Cleopatra International Soft-Epil šećerna pasta za egipatsku depilaciju

Prošle nedelje sam, u potrazi za depilacionim sredstvom za nausnice, otkrila Cleopatra International šećernu pastu za depilaciju. Do sada sam koristila klasičan vosak ili trake za depilaciju nausnica, međutim obe varijante mi previše iritiraju kožu. Za šećernu pastu sam čula da ne iritira kao vosak i da se naročito preporučuje osobama sklonim pucanju kapilara, te sam se rado odlučila da je isprobam. 


U prodaji postoje čak četiri vrste paste: mix-epil, strong-epil, soft-epil i intimate-epil i ja sam se odlučila za soft-epil. Međutim, ako nikada niste koristili ovaj proizvod, preporučujem da počnete sa strong-epil pakovanjem, jer će vam biti lakše dok se ne izvežbate.

Cleopatra International šećerna pasta, proizvođača "Luxury Cosmetic" - Hrvatska, je 100% prirodni proizvod, na bazi smeđeg nerafinisanog šećera, limuna, ekstrakta nevena i aloe vere. Ne sadrži hemikalije, lepak, veštačke boje ni mirise. Pogodna je za sve tipove kože.

Boja pasti varira od svetlije do tamnije, u zavisnosti od količine dodatog šećera.


Način upotrebe ove paste je jedna od glavnih stvari po kojoj se razlikuje od klasične depilacije voskom ili trakama. Šećerna pasta se nanosi ručno, u smeru suprotnom od rasta dlačica, a uklanja se u smeru njihovog rasta. Na taj način dlačice se ne lome, već se u celosti izvlače iz korena, što sprečava urastanja i upale.



Kada sam prvi put otvorila kutijicu, pomislila sam kako je tekstura prilično tvrda i kako ću naravno morati da je zagrejem (imajući iskustvo sa voskom). Preletela sam (prilično detaljno) uputsvo za upotrebu i ne udubljujući se previše, markirala deo rečenice "...posudicu stavite par sekundi u mikrotalasnu ili par minuta u toplu vodu...". I tako sam otrčala do kuhinje i stavila je u mikrotalasnu nekih desetak sekundi. Nemojte ovo raditi!


Soft Epil je zapravo pasta meke konzistencije, u poređenju sa ostalim šećernim pastama, i ne trebate je uopšte zagrevati. Prva dva pokušaja da skinem nausnice, bila su potpuni promašaj. Prvi put sam je previše zagrejala i nisam uspela da je ohladim ni posle x sati. Pasta je bila potpuno neupotrebljiva i jedino što sam mogla da zaključim je da je super slatka i ukusna :D


Sledećeg dana je nisam zagrevala, ali sam potpuno pogrešno koristila špatulu. Iz nekog meni logičnog razloga, mislila sam da se pasta nanosi špatulom (što je skoro pa nemoguće lol). Posle sat vremena frustracije ispred ogledala, sela sam za komp i izgoogla-la zvaničan (i btw fenomenalan) cleopatra websajt. Par klik-ova kasnije, odgledala sam tutorial koji mi je "otvorio" oči. Zapravo sve radite prstima :) Izvadite lepo pastu prstima, pretvorite u kliker i nanesete na kožu linearno, u smeru suprotnom od rasta dlačica, da biste onda celu traku brzo povukli u smeru rasta dlačica. Ako ovo ne uspete prstima, ruke vam se previše znoje ili imate duge nokte, možete koristiti i špatulu. Mislim da će vam sve postati savršeno jasno kada odgledate video uputstvo.


Dakle, evo šta vam savetujem ako koristite ovu pastu prvi put:

- ne zagrevajte je. Pasta je spremna za upotrebu na sobnoj temperaturu (20 - 24°C),

- nemojte previše da se igrate sa njom, jer ćete je razmekšati više nego što treba (ako je previše razmekšate postaće lepljiva i neupotrebljiva). Iz istog razloga, nemojte je prinositi preblizu svetlosti lampe,


- nemojte odmah da se bacite na nausnice. Počnite sa nekim drugim delom tela, jer će vam trebati vremena i "prostora" da uvežbate pokrete i motoriku. Kada uđete u štos (15 minuta max ako ste sve lepo skapirali), bićete oduševljeni ovom šećernom smešom, 

- koža mora da bude čista i suva pre nego što počnete sa depilacijom,

- obavezno se detaljno informišite o svemu što vas zanima na sajtu!

