27 fenomenalnih saveta o tome kako i čime negovati lice i kosu na moru - kraj nagradne igre!


Došao je i petak, a sačekalo me je čak 27 sjajnih komentara i saveta :). Nažalost mogu da poklonim samo jedan Avon Glow Duo i dobiće ga....
...osoba pod #17 a to je Višnja Milić. Višnju ću zamoliti da mi se javi preko kontakt forme i pošalje svoje podatke (ime, prezime, adresa, mob. telefon).

Svima ostalima želim da se zahvalim pre svega što su izdvojili vreme da posete blog, a posebno što su se potrudili da ostave iskrene i fenomenalne savete o tome kako negovati kosu i lice na moru i šta  kao obavezno nositi od kozmetike? Hvala. Puno ste mi pomogli :)

1. Aleksandra Stojsavljevic Ex Jakovleska - lice hidrantnom kremicom sa faktorima. od sminke rumenilosenku i maskaru, kreon, naravno i sjaj sasvim dovoljno.

2. Avinona Ana Vasilevski - Sto se kose tice - sampon, regenerator, sto manje feniranja i sesir kao zastita od sunca; sto se tice lica- Oriflame aloa vera gel za hidrataciju, smirivanje koze i protiv opekotina je neizostavan, gel za ciscenje lica, tonik, hidratantna krema i sto manje sminke...

3. Александра Јовановић - Negujem kosu maskom (maska sa kamilicom i alojom za normalnu i ostecenu kosu). Lice kremom sa breskvom i pamukom,a od kozmetike: toniranu kremu,ajlajner ili neku olovku u boji,maskaru,rumenilo i sjaj...

4. Jelena Radovic - Nosim dnevnu kremu sa faktorom,nocnu hranljivu,gel za umivanje...od sminke samo bronzer, sjaj za usne i maskaru...a za kosu razne prskalice,pakovanje, serum za suve krajeve i naravo sesir

5. Sanja Krle - Za kosu nosim sampon, regenerator i sesir, trudim se da je sto redje feniram. Za lice - obavezna krema sa zastitnim faktorom, gel za umivanje i hidrantna kremica. Minimalno sminke, neizostavan je sjaj za usne.

6. Ana Stancev - Ja sam Avon dama, i veliki ljubitelj Avon kozmetike, tako da uglavnom koristim njihove proizvode. Imam kucu na moru, pa sam dugo dole, uzmem neki laksi sampon (naturals kolekcija), regenerator, povremeno stavim i pakovanje, onaj sprej za uv filterima i naravno sesir. koristim stil kremu za kovrdzanje kose, ne koristim niti fen, niti presu, figarno i slicno. Sto se tice lica, obavezno kremu za suncanje koristim za lice, spf 30, a ovako neku bas laganu, kao ona avon care sa krastavcem, a uvece normalno neku jacu nocnu. Izbegavam piling, ali perem lice sa gelom i koristim mozda par puta u toku leta neku osvezavajucu masku. E da da ne zaboravim, krema za suncenje je odlicna za zastitu krajeva kose od sunca, to je preporuka frizera i deluje

7. Tamara Savic - Koristim proizvode za zastitu od Sunca s min spf 30. Kosu obavezno drzim skupljenu i trudim se da nosim sesir. Nosim miimalno kozmetike- bb kremu, maskaru, sjaj za usne... i mala pakovanja za putovanja iz dm-a.

8. Sara Nyx Deković - Za kosu koristim Kerastase Soleil aqua-seal fluid kremu - isprobala sam većinu toga, ali Kerastase mi kosu baš učini divno mekanom i zaštićenom Za lice sam si ove godine naručila Missha kremu sa spf 33 prvenstveno jer se zaštita koju ta krema sadrži podudara s zaštitom koju sadrži moj HG puder, stoga je ne koristim samo na plaži nego i kao podlogu za makeup Lijepo se provedi na moru.

9. Vlatka Bartulic - Na lice obavezno krema s visokom SPF, trenutno mi je najdraža Ducray Melascreen SPF 50 jer je izrazito lagane teksture. Za kosu na moru ponesem Balea Professional Sonnenschutzspray (sprej za zaštitu od sunca) i šeširić.

10. Ksenija Snow - Vise stitim lice iako lako crnim i nikad ne gorim-ovo ljeto sa sobom nosim laganu Eucerin mat emulziju za lice sa spf 30 i Uriage kremu za lice takodje spf 30. Kosa mi nije zahtjevna, ne farbam se, i nije sklona pucanju tako da ce mi na plazi biti dovoljna neka prskalica sa UV zastitom, vjerovatno ce to biti Revlon, Loreal ili Gliss, a nakon mora i sunca tek neki hidratantniji sampon od onih koje koristim inace je rmi ni balzam ne treba sem onog u spreju.Naravno na glavu sesir sa sirokim obodom, a bez suncanih naocala nikud. Ljeti ne koristim puder, samo BB kremu ili nista.

11. Suzana Šainović - Nastojim kosu neizlagati suncu pa uvijek imam ili sesir, maramu, kapu. Koristim razne sprejeve za kosu kako mi se od sunca nebi isusila. Lice uvijek namazem zastitnim faktorom 30. Kada kosu operem, cekam da se sama posusi i naveliko izbjegavam fen kao i peglu i figaro. Bez regeneratora i ulja Dikson blue nemogu, i nakon svakog pranja kose stavim ulje,poslje kojeg mi je kosa meka i svilenkasta.Od kozmetike koristim olovku,maskaru i rumenilo. Sto je jos vazno nema dana da nepojedem voce i povrce, da moja koza i kosa dobije sve potrebne vitramine:)).

