Avon Mega Effects maskara - bot



I evo recenzije koju su neki od vas - pouzdano znam - nestrpljivo iščekivali :). Avon je maskaru najavio kao veliku inovaciju koja pruža "novi doživljaj šminkanja". Na promo slikama je izgledala vrlo interesantno i moram priznati da sam i sama jedva čekala da je dobijem i isprobam. 


Avon Mega Effects je inovativna maskara i prva sa tzv. panoramskom četkicom, koja savršeno odgovara prirodnom obliku trepavica i oblaže ih od prve do poslednje, od korena do vrha. Samo jednim potezom povećava volumen i osigurava 24h dramatično crni izgled trepavica. 


Šta je tako revolucionarno kod ove maskare? Što se izgleda i pakovanja tiče, sve. Maskara dolazi u plastičnoj kutijici, crveno - crne boje, koja me po obliku i veličini najviše podseća na nešto veći upaljač. Bukvalno je možete držati u džepu. 


Kada se ukloni crveni poklopac, dolazite do četkice. Četkica je smeštena u poseban "džep" sa proizvodom i mora malo jače da se povuče ka spolja. Na ovaj način maskara je savršeno zaštićena od sušenja i bez spoljašnjeg (crvenog) poklopca. Ovo mi se naročito dopalo. 


Aplikator ima, kako Avon kaže, ergonomski oblik što znači da su posebnu pažnju posvetili dizajnu koji treba da obezbedi laku i efikasnu aplikaciju. Mislim da su u tome uspeli. Držač odgovara veličini palca i savršeno leži u ruci. Može da se rotira pod različitim uglovima što omogućava pokrivenost i jednostavan prilaz trepavicama. U tom smislu zaista sam osećala da imam potpunu kontrolu nad četkicom. 



Sama četkica je blago konveksna i izdužena, sa bodljicama raspoređenim ne samo duž linije već i sa strane, što me je malo podsetilo na Givenchy Phenomen'Eyes  aplikator. Nije tvrda i lepo raščešljava trepavice. Zahvaljujući specifičnom obliku i širini, zaista omogućava brže nanošenje u manje poteza. Nakupi dovoljno proizvoda, ali ne previše. Nisam imala utisak da se nagomilava na trepavicama ili da ih slepljuje. 


Tekstura je ređa nego što bi trebalo i to je možda najveća primedba koju imam. Čak i kad sam maskaru nanosila sporo i veoma pažljivo, ostajali su mi tragovi na gornjim i donjim kapcima. Naravno ovo može da se ukloni sa jednim štapićem i nekoliko kapi micelarnog rastvora, ali ako već imate maskaru kreiranu za brzo nanošenje i postizanje zadovoljavajućeg izgleda u jednom potezu onda ne želite da gubite vreme na uklanjanje mrlja, zar ne? Pošto se osuši prilično je postojana i nisam primetila da se truni ispod oka ili "kreće" na bilo koji način. Nije vodootporna i jednostavno se skida bilo kojim sredstvom za skidanje šminke. Trenutno je dostupna u blackast black varijanti koja je zaista duboko crna. Moguće da će se pojaviti i u brown black nijansi (postoji na američkom tržištu), koja bi meni recimo više odgovarala. 
 

Kada bih upoređivala efekat koji daje Mega Effects maskara u odnosu na ostale Avon volume maskare, rekla bih da u najboljem slučaju, nema razlike. Čak mislim da sa Super Shock može da se postigne daleko bolji izgled ako zahtevate volumen. Mega Effects odlično definiše trepavice, lepo ih produži i da im uredan look, bar je to sve što sam ja sa njom uspela da dobijem :). Ima žena kojima je pošlo za rukom mnogo više > video.

Zaključak


Avon Mega Effects je trenutno jedinstvena maskara na tržištu - nisam videla ni jednu sličnu i svakako je vredna pažnje. Meni se sviđa jer pruža lako nanošenje i iskreno se nadam da će Avon poboljšati teksturu u nekoj od sledećih verzija ove maskare kojih verujem da će biti :). U međuvremenu preporučujem da je isprobate.

Ocena: 4/5.

Da li ste već isprobali Avon Mega Effects i kakvi su vaši utisci o ovoj maskari?

9 komentara

  1. meni stiže sutra :D
    jedva čekam!

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam je jos uvek isprobala ali imam zelju :)) Svidja mi se sto je neobicna u svakom pogledu :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Nije ženama ni lako, izgled nas privuče, a ova maskara je i više nego privlačna :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Revolucionarna sto se tice izgleda, ali jedva cekam da je probam pa da ocenim efekat!

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja cu je sigurno u jednom trenutku probati. Deluje mi skroz ok. Nego ja moram da te pitam nesto drugo. Koju farbu za kosu kosristis da bude tako divno crvena? I koliko dugo ti traje od farbanja taj intenzitet boje? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Već dugo se farbam u crveno i mislim da sam izmenjala većinu brendova (što se farbi tiče) i navikla sam da mi boja sa svakim pranjem menja nijansu i to vidljivo a ispere se recimo posle drugog - kažu da je ovo tipično za crvene farbe. I onda slučajno otkrijem Fani farbe za kosu, mogu da se nađu u "Stančić" prodavnicama. Ne znam trenutno koji je broj u pitanju, jer kutija nije pored mene ali ću proveriti pa ti javljam. Uglavnom, za tu farbu do skora nisam čula,a da sam imala izbor verovatno je nikada ne bih ni kupila jer ne deluje glamurozno. Boja je intenzivna, kosa je mekša nego ranije i mislim da sadrži manje amonijaka. Stoji već 2 pranja i jako sam zadovoljna :)

      Izbriši
  6. malo se plasim da li da je probam ili ne... sacekacu jos malo :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Ne znam, ovu maskaru svi hvale, a ja bas nemam zelju da je probam...
    Mada, videcemo jos neko vreme :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Bas je sve hvalite, ali je meni i dalje zastrasujuca :D

    OdgovoriIzbriši