Prelistavanje kataloga: Maj u Avonu


Pošto sam dugogodišnji kupac a pre svega ljubitelj Avon kozmetike, a kako mi je čist ćar da prelistavam katalog i preporučujem šta da kupite a šta da eventualno preskočite, odlučila sam da nastavim tradiciju i oživim rubriku "Prelistavanje kataloga" i tako evo nas pred Avonovim katalogom 07/2013.


Avon/ova majska prodajna kampanja je zvanično počela juče sa sloganom: "Revolucija boja počinje sada!" i zanimljiva je pre svega zbog priličnog broja interesantnih setova koje možete dobiti po sniženim cenama, a zatim i po nekim novitetima u vidu novih boja i nijansi kao i u vidu potpuno novih linija i proizvoda koje možete nabaviti po promotivnim cenama. 


Novitet br. 1, na prve tri strane kataloga, je nova maskara Infinitize. Maskara je vodootporna i dostupna u dve nijanse (black i black brown) i trebalo bi da pruža trostruki efekat: duže, uvijene i podignute trepavice. Ima vrlo neobičnu gumenu četkicu sa trostrukim delovanjem, koja mi je moram priznati privukla pažnju. Međutim, za sada sam od onih koji su je isprobali, čula samo negativne komentare. Iskreno svačije trepavice su priča za sebe, pa predpostavljam da će i ova maskara nekima odgovarati a nekima ne. 

 

Ako ste u potrazi za zanimljivim bojama, kada su lakovi za nokte u pitanju, u ovom katalogu imate zaista raskošan izbor po stvarno dobrim cenama. Koliko sam primetila Avon promoviše sve kolekcije, a ja vam preporučujem Nailwear Pro+ liniju kao vrlo kvalitetnu liniju lakova za nokte, u prilično velikim bočicama od po 12ml, a kojoj su dodate i nove nijanse. U pitanju je potpuno zanimljiv, voćkast, letnji kolorit a moji favoriti su Divine Lime i Mandarin Magic


Ruževi i sjajevi > takođe veliki izbor po sniženim cenama. Avon ima većinom hidrantne ruževe, koji se ne mogu baš pohvaliti nekom izuzetnom postojanošću. Ali za one koji vole balzamaste ruževe (kao ja) preporučujem da bace pogled na ponudu, jer ima jako lepih nijansi.

Šminka za oči - apsolutna preporuka su Glimmersticks Diamonds ajlajneri. Nećete se pokajati. U pitanju su odlični i sad već legendarni gel-krejoni, vrlo lepo pigmentisani, vodootporni i izuzetno dugotrajni. Takođe, True colour četvorobojne senke, verovatno najkvalitetnije senke koje Avon ima da ponudi (ja naručujem čak dve palete :D).



Usput, baš sam se prijatno iznenadila kada sam videla bazu za senke. Nisam je do sada primetila u ponudi. Da li je neko isprobao?


Novo Luxe kameno rumenilo ima interesantu Show Stopping Pink nijansu, ali kako sam se opekla sa Luxe paletom, nekako ne bih da se zalećem.


U raznolikoj ponudi pudera i podloga postoje dve vrlo zanimljive: Mattifying foundation za dobar matirajući efekat i novi Magix Cashmere 4 u 1, za koji mislim da je unapređena verzija prethodnog Magix tečnog pudera (o kome sam već pisala ovde) i planiram da ga isprobam. 


Mattifying foundation lepo matira kožu nekih 5 - 6 sati (čak) i pri tom je lagan u smislu da ne opterećuje kožu, čak je i ne isušuje. Ono što se sećam da mi je bio problem jeste da je Ivory nijansa, koja je inače najsvetlija u Avonu i obično ide na rozikasto, bila previše žuta. Dakle nije loš proizvod ali obratite pažnju pri odabiru nijanse (najbolje bi bilo da imate neki uzorak). 
Avon Care Light Moisture gel krema sa krastavcem i zelenim čajem, je pdugo bila moja omiljena krema za lice :). Radosno bih je preporučila svima kojima treba snažna hidratacija. Ovo je jedna lagana, osvežavajuća letnja kremica, prelepog mirisa i izuzetno umirujućeg efekta. Divna kao podloga, ne masti i  fino neguje.


