Avon/Oriflame "flašice" za svakodnevno čišćenje lica & šta sam ja isprobala od istih


Kada je svakodnevna (osnovna) nega lica u pitanju, i Avon i Oriflame imaju prilično veliki izbor raznoraznih penušavih i nepenušavih sredstava za čišćenje. Već u zavisnosti od tipa i starosti kože, gotovo je sigurno da ćete u ovom mnoštvu, pronaći proizvod koji će vam potpuno odgovarati.


Od svih koje sam do sada isprobala, sledeća tri proizvoda redovno koristim i obnavljam "zalihe". U pitanju su: Oriflame Pure Nature Blueberry & Lavender extract calming face wash, Avon Solutions Beautiful Hydratation Refreshing gel cleanser i Oriflame Pure Nature Red Apple & Oat Nourishing 2 - in -1 cleanser

Samo da naglasim da ja imam mešovit tip kože lica: suvlji obrazi i nešto masnija T zona - masnija leti, suvlja zimi.  Nemam problematičnu kožu (jedna bubuljica na mesec dana) i ten mi je dosta čist (ako izuzmem blage pegice na nosu i ispod očiju, nemam crvenilo, neke promene pigmenta ili neke druge nepravilnosti).


Oriflame Pure Nature Blueberry & Lavender extract calming face wash - Sredstvo za umivanje sa umirujućim 100% organskim ekstraktima borovnice i lavande, koji hidriraju i štite kožu. Za sve tipove kože. Pakovanje od 150 ml.

Ovo je trenutno moj favorit (koristim ga svakodnevno već dva meseca). U pitanje je transparentni gel koji se na prethodno nakvašenom licu pretvara u prilično bogatu penu. Koristi se isključivo sa vodom! Nanosi se na vlažno lice, dok ne dobijete penu, onda se ispere vodom. Nije hidrantan, ne ostavlja nikakav film na licu i zahteva tonik i neku hranljivu kremu.

Nežno čisti lice i pruža onaj "sapunasti" osećaj čistoće. Ne skida vodootpornu šminku, npr. maskaru - razmrljaće je i ostaviti na kapcima i ispod očiju, pa predlažem da je uklonite nekim sredstvom za skidanje vodootporne šminke pre pranja lica. Puder, senke i sl. uklanja bez problema.

Mislim da je odličan za kombinovanu i masnu kožu (ukoliko nije problematična), jer blago isušuje a istovremeno umiruje crvenilo i eventualno iziritiranu kožu. Miriše božanstveno osvežavajuće. Miris je intenzivan ali ne agresivan i dominira borovnica.

Pakovanje: U "flašastom" pakovanju, nežno ljubičaste boje, sa malim poklopcem na zavrtanje. Bočica je simpatična, mada je kruća nego što bi trebalo, pa je malo  nezgodno kada istrošite više od pola, jer prosto morate da čekate da gel iscuri napolje.


Oriflame Pure Nature Red Apple & Oat Nourishing 2 - in -1 cleanser - 2 u 1 sredstvo za čišćenje lica sa organskim ekstraktima crvene jabuke i ovsa. Pakovanje od 150 ml.

Sredstvo je kremaste teksture i bele boje. Ne koristi se sa vodom. Nanesete malo na tufer i nežno čistite lice. Uklanja šminku i prilično temeljno čisti - budući da nije penušavo. Ne ispira se i ostavlja tanak film na licu koji koža brzo upija. Blago hidrira i neguje lice, bez isušivanja - kao da ste naneli neku laganu kremu. Ima lep, diskretan miris, nekako mlečno - bademast :)

Mislim da je više za suvu i kombinovanu kožu. Ja ga koristim pretežno zimi ili generalno kada nemam vremena za ceo ritual čišćenja lica (skidanje šminke, pranje, toniranje, nanošenje kreme) jer istovremeno očisti i nahrani lice a pri tom značajno skrati ceo postupak.

