. Iskreno, da li ćete šminku uklanjati ovim losionom ili nekom malo masnijom univerzalnom kremom (tipa Nivea) potpuno je svejedno!

Pakovanje&dizajn: prilično bezlična bela, plastična boca, sa poklopcem. Većeg je formata, pa nije baš zgodna za torbice - više je za policu u kupatilu. Pakovanje od 150ml.

Ovo je sredstvo koje definitivno nije vredno kupovine!

*

Avon Perfect Wear makeup remover ili sredstvo za otklanjanje šminke sa celog lica. Nežno i efikasno uklanja kompletan makeup, posebno dizajniran za osetljive oči i osobe koje koriste sočiva (Avon).
U pitanju je dvofazna, providna tečnost, pa je bočicu neophodno lepo promućkati pre upotrebe. Pri nanošenju vodite računa da vam ne iscuri previše - dovoljno je svega par kapi. Potom prislonite tufer, sačekajte par sekundi i šminka nestaje sa lica kao magijom :) Sredstvo je izuzetno efikasno, veoma se brzo absorbuje i ne ostavlja nikakav osećaj na koži. Što se tiče nekih iritacija, oči ga bukvalno ne osećaju! Iz mog dosadašnjeg iskustva uklanja sve: maskare, karmine, podloge, olovke i to bez ikakvog napora. 

Pakovanje&dizajn: Mala, providna bočica, sa zatvaračem, zgodna za torbice ili putovanja. Pakovanje je od 50ml i to je moja jedina zamerka - prilično se brzo istroši. 


Avon Perfect Wear makeup remover je verovatno najbolje sredstvo za uklanjanje šminke koje sam do sada koristila. Veoma efikasno i potpuno neosetno za kožu, vredi svaku paru koju za njega izdvojite :) Moja iskrena preporuka!


***** 













  

2 komentara

  1. Hm..zanimljivo,ja koristim oba skidaca,kako kad koji uzmem,a trenutno imam oba puna :))) a licno nemam problem sa ovim prvim i jako mi odgovara,skida i puder i maskaru.Ne svidja mi se samo sto je jako mastan,ali najbolje je da ga koristite sa tupferom vate,a ne da ga nanosite na dlan,pa da spirate vodom..To je moja preporuka..Pozzz

    OdgovoriIzbriši
  2. Uvek koristim tufer ili vatu. Pokušala sam spiranje vodom ne bih li malo ublažila peckanje u očima.

    Naravno iskustva su različita :) Hvala na komentaru.

    OdgovoriIzbriši