Garnier Moisture Match 24H Mattifying Fresh Cream


Pre par dana, naletela sam na nove kreme iz Garnier Moisture Match linije i kako mi se promo cena učinila ok (~ 400 dinara), odlučila sam da isprobam zelenu varijantu "Oh! So matte" - za kombinovanu/masnu kožu. Inače, Moisture Match kolekciju čini pet hidrantnih krema, kako kažu nove generacije, kreiranih da zadovolje 24h potrebe specifičnih tipova kože (za više detalja pogledajte OVDE).

Krema je beličasto zelene boje i polu gelaste teksture. Nemasna je i nekako vodenkasta a pre svega nežna i udobna. Jako se lepo razmazuje i nije je potrebno istisnuti u velikoj količini da bi se pokrilo celo lice. Koža je upija gotovo trenutno i isto tako brzo postaje meka i glatka.


Sadrži ekstrakt zelenog čaja i divno miriše. Miris nije preterano intenzivan ali je prisutan i nestaje polako. Prijatno hladi kožu (blagi cooling efekat) pa lice ostaje osveženo. 


Prema Garnier/u, zahvaljujući biljnim ekstraktima i pulpi, pruža 24h hidrataciju i ujednačava lice dajući mu mat izgled. Krema jeste postojana i osvežava tokom celog dana. Svakako matira, ali efekat nije baš dugotrajan. Meni je recimo koža na čelu i bradi prosijala kroz 2 - 3 sata. Može uspešno da se koristi kao podloga ispod pudera, ali dosta zavisi kakvog pudera. Recimo ispod Avonovog Ideal Flawless matte mousse pudera, ne prosijava ni posle 4 - 5 sati. Zapravo mislim da je idealna kao podloga za suvlje pudere. 


Krema mi se sviđa jer je savršena za leto. Koža je nežna i hidrirana tokom većeg dela dana. Ispunjava potrebe kombinovane kože a pri tom je lagana i ne opterećuje lice kao neke druge kreme sličnih svojstava. U sastavu nema parabena, dok je prisutni zeleni čaj poznati antioksidant a ima i blagotvorno dejstvo na problematičnu kožu.

Zaključak

Odlična i kvalitetna krema, u pakovanju od 50ml, koju ću nastaviti da koristim. Definitivno je vredi isprobati :).

Ocena

****
/*****

Takođe, zanima me kako su se pokazale i ostale kreme iz Moisture Match linije, pa ako je neko  već isprobao koju, javljajte :D

8 komentara

  1. Ja sam bas pre neki dan pisala o kremi za dosadnu i umornu kozu (narandzastoj) ali mi je i ova u planu, pa hvala za recenziju! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Super recenzija !

    Svi hvale ove nove kreme, iako ne volim Garnier, izgleda da ću morati isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
  3. krema koja sadrzi alcohol denat medju prvim sastojcima ne moze nikako biti dobra za kozu, opste poznato da spada u lose alkohole i da koza od njega dehidrira...

    OdgovoriIzbriši
  4. Probala sam roze liniju za suvu kozu i zaista je odlicna. Sad sam uzela plavu, pa javljam rezultate cim isprobam :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Da li bi mi neko pomogao, jer ne znam kako da izaberem pravu kremu za svoje lice. Neko mi kaze da imam normalnu kozu, neko da je suva,a opet ima i onih koji kazu da je mesovita. Jedino sam sigurna da nije masna i da nije osetljiva. Pa mene sad zanima koju od tih kremica da izaberem. Hvala unapred!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ti savetujem da, ako je moguće, nabaviš testere za sve tri, pa ih isprobaš i vidiš koja ti najviše odgovara :)

      Izbriši
    2. Hvala, Jelena :)

      To je i meni palo na pamet, ali ja sam jako nestrpljiva, ja bih da odmah potrefim iz prve, a ne da se mučim sa testerima :D znam, znam, lepota je zahtevna.

      U svakom slučaju, hvala ti, još jednom!

      Izbriši