Planet Spa kolekcija ima sjajnu ponudu maski za lice (već sam ih nekoliko puta preporučila), doduše po nešto jačim cenama ali se isplate.

Ne mogu a da samo kratko ne primetim, kao neko ko se ipak razume u hemiju i bio-hemiju (a pošto mi je naznaka o Nobelovoj nagradi u Avonovom katalogu skrenula pažnju, te sam se bacila u dublje istraživanje) da mi priča o Anew Clinical Pro Line tretmanu i A-F 33 molekulu, uopšte nije jasna :).Ne kažem, svi brendovi naglašeno "hvale" svoje deep wrinkle proizvode, ali mislim da je Avon baš preterao.

U drugom delu kataloga, privukao mi je pažnju odličan Avon Solutions anti-celulit program kao i novi tretman protiv strija. 


Zatim letnji, mirisni i prilično isplativi Naturals setovi, od kojih se još nećkam između varijante sa kajsijom/šea puterom ili ovog sa lubenicom. Kada smo kod mirisa, zanimljivo mi miriše prolećna kupka od đurđevka Avon Lily Of The Valley bubble bath u simpatičnoj bočici.

Na samom kraju kataloga, nova Naturals Herbal linija za prirodnu negu kože lica za 20+, 30+ i 40+ starosnu grupu, sa matirajućim i anti-ageing dejstvom. Mislim da je vredi isprobati.
Kako se vama čini Avonov aktuelni katalogu? Šta biste voleli da naručite?

12 komentara

  1. dobro si me podsetila da je izasao novi katalog! trcim na avon sajt da vidim sta ima :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimljivih stvarčica ima :)

    Moram naći neku Avon lejdi i uzeti koji lakić i rumenilo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ove dve podloge za lice sam probala i moram ti reci da su predivne. Matirajuca zaista matira, nije teska, ali se bojim da bi mi previse isusila lice ako je cesto koristim. Ova Magix je zaista magix :D Samo cu to reci :)
    Sto se tice lakova za nokte, strah me je da ih narucim ponovo, buduci da prethodnim varijantama nisam bila zadovoljna. Mozda su sada ove varijante kvalitetnije? Ne znam, cekacu iskustva ...

    OdgovoriIzbriši
  4. Baza za sjenke najbolaj koju sam do sada probala jedina koja drzu sjenku na mojim masnim kapcima...hvale je i po blogovima dosta primjetila sam. Moje preporuke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za komentar :) Baš sam se nećkala, naručiti ili ne lol. Ipak ću je isprobati na vašu preporuku.

      Izbriši
  5. Baza za senku je super. Duže drži i kreon i ajlajner i baš mi odgovara. Ja sam je uzela pre par meseci kad se pojavila, redovno je koristim a baš sam malo potrošila. :)
    Što se tiče naturals setova, ova lubenica meni smrdi. :D Ali je super akcija, s tim što bih pre preporučila naturals set nar i mango na posebnom letku samo 359din :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam već koistila Naturals set nar/mango i zaista obožavam celu kolekciju, naročito body spray. Jednostavno prelepo miriše. Sada sam htela malo da isprobam neke druge voćkice,a lubenica mi je delovala krajnje egzotično :D

      Izbriši
    2. Isprobaj, možda tebi odgovara :)
      meni je limun bio neprevazidjen :)
      E da, lakovi su super, imam vise boja - sve pohvale :)

      Izbriši
  6. Aktuelan katalog je sjajan, kao i blog :D Moram pohvaliti cene lakova i celly break anticelulit tretman. Imam mnogo avonovih proizvoda i obozavam avon

    OdgovoriIzbriši
  7. I moje pohvale za avon lakove, imam ih oko 10 :)))

    OdgovoriIzbriši
  8. Moj glas ide za: nailwear pro+ lakove, puter za telo posle suncanja, Diamonds krejon - smokey diamond i za Cellu-Break intenzivni tretman protiv celulita koji je odlican :)

    OdgovoriIzbriši