Pakovanje: Isto "flašasto" pakovanje kao i sve ostale bočice iz Oriflame Pure Nature linije, samo u crvenom izdanju. Kao što rekoh, simpatično ali moglo bi da bude malo više praktično :)


Avon Solutions Beautiful Hydratation Refreshing gel cleanser - dubinski čisti i pročišćava kožu. Dizajniran da efikasno ukloni nečistoću, osveži i tonira. Pakovanje od 150 ml.


Proizvod iz Solution Beautiful Hydratation linije, formulisane sa rajskim žitaricama i dizajnirane da obnovi ćelije kože i pruži blistavost i ujednačenost. Dakle, još jedno penušavo sredstvo za pranje lica, gelaste teksture. Kako piše u uputstvu na tubi, nežno se umasira na vlažno lice a ispira toplom vodom, ujutru i uveče.

Zaista dubinski čisti lice i otklanja nečistoće ali i dosta isušuje kožu pa zahteva obavezno nanošenje kreme za lice, nakon čišćenja. Ne uklanja baš postojanu šminku, ali prilično toga skida sa lica. Ja volim da ga koristim uglavnom leti, jer mi nekako osvežava lice. Mislim da je idealan za masnu kožu ili kombinovanu ka masnoj.

Pakovanje: Standardna plastična tuba, sa "push up" poklopcem, narandžaste boje sa zelenim Solutions logom. Praktična za upotrebu, proizvod se jednostavno istisne napolje. Međutim, ako je nosite na put, tuba ume da se otvori u torbi i to je jedina zamerka koju imam na ambalažu :)


Sva tri proizvoda preporučujem, naravno u zavisnosti od potreba i tipa vaše kože, a veliki plus je i to što se na akcijama po katalozima, mogu kupiti po zaista povoljnim cenama.

Koje proizvode za svakodnevno čišćenje lica vi koristite?


5 komentara

  1. Moj tip koze - mesovita i problematicna ( kad ne pijem pilule, odnosno, veci deo vremena :D ). Pure Nature Organic Tea Tree & Rosemary Purifying Wash & Tone Gel (Oriflame)mi je bio odlican, dok sam pila pilule, a kasnije mi je vec trebalo nesto jace, za moje akne, i tada sam uzela Pure Skin Scrub Face Wash Deep Action (Oriflame). Oba proizvoda imam i sada i kombinujem ih po potrebi - kad nemam vecih problema volim da koristim prvi proizvod. Zadovoljna sam, nijedan ne isusuje previse moju kozu ( sto nije ni moguce, osim ako je zima :D ), ne skidaju vodootpornu sminku, a ja ih volim i ne menjam :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam samo pohvale za Pure Nature Organic Tea Tree & Rosemary Purifying Wash & Tone Gel! Od kad sam ga probala, pre tacno godinu dana, ne menjam ga! Imam mesoviti tip koze. Ovaj gel me je odusevio jer savrseno uklanja sminku i necistoce, a pritom je veoma nezan, najopustenije mogu da otvorim oci dok cistim njime lice i ni malo me ne peku... Dovoljno je malo gela da se lepo ocisti celo lice. Svidja mi se i sto posle njega ne treba da se koristi tonik jer i tonira. Miris je osvezavajuci, biljni, meni se bas dopada.

    OdgovoriIzbriši
  3. Дали си расположена за Блог Награда?
    Дојди на мојот блог те чека :)

    OdgovoriIzbriši
  4. hvala za ovaj review :) mislim da cu sada u onoj akciji iz mini kataloga uzeti ovo sredstvo za skidanje sminke, odlicno ce doci ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja imam normalnu kožu ka suvoj, ali imam mitisere na nosu, koristim ovo naturals sredstvo i ono je super, sem možda za te mitisere u tom delu koristim Clearskin piling iz kolekcije za mitisere (Avon).Oriflame Pure Nature Blueberry & Lavender extract calming sam probala tonik, ne ovaj gel, i tonik je baš fin, umiri lice, taman onako nije jak. :) Iz te rriflame kolekcije samo koristila i tonik zelene boje, aloa vera koji je još bolji. :)

    OdgovoriIzbriši