Omiljene mirisne bočice iz Avona


Skoro me je neko pitao šta mislim o Avon mirisima i da li su vredni kupovine, pa evo posta o nekim meni omiljenim Avon parfemima :).

Odavno mi se čini da je ponuda parfema u Avonu bezrazložno velika. Skoro svaki treći katalog promoviše nov miris, pa je zaista teško sve to propratiti. Pri tom se za većinu ne može baš reći da su posebno originalni i kvalitetni (pre svega mislim na postojanost). Od nekih desetak koje sam imala prilike da isprobam, tri bih izdvojila kao omiljene i vredne preporuke. 



Aktuelna promocija još jednog u nizu Little Dress parfema, podsetila me je na prvu bočicu u ovoj trijadi. Little Black Dress se pojavio davne 2001. godine. U izuzetno elegantno dizajniranoj bočici, kao miris orjentalno - cvetne kategorije. Parfem u sastavu sadrži pravu plejadu egzotičnih biljčica (mošus, japanska šljiva kao baza, ružičasti božur, gardenija, afrički đumbir, korijander, jasmin, ciklama, cvetovi kajsije) i prilično je jak. Zapravo, ako preterate sa nanošenjem, može stvarno da zaboli glava (i vas i one oko vas). U početku je oštar ali se polako transformiše u čudno čist, cvetni ton. Ako bih trebala da ga opišem u svega par reči, mislim da bi to bile: klasično i elegantno. U tom smislu je specifičan i neće stajati svakome. Više je za zimu i neke posebne prilike. Parfem je veoma postojan, spada u kvalitetnije i vredan je testiranja.


Mada sam Outspoken by Fergie omirisala samo u katalogu, za mene je Tresselle, još uvek Avonov najseksipilniji i najženstveniji parfem. Pojavio se 2003. godine kao kreacija Iliasa Ermenidisa i Alberta Morilasa (iza kojih stoje parfemi poput Givency - Pi, Bulgari - Omnia, Yves Saint Laurent - M7, Gucci - Gucci...). U elegantnoj, modernoj bočici sa zlatnim poklopcem. Spada u cvetnu kategoriju. U gornjim notama su tuberoza, lotus i ruža, pa sladić i crni biber dok bazu čine mošus, iris i ljijan. Osvežavajuće nežan a opet oštar, što mu daje tu neku drskost i zavodljivost. Veoma izazovan miris koji neće ostati nezapažen. Može se nositi tokom cele godine mada meni najviše dolazi do izražaja leti. Avon je naknadno izbacio jos dve ili čak tri varijacije ove note, ali originalni Tresselle je najpostojaniji i najupočatljiviji. Prilično je dugotrajan i za cenu po kojoj ga možete nabaviti, pravo je otkriće. Pre neki dan sam naručila svoju treću bočicu i definitivno ga preporučujem :).


I na kraju moram da pomenem Pink Suede, mada ga je Avon povukao iz prodaje (niko ne zna zašto!?) kao krajnje originalan i kvalitetan parfem. U vrlo jednostavnoj, pink staklenoj bočici. Cvetno voćne kategorije ali je na meni nekako uvek bio više voćkast. Krajnje interesantnog sastava: šljiva, mandarina i kineski liči u visokim notama, božur, grašak i jelenska koža u sredini i mošus i amber kao baza. Svež i sladak, pomalo neozbiljan, veoma postojan i nekako neodoljiv. Pravi prolećno - letnji ženski miris. Jedno vreme mi je bio omiljeni parfem i volela bih da mogu da ga nabavim ponovo.

7 komentara

  1. Reese Witherspoon Laugh often je izuzetan parfem, lepog mirisa i veoma postojan, ali se nazalost vise ne prodaje. Meni je ostala jedna bocica koju sam pocela da koristim pre par meseci i nekoliko osoba me je pitalo koji je to parfem, a neki su cak mislili da je Dior posto uglavnom koristim njihove parfeme. Toliko je kvalitetan.
    Drugi koji bih preporucila i moze da se nabavi je TTA amour (zastitino lice glumica Olivija Vajld). Nije tako postojan kao prethodni, ali je miris zaista divan.
    Ukoliko neko zeli mocan, pomalo zimski parfem tu je Christian Lacroix kolekcija. Mirisne note su specificne i nece se svideti svakome, malo su skuplji za Avon, ali tvrdim da vredi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Christian Lacroix kolekcija jeste kvalitetna i specifična. Meni lično miris nije stajao. U svakom slučaju hvala na preporukama :)

      Izbriši
  2. Lično ne volin avonove parfeme, jer ih sve osetim u stomaku i iritiraju me. Desilo me se da mi se svidi u katalogu, pa ga naručim i onda kada ga probam budem mi baš bljak (molim vas nemojte mi zameriti, ali je zaista tako). U nekom setu sam dobila mini Outspoken intese by Fergie i toliko mi se svideo kada sam ga koristila da sam ga naručila, ali ga koristim samo zimi. Inače, ne kupujem parfem a da ga prvo ne probam nekoliko puta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mudar savet. Takođe mislim da parfem mora prvo da se dorbo testira na koži, da odstoji, da se iznese par dana, pa tek onda se odlučiti za kupnju. Meni se mnogi mirisi jako dopadaju sa blotera, ali na mojoj koži potpuno promene strukturu i više nisu isti :). Nažalost :D.

      Izbriši
  3. Pomogla si mi da odaberem parfem koji cu kupiti, tj Treselle. Cim sam vidjela da ti se svidja LBD i Pink Suede vidjela sam da imamo isti ukus :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa drago mi je :). Treselle je i dalje među mojim omiljenim every day mirisima.

      Izbriši