Alverde NATURKOSMETIK hajlajteri

Mada mi je DM prodavnica u komšiluku, obično svratim onako na brzinu i ciljano, pa se nekako retko dešava da lutam po radnji i razgledam štandove. Tako sam, pre izvesnog vremena, ostala bez baze za lice (konkretnije za senke) onako u "pet do12". Strčala sam na brzaka do DM/a i spopala prodavačicu jer (kako se to samo meni dešava) nisam uspela da nađem ni jednu, od Aure, preko Essence/a do Max Factor/a. Devojka me je samouvereno odvela do drugog kraja i pokazala mi Alverde štand, koji sam ja - potpuno neverovatno - uspela da ne vidim. 

Alverde Naturkosmetik je Nemačka kozmetička linija čiji prozvodi ne sadrže sintetičke mirise, boje i konzervanse kao ni sastojke na bazi mineralnih ulja. Pored toga veliki deo alverde artikala nosi vegan-oznaku, koji garantuje da je proizvod nastao bez upotrebe sirovina životinjskog porekla. U nekim narednim postovima, planiram da pišem o raznim Alverde proizvodima, koje sam do sada isprobala (impresije su potuno različite ali sve u svemu jako zanimljiva linija šminke i kozmetike i vrlo povoljna). Danas će biti reči o njihovim hajlajterima.

Za mene su hajlajteri (ili "hvatači svetlosti") možda i najfascinantniji komad šminke, u smislu efekata dimenzionalnosti i blistavosti koje mogu pružiti licu. Naravno treba znati kako ih koristiti i za šta ih koristiti (o tome možete da čitate ovde ili da gledate ovde).


Alverde Duo-Highlighter je zapravo kremasti hajlajter na "gornjem spratu" i svetlucavi puder "na donjem spratu", sve to smešteno u slatku kutijicu sa ogledalcem. Zanimljivo je da nigde nisam našla sastav.

 

Kremasti hajlajter je iznenađujuće kompaktan, ali prstima razmaziv. Ima intenzivan ali prijatan miris. Bež boje, međutim na koži je to pravi srebrni ton. Šljokice su nekako glomazne i vidljive golim okom, što se meni lično ne sviđa. Takođe, umeju da se raznose po licu, pa morate baš da pazite kako i gde ga nanosite. Po meni je ovo više neki sjaj za telo nego za lice, ali opet sve je stvar ukusa :).


Svetlucavi puder je šimerast beli prah sa izrazito srebrnim odsjajem. Sadrži goji-berry ekstrakt, pa ima i anti-aging efekat, što je plus (kome je to bitno). Čestice su, za moj ukus opet nedovoljno sitne, ali definitivno diskretnije nego u krem varijanti. U tom smislu lepše stoji na licu i više mi se sviđa. Dovoljno je naneti ga mekom četkom, u maloj količini. Ovo ističem, jer mi se čini da je puder mnogo svetliji nego krem. Jedini, ali ne i mali, problem sa ovim prahom je otvaranje (ili zatvaranje, svejedno). Kada jednom skinete zaštitnu nalepnicu (koja oslobađa rupice), svaki sledeći put ćete se naći u svetlucavom oblaku. Otvori su prosto previše veliki za ovako sitan i lagan prah, a donji poklopac se ne otvara tako lako pa morate da izvršite određenu silu i ....PUF!...Zato predlažem da poklopac otvarate polako, nikako naglo (!) od dozdo ka gore.

Ocena: **/*****


Alverde Color + Care Schimmer puderperlen ili Alverde anti-aging puder u perlama (kako piše na nalepnici), takođe sa ekstraktom goji-berry/a (inače ne radi se o jakom anti-aging efektu pa mislim da ne treba ovo uzeti previše ozbiljno). Ima ne tako dominantan ali osetan i nekako sladak miris, meni dopadljiv. Puder je smešten u providnoj kutijici u kojoj dobijate i pamučnu, vrlo nežnu pufnu za nanošenje - mada ja više volim da koristim četku. 


