Essence STAYS no matter what 24h vodootporna maskara za volumen. Waterproof. Partyproof. Lifeproof.


Essence sam otkrila pre par meseci i moram priznati da nisam očekivala bog zna kakav kvalitet. Osim cenom (u rangu jeftinijih), Essence proizvodi privlače ambalažom najrazličitijih boja i veselog dizajna, koja pre liči na igračke za tinejdžere nego na neku ozbiljnu obećavajuću šminku. U tom smislu, kvalitet koji stoji iza Essence kozmetike je veliko iznenađenje. Do sada sam isprobala desetak različitih proizvoda i ni za jedan ne mogu da kažem da sam bacila pare, a većina je pravo otkriće, sa uživanjem ih koristim i planiram da nastavim :).


"Stays no matter what" je nova linija šminke sa vodootpornom formulom, koja omogućava extremno postojan make up bez obzira na situaciju. U istoj liniji možete naći ajlajnere u više boja, neke zanimljive olovke za oči kao i maskaru o kojoj ću danas pisati.
 

Stays no matter what 24h volume maskara - je vodootporna maskara koja pruža 24h volumen i kako Essence tvrdi predstavlja nešto poput James Bond/a u svetu maskara - preživeće sve i održati celodnevni volumen vaših trepavica. "Waterproof. Partyproof. Lifeproof. Ideal for all walks of life."- Essence. Preslatko! :D


Mada nisam baš ljubitelj vodootpornih maskara (najviše zbog kasnijeg mukotrpnog skidanja), ova me je potpuno osvojila. Definitivno je vodootporna - ne razmazuje se ni pod mlazom vode pa mislim da bez brige može da se koristi i u vodi i na suncu. Za potpuno uklanjanje mi je trebalo uljano sredstvo za skidanje šminke, ali nisam morala da upotrebim brdo tufera i da se pri tom oprostim od pola trepavica - što je za dobru vodootpornu maskaru veliki plus.


Četkica je srednje veličine i klasičnog oblika. Nije gumena - što mi se sviđa i lepo razdvaja trepavice. Omogućava približno jednako nanošenje od korena do vrha. Sve u svemu jedna OK četkica. Jedina primedba koju bih imala je da možda nije dovoljno špicasta, pa mi je bilo malo teže (ili se uopšte nisam trudila lol) da dohvatim trepavice pri uglovima.



Formula je onako srednje gustine, ni previše vodenkasta ni previše gusta. Ne prska po kapcima i ne pravi grudvice, ali bi mogla brže da se suši. Pri nanošenju više puta, ako to uradite previše brzo može malo da slepi trepavice. E sad predpostavljam da mnogo toga zavisi od načina na koji nanosite maskaru kao i od prirode samih trepavice. U principu ja uvek skidam višak maskare sa četkice (dakle generalno tako nanosim svaku maskaru). Takođe, moje trepavice idu nekako jedna preko druge (onako u parmenčićima :D) pa obavezno moram da ih raščešljavam - nevezano za to koju maskaru koristim.

Kada se osuši, ostaje fiksirana ceo dan i ne kruni se po donjim kapcima (što mi se dešavalo sa nekim mnogo skupljim maskarama).  Dakle vrlo je postojana i nisam primetila nikakve "znake uzbune" u tom smislu.

Što se tiče volumena, definitivno povećava volumen, a istovremeno utiče na dužinu trepavica. Međutim, ne radi se o nekom dramatično većem volumenu. Dobijete perfektno definisane i primetno duže trepavice, punije u korenu - što izgleda prelepo a opet super prirodno i meni se ovaj efekat jako dopada.

Pakovanje je simpa i pomalo punky. Plastična četvorostrana, slim ambalaža u elektrik žutoj boji, sa crnim natpisom. Meni se jako sviđa :). Zapremina od 9ml.

Zaključak

Stays no matter what 24h waterproof volume maskaru preporučujem kao kvalitetnu maskaru za svaki dan, koju dobijate po zaista povoljnoj ceni, naročito kada uporedite kvalitet ove sa maskarama mnogo jačih (i skupljih) brendova koje na trepavicama stoje isto a ponekad i lošije.

Ocena

****/*****

I za kraj, kako ova maskara izgleda na mojim trepavicama :).

Slikano:

1) pre nanošenja


2) posle jednog nanošenja


3) posle dva nanošenja


4) posle raščešljavanja



Kakav tip maskare volite i šta očekujete od odlične maskare?



7 komentara

  1. Uskoro se prebacujem na vodootporne maskare i baš sam razmišljala koju kupiti.
    Ova mi izgleda jako zanimljiva.
    Sviđa mi se četkica.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Preporučujem Essence, ovu ili neku drugu. U ponudi imaju nekih desetak (koliko sam ja snimila) maskara za različite potrebe :).

      Izbriši
  2. Za mene ovo definitivno nije dovoljno, i daleko je ovo od odlične maskare. Nema volumena uopće, maskara je trepavice samo obojala, čini mi se da nisu produljene. Već dugo moj br. 1 je Max Factor 2000 calorie, a nedavno sam otkrila i I <3 Extreme iz Essence, koja je odlična za te novce i efekt kakav daje. To je samo moje mišljenje o ovoj maskari, no hard feelings :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno, svako ima svoje viđenje lepih trepavica. Ja inače ne volim voluminizirane trepavice, više mi je bitna definicija i onako "innocent look" lol. U svakom slučaju, hvala na komentaru :)

      Izbriši
  3. ja sam navikla na silikonske cetkice i omiljena mi je avon supershock i koju god drugu da probam njoj se uvek vracam pa sam za sad odustala od eksperimentisanja :D
    ali mozda i pokleknem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam tako jedno vreme bila strastveni korisnik Oriflame Liselotte Watkins volume maskare. Tako sam se navikla na četkicu da sam vremenom postala pravi maher i izvlačila stvarno maximum iz te maskare. Na nesreću, to je neka special edition i kasnije više nisam mogla da je naručim, jer je prosto nije bilo u katalogu lol.

      Izbriši
  4. Meni se ova maskara takođe pokazala super,kao i kreon,a nabavila sam oba komada za po 139 din kad je bila neka rasprodaja :)

    OdgovoriIzbriši