Astor Big & Beautiful BOOM Curved maskara


Negde sredinom maja, slučajno sam naletela na akciju -20% na sve Astor proizvode u Mauricijus - M drogeriji (igrom slučaja imam jednu njihovu prodavnicu u komšiluku). I bez akcije sam se oduševila jer nisam imala prilike da vidim Astor kozmetiku kod nas u prodaji. Radi se o kvalitetnom brendu, vrlo popularnom po Evropi, naročito u Nemačkoj (možda zato što je zaštitno lice Astora Heidi Klum lol), a M drogerija je od ove godine, zvanični (i jedini) uvoznik za Srbiju. 

Kako -20% nije mali discount, nakupovala sam sve i svašta, a danas ću da vam opišem svoje utiske o Big & Beautiful BOOM Curved maskari. Inače u ponudi je nekih desetak različitih maskara i mada je Big & Beautiful BOOM Astorova najprodavanija maskara, ja sam se odlučila za Curved verziju iste jer volim zakrivljene četkice :).


Big & Beautiful BOOM Curved je lansirana u januaru 2013 i prema proizvođaču, u jednom potezu, sa prvim slojem, pruža 10 puta deblje trepavice. Oftamološki testirana i pogodna za osobe koje nose sočiva. 

Četkica me je po veličini podsetila na Avon Super Shock. Zakrivljena i ogromna. Nije gumena, što mi se jako dopada (meni su gumene četkice uvek nekako previše grube i vrlo često, pri nanošenju, uspem da se ubodem što je stvarno bolno a i neprijatno jer oko počne da suzi i nastane pravi cirkus!).


Ovako velika četkica ima i prednosti i mane. Divno razdvaja, definiše i podiže trepavice. S druge strane, malo je teže naneti maskaru na donje trepavice i one ka uglu oka. Takođe, na vrhu četkice ostane više proizvoda  nego što je poželjno, pa ga je bolje ukloniti pre nanošenja.

Maskara nije vodootporna, ali se ne razmazuje, ne kruni i stoji ceo dan bez problema. Lako se uklanja čak i blažim sredstvom za skidanje šminke. 


Pri prvom nanošenju trepavice su jako lepo definisane i za nijansu gušće. Ono što se meni sviđa je da su lepo razdvojene i nisu slepljene čak i nakon više slojeva. Sa nekoliko nanošenja možete postići i gušći izgled. Takođe sam primetila, da bez obzira koliko slojeva nanesete, trepavice ostaju meke - kod većine maskara na koje sam navikla, trepavice postanu nekako krute.

Pakovanje

Deblja tuba od 12ml u zlatnoj ambalaži sa crvenim slovima. Deluje luksuzno i dopadljivo. U ponudi je samo u ultra black nijansi i to bih navela kao mali minus, jer mi više odgovaraju i prirodnije izgledaju braon maskare.

Zaključak

Došla sam do zaključka da je pisanje recenzije, kada je reč o maskarama, krajnje nezahvalno :). Da li će nekome maskara da se svidi relativno je i zavisi od mnogo faktora, počev od prirode trepavica preko načina i rutine nanošenja pa do  krajnjeg izgleda koji osoba preferira. U tom smislu, prilažem fotku kako ova maskara izgleda na mojim trepavicama, nakon jednog nanošenja. 


Ja lično volim baš ovakav izgled trepavica. Takođe nikada ne nanosim maskaru na donje trepavice, pa mi veličina četkice u tom smislu ne smeta (ali nekome ko tretira i donje, može da predstavlja problem). 

U svakom slučaju, ovo je kvalitetna maskara sa više "+" nego "-". Mislim da je cena oko 900 dinara, a M drogerije svake subote daju 10% popusta na sve proizvode, pa je možete dobiti i za nešto manje para :).

Ocena
****/*****

Da li ste već koristili nešto od Astor kozmetike? Koji proizvod sa slike vas najviše zanima? :)



4 komentara

  1. Veoma mi je drago sto se neko setio da na lep nacin predstavi Astor kozmetiku. Ja je na zalost nisam koristila,jer u gradu u kome zivim ( Valjevo)nje nema. Mislim da je kvalitetna i nepravedno zapostavljena.

    OdgovoriIzbriši
  2. Gde se nalazi M drogerija u kojoj se mogu naci njihovi proizvodi?

    OdgovoriIzbriši