Avon & Oriflame proizvodi za zimsku negu Top 5 must - have it!



Mada ova zima nije strašna kao neke prethodne (još uvek nema snega!?! šmrc!), ipak smo izloženi hladnoći, niskim temperaturama i pojačanom vetru, kao i suvom vazduhu iz radijatora, na šta su koža i kosa posebno osetljive. Tokom zimskih meseci, koža i usne gube mekoću i vlažnost, a kosa postaje suvlja, lomljiva i neposlušna. Zato zimska nega obično podrazumeva "vojsku" kremica :D


Kada sam ja u pitanju, iako volim da menjam proizvode i eksperimentišem sa novim, što se tiče Avon & Oriflame kolekcija, ovde ću izdvojiti listu od 5 proverenih, koje intenzivno koristim kada temperatura padne, uredno skladištim zalihe i bez kojih ne bih mogla da zamislim sive, hladne dane. 

Avon Care Winter Intensive Face Cream - Intenzivno hranljiva krema predviđena za oštre zimske uslove i za veoma suvu kožu. Pruža 24 - časovnu negu i hidrataciju. Dostupna u pakovanju od 125 ml.


Ova kremica je moje najveće otkriće (i van Avon / Oriflame "granica"). Pre svega zato što bukvalno štiti lice - sa njom možete prkositi i najvetrovitijem danu, koža će ostati nežna, meka i glatka. Osim toga ima regenerišući efekat - oporavlja i veoma grubu, ispucalu i isušenu kožu lica i to vidljivo brzo. Ono što je čini drugačijom od ostalih krema za extra negu suve kože je što nije masna. Lepo se upija i nemate onaj osećaj "butera" na licu. Ja je koristim i preko dnevne kreme - kao zaštitu, i kao podlogu pre nanošenja pudera. Ah da, takođe je nanosim i na vrat! Drugim rečima čim padne temperatura i počne da duva, mažem je bez razmišljanja :D 

Ne mogu da je nahvalim i preporučujme je svima! Nadam se da joj u Avonu, neće "odzvoniti"  jednog dana. 

Oriflame Tender Care Vanilla Protecting Balm - Legendarni Oriflame Tender Care balzam sa nežnom aromom vanile. Formula omekšava i štiti kožu usana, lica, zanoktica ili bilo koje drugo područje suve i ispucale kože. U pakovanju od 15 ml. 


U pitanju je univerzalni mini balzam. Postoji nekoliko varijanti, ali meni je omiljen ovaj sa intenzivnim mirisom vanile. Doduše, ja ga isključivo koristim za negu usana i u tom smislu sam zadovoljna. Obogaćen biljnim uljima, štiti usne i zaista božanstveno miriše (meni lično miris vanile spada u "toplije" mirise, menja  mi raspoloženje na bolje i ukratko zamena je za sunce :D ). Formula je lagana, pa ne ostavlja lepljiv osećaj na usnama, a ja ga koristim - vrlo uspešno - i kao bazu ispod karmina. 


Pakovanje je tek posebna priča! Preslatka mala bočica, sa "zlatnim" hologramom na vrhu i "Love yourself" porukicom sa unutrašnje strane zaštitne kutijice. Veoma šarmantno i zgodno za mali znak pažnje - svaka ženska osoba će se "istopiti" ;)


U moru proizvoda za zimsku i "celogodišnju" negu usana, ovaj balzam je verovatno prosečan, ali je mene sve ukupno osvojio. 

Oriflame Reviving Hand Treatment Mask - Predivna hranljiva tretmanska maska za ruke, na bazi prirodnog slatkog bademovog ulja i shea butera. Grubu kožu ruke čini mekom i nežnom. U pakovanju od 75 ml.

Koža ruku mi je redovno ispucala u toku zime (obično zaboravljam rukavice, pa kad slučajno ugledam svoje ruke u toku nedelje, zaprepastim se!). Probala sam da koristim raznorazne kreme za ruke, i manje više nisam imala ozbiljnih primedbi ni na jedan brand :D Fora je što ja ili zaboravim da namažem ruke nekoliko puta u toku dana ili jednostavno nemam živaca (kakva god da je krema i koliko god da se brzo absorbuje, uvek imam osećaj "nečega" na rukama i to me blago iritira). 


Skoro sam otkrila Oriflame Reviving Hand Treatment Mask i rešila problem ispucalih ruku a da pri tom ne moram da ih mažem svaki dan :) U pitanju je intenzivan tretman za grubu kožu ruku, koji deluje dubinski i preko noći! Doduše može se koristiti na dva načina (prema uputsvu proizvođača): namažete ruke, sačekate 20 min da deluje i potom operete ruke ili namažete ruke pre spavanja i ujutru se probudite sa "preobraženom" negovanom i mekom kožom. Ja preferiram ovaj "noćni" tretman. 

Maska se lepo absorbuje ali je masna i ne treba je koristiti svaki dan (noć). Ja je koristim svega 2 puta nedeljno i veoma sam zadovoljna. 

Pakovanje je neobično - za ovaj tip proizvoda (obično su to tube i tubice). Izgleda kao pakovanje kreme za lice. U tom smislu, možda je malo nepraktično. Ali s druge strane, ovaj proizvod nije baš od onih koje ćete nositi u torbi i upotrebljavati često, pa ne mislim da je ovo neka zamerka.