Zaključak

Ja sam jako zadovoljna šečernom pastom. Postupak je mnogo manje bolan nego recimo pri uklanjanju dlačica voskom. Iritacija naravno postoji, u vidu neizbežnog crvenila i ponekog napuklog kapilara, ali neuporedivo manje nego voskom. I ono što je meni najleši deo, po završenoj depilaciji, ostatke paste (ako ih ima) možete jednostavno ukloniti mlakom vodom. Ne treba vam armija uljanih maramica, bebi ulje i sl.

Jedini minus za ovaj proizvod bih dala na cenu (eh). Nažalost ne sećam se tačno, ali sećam se da je vosak za depilaciju, bio tri ili četiri puta jeftiniji (dakle nešto između 600 - 900 dinara za pakovanje od 120g Cleopatra paste). Međutim moram da primetim da sam sa jednim "klikerom", veličine manjeg oraha, depilirala nausnice, a za noge mi je trebala pet do šest puta veća loptica. Osim toga pasta se može koristiti više puta, sve dok ne izgubi svoju elastičnost i zalepi se za kožu (to je znak da se nakupilo dosta dlačica i odumrlih ćelija kože). Šećer je jedan od najboljih prirodnih konzervansa koji sprečava nastanak i razvoj bakterija i potpuno je higijenski. Kad se sve to uzme u obzir, možda se cena i isplati :).


Pakovanje

Pasta se nalazi u plastičnoj teglici, sa dodatnim unutrašnjim poklopcem. Ovo je naročiti plus jer potpuno štiti pastu (recimo od vode), a istovremeno vam je teglica uvek uredna i čista. Teglica, papirno uputstvo i plastična špatula su smešteni u lepo dizajniranu i vrlo informativnu kartonsku kutiju. Manje više sve bitne informacije možete pročitati na kartonskoj ambalaži, pre kupovine (uključujući i podatak da je ovaj proizvod osvojim Gold Medal for invention 2011. u Ženevi ;)).

Ocena

*****/*****






Istraživajući dalje po internetu o egipatskoj depilaciji, saznala sam da, osim što je ovo jedan od najstarijih metoda uklanjanja dlačica (naravno neko je trebalo da se seti i patentira ga lol), pastu možete napraviti i sami (ako ste vični i ako vas ne mrzi).

Potrebno je: 2 šolje šećera,  četvrtina šolje vode, četvrtina šolje limuna, 1 mala kašika meda

Način pripreme: Šećer uspite do vrha šolje i potom ga stavite u manji lonac. Ponovite postupak s istom šoljom. Pripremite druge sastojke: iscedite limun i procedite ga uz pomoć gaze. Umesto limuna možete koristiti i limunsku kiselinu. Biće vam potrebna četvrtina šoljice limunovog soka i ista količina vode. Na laganoj vatri rastopite šećer. Dok je smesa još gusta dodajte limun i vodu. Kuvajte na najmanjoj temperaturi dok ne dobijete crvenkasto – zlatnu boju (otprilike 5-10 minuta). Ugasite vatru i mešajte dok pena ne nestane. Smesu uspite u staklenu ili keramičku posudu.

(recept preuzet sa portala zena.blic.rs)

Da li ste možda već isprobali recept za samostalno pravljenje smeše za egipatsku depilaciju? Kakva su vaša iskustva?

6 komentara

  1. Ja sam prošle godine naletela na njihov sajt i oduševila se kako lepo izgleda :-D
    Pastu nisam probala, mada mi se drugarica kune u te depilacije šećerom.
    Tvoje iskustvo je svakako korisno, pogotovo za nas nevične tome.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pasta je odlicna kada se uvezba malo nacin koristenja, ja sam odma pocela sa soft-epil pastom i jedini problem koji ja imam je taj sto u toku vadjenja odredjene kolicine paste meni se slomi nokat :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Posto sam smotana, odmah odustajem od kupovine :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Mi smo sve uradile kako treba al nismo uspele,prosto nece da se lepi za kozu :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam uspela tek posle odgledanog video tutorijala i malo vežbanja.

      Izbriši