Perlice su nijansirane od svetlo roze preko tamno roze do zlatno bež. Međutim slabo su pigmentisane (gotovo neprimetno) i zahtevaju dosta nanošenja što je po meni jedini minus. U tom smislu je ovaj puder zapravo više hajlajter, i kao takav je izuzetan. Šljokice su tako sitne da se golim okom uopšte ne primećuju. Vrlo se lepo stapa sa licem i daje divan, diskretan sjaj, nimalo napadan. Dugo će se zadržati u mom neseseru a toplo ga preporučujem svima koji koriste ovakvu vrstu proizvoda.

Ocena: ****/*****

Nisam uspela da nađem sastav ovih proizvoda (ni na ambalaži ni na dm-sajtu) i to mi je nekako ostalo čudno i ne dorečeno. Ono što piše je da ne sadrži sintetičke konzervanse kao i da su proizvodi dermatološki ispitani. Alverde poizvodi inače važe za najvećim-delom-prirodne i ono što me je iznenadilo je izuzetno povoljna cena za takvu kozmetiku. Još jedan razlog da nastavim sa isprobavanjem :).

Šta ste vi probali od Alverde proizvoda? Koje preporučujete a koje ne i zašto?


11 komentara

  1. U Crnoj Gori nema ove kozmetike...molim ako neko zna gdje je mogu naci da javi...
    Interesuje me da li si probala nesto od seventeen kozmetike ili bella oggi? Niskog su cenovnog ranga a nisam cula mnogo stvari o njima

    OdgovoriIzbriši
  2. Iskreno ne znam da li i gde u Crnoj Gori možeš naći Alverde kozmetiku. To je Nemačka "dm-drogerie markt" robna marka i u Srbiji se prodaje samo u dm drogerijama.

    Imala sam Seventeen sjaj za usne i nije me baš oduševio, ali nisam eksperimentisala dalje.

    Za Bella Oggi sam čula i koliko sam upućena nema je u Srbiji. I baš mi je žao jer mi deluje zanimljivo, dizajn je divan a koliko vidim (sa nekih foruma) komentari su jako pozitivni. Pa sledeći put kad skoknem do Podgorice planiram da kupimo ponešto :).

    OdgovoriIzbriši
  3. A znaci samo je u DM-u ima...posto vidim da je popularna i u Hrvackoj i u Srbiji... mi nazalost nemamo DM
    Mene nekako privlace ona seventeen rumenila posto imaju velik izbor nijansi :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa možda da svratite na vikend shopping turu do Beograda. Ili da se organizujete pa da vam neko odavde kupi i pošalje. Kada je šminka u pitanju, ne postoje granice!:D

    Za rumenila ne znam i baš bih mogla da pogledam po gradu šta oni imaju u ponudi i gde. Još davno sam čula da im je puder u prahu odličan.

    OdgovoriIzbriši
  5. Koliko su ove kuglice? Divno izgledaju na slikama :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Mislim da su kuglice koštale nešto oko 300 - 400 dinara, ne više.

    OdgovoriIzbriši
  7. Da li bi mogla da napises post o tvojoj kolekciji sminke :)
    Takodje da li mozes da napises post o tome kako kada i gdje se koristi hajlajter i kakve nijanse odgovaraju kojem tenu, posto neki idu na zuckasto neki na belo i tome slicno.
    Hvala i puno pozdrava :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Moja kolekcija šminke? E to bi bio jedan jaaaaako dugačak post :) Najbolje da to redukujemo na moju kolekciju neophodne šminke? Što se tiče hajlajtera, ima mnogo specijalizovanijih ljudi u toj oblasti od mene koji su pisali o tome. Ali mogu da pokušam :) Osmisliću i napisati u najskorije vreme!
    Pozdravčić!



    OdgovoriIzbriši
  9. ove proizvode nisam probala, ali imam jedan puder u prahu i jednu olovku za oci i...mozda jednu senku :D

    OdgovoriIzbriši
  10. GDE IMA DA SE KUPI OVAJ PRVI PLS TREBA MOLIM VAS

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam sigurna da ga ima još uvek u prodaji, ali se u Beogradu Alverde prodaje u dm drogerijama.

      Izbriši