Zaključak: trenutno moj jedini i omiljeni proizvod za negu ruku i preporučujem ga svima.

Avon Vanilla Peach Bubble Bath - Kupka sa slatkim mehurićima u breskva - vanila mirisnoj noti. Pakuvanje od 500 ml.

Ne koristite kupke? Nemate uslove ili vremena? I ne morate da imate :D Avonove kupke su izuzetno luksuzne i bogate mehurićima, ali ih sa uživanjem možete koristiti i umesto gelova za tuširanje. Hranljive su, veoma penušave (naravno :D) i bez izuzetka božanstvenog mirisa - samo treba da izaberete svoj, a velika je verovatnoća da ćete ga naći budući da Avon ima zaista veliki izbor mirisnih nota kada su kupke u pitanju. 


Moj izbor je, bez razmišljanja, vanila - breskva kombinacija. Preporučujem za jutarnje tuširanje, jer je miris intenzivan i predstavlja pravu eksploziju za čula. Prvo vas probudi jaka breskva a onda osetite nežnu slatkastu vanilu. Sa ovom kupkom zaboravićete na sive, zimske dane :) 

Kupka je hranljiva i nisam primetila da mi isušuje kožu - mada kupke ne moraju da budu hidratantne i najčešće zahtevaju dodatnu negu u vidu mleka ili kreme za telo. Sedefaste boje i srednje gustine. Izuzetno je penušava, tako da vam neće trebati velika količina proizvoda.

Pakovanje je flašastog oblika i ima poklopac na odvrtanje. Dakle, prvenstveno praktičnog dizajna.

Ja imam nekoliko flaša od 500 ml (mislim da postoje i extra large od 1L). Nešto sam načula da je više nema po katalozima, i za sada ignorišem tu informaciju, dok mi ne nestanu zalihe. U svakom slučaju, ovo je najdivnija kupka od svih i stvarno ću biti tužna ako je Avon odlučio da je isključi iz ponude.

Oriflame Nature Secrets Hot Oil for Dry and Damaged Hair Wheat & Coconut - Vruće ulje za suvu i oštećenu kosu, sa ekstraktima pšenice i kokosa. Neguje kosu i čini je sjajnijom. Pakovanje od 15 ml. 


Pošto se redovno farbam a uz to volim da menjam frizure pa koristim raznorazna pomagala za oblikovanje (kao npr. keramičku presu), kosa mi je suva (sa tendencijom da postane još suvlja). Iz tog razloga sam isprobala raznorazne tretmane, maske i ostale proizvode za ekstra negu kose i konačno sam odustala od većine. Jedna od retkih tubica koja se pokazala stvarno delotvornom je Oriflame Nature Secrets vruće ulje.

U pitanju je proizvod za jednokratnu upotrebu - iskoristi se za jedno nanošenje i to je to. Tubicu prvo spustite u zagrejanu vodu na nekih 1 - 2 minuta (neotvorenu!), potom slomite gornji deo i umasirate u mokru kosu (bez žurbe) i zatim operete kosu. Po uputstvu proizvođača, ulje treba držati neka 3 minuta, međutim ja ga redovno držim bar 10ak. Inače, ulje je lepljivo kada ga držite među prstima, međutim interesantno je da u dodiru sa vodom, lepljivost potpuno nestaje. 

Daje sjajne rezultate na suvoj kosi i to nakon kratkog  vremena (ne morate da čekate sat vremena ili celu noć da biste videli razliku). Kosa je zaista mekša i vidno sjajnija. Takođe, primetila sam da je lakša za oblikovanje i manje talasasta, što meni lično odgovara. 

Ovaj tretman koristim jednom nedeljno i daje sjajne rezultate. Ko ima sličnih problema sa kosom, preporučujem ovu stvarčicu. Bićete zadovoljni :)

To je bila moja Top 5 lista bočica i tubica bez kojih ne mogu da zamislim zimu. Svi navedeni proizvodi gotovo sigurno mogu da se naruče po zaista povoljnim cenama, na raznoraznim Avon i Oriflame kataloškim akcijama. Zato, obratite pažnju :)

2 komentara

  1. Lepo pises, svidja mi se :) Do skora sam bila Avon dama, sada sam samo Oriflame konsultant, interesuju me tudja iskustva sa njihovim proizvodima i nastavicu da te pratim. Stalno se hvatam za glavu kad vidim ko sve danas pise blog, a tebi svaka cast.
    A, sto se tice vruceg ulja za kosu, ovo nisam koristila, ali jesam njihovo staro, sa ruzom... Moze da se upotrebi vise puta na kratkoj kosi. Rupica se zapusi drugom stranom cepa, pa ne moze da iscuri :)
    Veliki pozdrav od Ivane ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Heej, to je super savet! Ne bih se verovatno nikada setila :) Da, imaju oni više različitih varijanti vrućih ulja - ja iskreno nakupujem više komada kad ih nađem na nekoj akciji. Verovatno su sva podjednako dobra.

      Veliko hvala za komentarčić i pohvale :)

      Izbriši