Oriflame: Studio Artist коректор vs Absolute korektor za oči



Budući da uvek mogu da se pohvalim otečenim kapcima i plavim "kolutovima" (neredovno spavanje + sati i sati provedeni ispred ekrana), uvek sam u potrazi za dobrim korektorom za oči. Mada koristim sve moguće varijante, najviše mi odgovaraju tečni korektori.

Oriflame nudi nekoliko proizvoda iz ove kategorije, a ja sam se odlučila za Studio Artist concealer i Absolute concealer for eyes.


Absolute concealer for eyes je najčudniji tečni korektor od svih koje sam do sada koristila. U pitanju je korektor "dvostrukog dejstva koji sadrži agense protiv otoka i protiv tamnih senki ispod očiju". Dostupan je u dve nijanse, zlatnoj i pink.


Pre svega veoma je vodenkast. Sadrži čak 68% vode što bi trebalo da pruži "osvežavajući efekat", koji ja nisam primetila. Dakle tekstura nije dovoljno gusta, da bi se korektor zadržao na koži i eventualno prikrio nedostatke. Pokrivenost je ravna nuli. Izuzev blagog svetlucavog efekta, nema nikakve razlike pre i posle nanošenja - podočnjaci su podjednako vidljivi, pa čak i manje crvenilo na koži.

U tubici od 10ml, po pristupačnoj ceni, dobijete blag, neprimetan i potpuno nedelotvoran korektor - dakle promašaj! 

Lista sastojaka:
AQUA, DIETHYLHEXYLCYCLOHEXANE, GLYCERIN, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, HYDROGENATED POLYDECENE, PARAFFINUM LIQUIDUM, STEARIC ACID, POLYSORBATE 80, DIMETHICONE, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, MICA, TRIETHANOLAMINE, METHYLPARABEN, IMIDAZOLIDINYL UREA, XANTHAN GUM, PROPYLPARABEN, CETYL ACETATE, EUPHRASIA OFFICINALIS, PROPYLENE GLYCOL, SILICA, OLEYL ACETATE, STEARYL ACETATE, HESPERIDIN METHYL CHALCONE, STEARETH-20, ACETYLATED LANOLIN ALCOHOL, SODIUM CITRATE, SODIUM BENZOATE, CHLORHEXIDINE DIGLUCONATE, DIPEPTIDE-2, CITRIC ACID, PALMITOYL TETRAPETIDE-3, CI 77891, CI 77491, CI 77492

* 

Studio Artist concealer je hidrantni tečni korektor sa Illuma - Flair kompleksom koji raspršuje i raspoređuje svetlost i na taj način ublažava nepravilnosti na koži. Jedan u nizu proizvoda iz relativno nove Studio Artist linije, koju je osmislio i kreirao Jonas Vramel. Dostupan u light, medium i dark varijanti. 


Ovaj korektor je odličan! Tekstura je kremasta, srednje gustine, pa se veoma lepo nanosi i razmazuje. Vodootporan je. Pokrivenost je srednja ka jačoj! Za moje tamne podočnjake bio je potreban jedan tanji sloj. Pri tom je hidrantan i ostavlja prijatan osećaj na koži. Ne uvlači se u bore i ne isušuje. 

Dostupan u tubici od 10ml, dopadljivog, modernog dizajna. Po veoma povoljnoj ceni (od 250 dinara, u trenutno aktuelnom katalogu 01), sjajan proizvod!


Lista sastojaka:
AQUA, CYCLOPENTASILOXANE, TITANIUM DIOXIDE, CYCLOHEXASILOXANE, BUTYLENE GLYCOL, CETYL DIMETHICONE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, POLYGLYCERYL-3 OLEATE, CERA ALBA, PHENYL TRIMETHICONE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, SILICA, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, HYDROGENATED CASTOR OIL, SODIUM CHLORIDE, PROPYLENE GLYCOL, METHYLPARABEN, IMIDAZOLIDINYL UREA, PROPYLPARABEN, DISODIUM EDTA, TRIMETHOXYCAPRYLYLSILANE, ALUMINA, PARFUM, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, CAMELIA SINENSIS EXTRACT, LINALOOL, PHENOXYETHANOL, BHT


* * * * *






8 komentara

  1. Ja imam svetliji ten...koristim Bourjois HM 53. jel mislis da bi mi odgovarala najsvetlija varijanta tog korektora?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je Bourjois HM 53 cak svetlija za nijansu od light varijante ovog korektora. Ili su u najboljem slucaju iste :) Secam se da je Bourjois HM 53 bio bas svetao kada sam ga ja isprobavala u prodavnici... Dakle ne mogu da ti garantujem.

      Izbriši
    2. resila sam, narucujem ga svakako pa cu probati. javim ti utiske!!! hvala!!! pozzz!!!!

      Izbriši
    3. Nadam se da će odgovarati :)
      Pozdravčić!

      Izbriši
    4. narucila ovaj korektor,i sada ga vec duze vreme koristim,a
      bas bas mi se svidja!!! meni skroz lepo posvetli podrucje ispod
      ociju i bas super izgleda!!! uzela sam light varijantu,
      potrefila sam :))))

      Izbriši
  2. Jel ovo light varijanta? Dark mi deluje suvise tamno, a medium vuce na roze, nisam imala prilike da probam light, a hocu da porucim sad neki pa ne znam da li je ovo sto si ti uzela light je mi deluje skroz ok...?

    OdgovoriIzbriši