Oriflame Giordani Gold Mineral Therapy Foundation - Terapijski tečni puder sa mineralima

Gordiani Gold je luksuzna linija šminke za zrelu kožu koju Oriflame uvek sa ponosom predstavlja na stranicama svojih brošura. Izuzev par ruževa i jednog laka za nokte, do skora, nisam koristila ništa iz ove kolekcije. Međutim, u poslednjem katalogu, odlučila sam se za GG Mineralni terapijski tečni puder, budući da je kao novitet bio na akcijskom sniženju :D


Oriflame Giordani Gold Mineral Therapy Foundation - prvi tečni puder u Oriflame/u koji aktivno neguje kožu. Sadrži revitalizujuće morske minerale, koji ostavljaju ten blistavijim i lepšim i nakon uklanjanja pudera. Dostupan u pet nijansi. U pakovanju od 30 ml.

Najvažniji sastojak ovog proizvoda je švedska crvena alga (furcellaria lumbricalis) koja omekšava i oživljava dehidriranu kožu, budući da sadrži polisaharid koji sprečava gubitak vlage. Verovatno iz ovog razloga, ukoliko lice prethodno nije "nahranjeno" nekom kremom, ovaj puder će izazvati efekat "kredastog" lica. Zato je veoma važno da pre nanošenja pudera, lice bude očišćeno i hidrirano (nekom hidrantnom kremom).

Tekstura je kremasta, srednje gustine. Lepo se nanosi i razmazuje. Vrlo je lagan i udoban na licu. Nije mastan i ne izaziva "znojenje" u T zoni. Pokrivenost je srednja (prekriva crvenilo i blago plave podočnjake - kakvi su moji lol). Uglavnom lepo tonira lice. Što se tiče postojanosti, kada se osuši nakon nanošenja, ovaj puder "ne mrda" sigurnih  4-5 sati. Takođe, ne ostavlja nikakve tragove ni na prstima ni na odeći. 

Ja sam izabrala porcelain nijansu, kao najsvetliju, i za zimski period mi savršeno odgovara. Mislim da je pet nijansi zaista siromašan izbor - ali tome bi valjda trebalo da prestanem da se čudim.

Pakovanje: Elegantna, prozirna, staklena bočica, sa pres - poklopcem. Poklopac se okretom u desno oslobađa, a okretom u levo blokira. Pritiskom se proizvod istiska  u određenoj količini - ne previše, ali morate da iskoristite sve što izađe, što nekad može da bude više nego što vam treba - mali minus (iz ovog razloga, više volim tubice).

Zaklučak: Kvalitetan i interesantan puder. Pruža blistav, lepo toniran ten i istovremeno hrani kožu. Veoma sam zadovoljna i nameravam da ga ponovo naručim (ali isključivo kada bude na akciji - budući da je regularna cena malo nesrazmerna pakovanju od 30ml). Preporučujem!

****/*****






Da li ste koristili Oriflame Giordani Gold Mineral Therapy Foundation i kakva su vaša iskustva?

3 komentara

  1. Hehe, imam i tečni puder i bazu, i prezadovoljna sam:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Probala sam uzorak, ok je... Malo tecniji nego sto sam zamisljala, pa manje i pokriva, ali je zato koza izgledala lepse cak i kad sam skinula puder. Mama koristi Giordani Gold Age Defying Foundation, suva koza, namenjen osobama 35+ i od nje sam cula isto - koza je lepsa posle pudera :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nije los,ali izaziva mitisere. Giordani Gold Age sam koristila 10 godina i bila prezadovoljna,ali onda su promenili nesto u njegovom sastavu,sto se vidi cak i golim okom kad ga uporedim sa starim puderom, i celo lice mi se osulo.

    OdgovoriIzbriši