12. Ljubica Kemenović - Iako inače koristim dosta kozmetike, kad idem na more sa sobom ponesem samo najosnovnije! U mom neseseru se tada nalazi tekući puder, puder u kamenu, rumenilo, maskara i jedno sjenilo. sve u mini pakiranjima, naravno Za zaštitu od sunca koristim faktor 50 za lice,a za tijelo 30 (jako sam svijetle puti pa se uvijek bojim da ne izgorim ). Uvijek uzimam i losion poslije sunčanja (u slučaju da izgorim ). S kosom se ne opterećujem za vrijeme ljetovanja- eventualna oštećenja rješavam poslije odmora. najčešće mi kosa samo lijepo posvijetli što mi izgleda odlično!!

13. Amila Tinjić - Kosu nikako samo šampon i nosim šešir a za lice krema spf 50 za tijelo spf 30 od kozmetike toniranu kremu,maskaru i sjaj ili ruž.

14. Beba Lupulov - Obavezno sampon, regenerator, hranljiva maska za kosu i serum. Od kozmetike samo najosnovnije i najpotrebnije: dnevna krema, nocna krema, serum, gel za umivanje, tonik, maska, ajlajner, senke- sve nijanse, rumenilo, maskara, korektor, sjaj za usne, ruz- sve nijanse, kreon, tecni puder.

15. Marica Opačak - Šampon, regenerator, hranljiva maska za kosu, za lice koristim Nivea Q10 kremu i za usne Melem.

16. Jasmina Agic - Za lice kada sam na moru koristim kremu sa zastitnim faktorom,takodje i kosu samponom regenerator i kapi za krajeve kose.nema tu neka posebna tehnika kozmetika sa zastitnim faktorom i to je to.

17. Višnja Milić - Blag sampon na bazi kamilice i blazu hranljivu masku za kosu,jer se leti kosa pere svakodnevno posle morske vode,i ne volim da je bombardujem jakim hemikalijama. Telo-uvek krema sa SPF faktorom,min 25, hranljivo mleko posle suncanja, da" smiri" kozu,kao i hidratantnu kremu sa SPF faktorom za lice. Lagani puder,maskara,ajlajner, bronzer ili Deborah rumenilo high tech, senke drecavih boja-jer lepo idu na preplanuli ten ali to ne podrazumeva da izgledam kao da idem na karneval i dobar sjaj za usne- to je varijanta za izlaske nadam se da sam bila od pomoci.

18. Cica Cic - Sto se lica tiče koristim pantenol krem a za kosu Nivea sampon za dijamantski sjaj kose i pakovanje syoss za suvu kosu. Vrlo prosto i hranljivo.

19. Bal Bala Balabacici - Koristim shauma sampon i regenerator, a za lice nivea soft kremu i balea tonik za lice.

20. Maja Sredojev - Koristim kremu sa zastitnim faktorom, nekad i maslinovo ulje, a na kosu obicno stavljam ulje na krajevima.

21. KsenijaDarko Roba - Nivea krema za lice, kosa Garnier balzam.

22. Dikkyc Veka - Kosu negujem Glis pakovanjem za kosu koje hidrira i obnavlja ostecenu vlas, a lice negujem hidrantnim kremama.

23. Dragana Uzelac Kosa - šampon, balzam i serum za kosu sa arganovim uljem iz Avona. Lice - hidratantna krema za osetljivu kožu SPF 50 i krema za posle sunčanja sa shea butterom, takodje Avon.

24. Adicted to them Blog - KOSA: sampon sa argonovim uljem kao i regenerator to je iz avona kao i kapi za kosu sa argonovim uljem,a kad se vratim kuci ide maska,ne nosim je tamo jer gledam da sto vise vremena provedem na plazi a kad dodjem izlazak! takodje iz avona imam i sprej za zastitu kose od UV zraka- ODLICAN!!!!! LICE: okoloocna krema planet spa sa pirincem ,tonirana krema za zastitu od UV zraka solutions,a ciscenje tonikom solutions za masnu kozu kao i 2u 1 sredstvo za umivanje takodje za plazu imam kremu za lice za zastitu soltan visage SPF 50 i naravno celu kolekciju za suncanje i posle suncanja iz avona!!!! Nije nikakva reklama za AVON, jednostavno kupujem AVON kozmetiku i sve to koristim sto se moze videti i po mojim postovima.

25. Katja Đurić - Koristim Macadamia ulje, a na lice stavljam nevenovu kremu - Crystal Derma.

26. Ljiljana Stanić - Za kosu koristim macadamia ulje, a za lice kremu sa zaštitnim faktorom.

27. Tamara Kisicek - Na kosu stavim tu i tamo maslinovog ulja na vrhove (i super djeluje!), samo se cijela kosa masti. A lice - kremica sa zaštitnim faktorom i izbjegavanje make up-a.

3 komentara

  1. Čestitam dobitnici :)
    Ima zanimljivih savjeta :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš si se lepo setila da sve savete postaviš ovde na jednom mestu!

    OdgovoriIzbriši
  3. Koristim samo prirodne sanovita kreme i zeokremu koja u sebi sadrži zeolit koji blokira formiranje slobodnih radikala i time u velikoj meri sprečava oštećenje kože. Ako već pominjemo SPF više sam pristalica majica koje imaju SPF faktor 50 nego krema, jer kreme se nanose na kožu i idu direktno u krvotok a poznato je da su kreme sa SPF faktorom štetne a pored toga blokiraju i sintezu vitamina D. Naravno, svako ima svoj izbor ali ja sam za to da koristim prirodno kada god je moguće...

    OdgovoriIzbriši