Hidrirano & Tonirano: Nivea Visage Natural / Oriflame Aqua - Rhythm Natural Beige



Već neko vremena Oriflame u svojoj ponudi ima hidrantnu toniranu kremu u okviru odlične Aqua - Rhythm linije za negu kože lica (za istu imam samo reči hvale!).

Aqua Rhythm Intense Hydratation Youth Preserve Tinted Moisturiser je tonirana krema, za koju Oriflame tvrdi da sadrži sastojke koji ne zatvaraju pore, kao i Hydro - Protect kompleks koji kombinacijom dva moćna biljna ekstrakta, intenzivno hidrira kožu i održava proizvodnju kolagena i elastina. 

Inače sam ljubitelj toniranih hidrantnih krema. Krema, koja hrani i hidrira kožu, a istovremeno prikriva većinu nedostataka i pruža zdrav i blistav izgled. Fenomenalno za osobe poput mene koje ujutru istrčavaju iz kuće. Već nekoliko godina koristim Nivea Visage toniranu kremu za dnevnu negu i mada ne volim da se zadržavam dugo na istom proizvodu, još uvek nisam našla odgovarajuću zamenu u približnom odnosu kvaliteta i cene. Oriflame me je prijatno iznenadio svojom Aqua-Rhythm kremom. Pošto sam je isprobala, odlučila sam da napišem uporednu recenziju: Nivea Visage Natural / Oriflame Aqua - Rhythm Natural Beige u daljem tekstu NV i OAR.


Kada su nijanse u pitanju, NV Natural blago vuče na roze i za nijansu je tamnija. OAR Natural Beige je svetlija i ide na žućkasto, što mom tenu više odgovara.


Značajno se razlikuju po teksturi. NV krema je gušća i nekako kompaktnija dok je OAR ređa i više kremasta. U tom smislu se i lakše razmazuje. Treba voditi računa pri istiskivanju ove kreme iz tube. Obe su izrazito hidrantne, pružaju 24h hidratacije i lepo neguju kožu na bazi hidroamida i vitamina. Nivea sadrži SPF 8 i dodatne UVA filtere koji u kombinaciji sa vitaminom E štite kožu. OAR nema zaštitni faktor. 

OAR ima parfemast ali slab miris, koji vrlo brzo nestaje. NV naravno miriše onako kako svaka Nivea krema miriše, intenzivno ali prijatno i nežno. Tipično "niveovski" :). 

Meni lično OAR udobnije stoji na licu i to mi se zapravo najviše sviđa kod ove kreme. Lagana je i zaista je ne osećam na koži a jako lepo hidrira. NV je u tom smislu konkretnija i ponekad ne prija porama. Takodje može da napravi problem ako imate masnu/kombinovanu kožu.

NV ima odličnu pigmentaciju za jednu toniranu kremu i po tome više podseća na tečni puder. Pokrivenost je skoro srednje jačine. Ako nemate naročito problematično lice a želite da pokrijete sve nedostatke, sa NV kremom i jednim dobrim korektorom to ćete uspeti. OAR blago pokriva ali daje ujednačen ton i može da se donekle nadogradi.

NV se brzo suši i licu daje lep, baršunast izgled. OAR
koža nešto sporije upija ali lepo stoji, čini lice glatkim i ostavlja prijatan osećaj svežine. Daje blagi sjaj i lepo izgleda ako volite da vam lice "zablista". Ja obično blago matiram T-zonu puderom u prahu. 

Obe kreme su u pakovanjima od 50ml. OAR tubica je modernog dizajna, od mekše plastike i generalno zgodna za istiskivanje ali treba biti pažljiv jer sadržaj ume da iskoči izađe u većoj količini od planirane.

Što se cena tiče, Oriflame trenutno prodaje svoj proizvod za par stotina dinara više, pa tako NV možete kupiti za 750 din, dok OAR košta 939 din. Kažem trenutno, jer se verovatno na nekoj od kataloških akcija ista tubica može dobiti za manje para.

Zaključak 
  
Iako Nivea Visage definitivno pruža više, Aqua-Rhythm je krema solidnog kvaliteta, koja intenzivno hidrira, lepo osvežava i pruža uredan svakodnevni izgled. U tom smislu me je osvojila i preporučujem svakome ko više baca akcenat na hidrataciju i negu lica da je isproba. Ja ću nastaviti da je koristim kao laganiju varijantu tonirane kreme, svaki put kad poželim da osvežim i odmorim lice.


Da li koristite tonirane hidrantne kreme i koje preporučujete?



Objavi komentar

Nema komentara