Omiljeni Nyx proizvodi



O NYX kozmetici će se na domaćim blogovima pisati sve više jer je od skoro stigla i kod nas, a u pitanju je prilično kvalitetna i u poređenju sa cenama ostalih brendova, vrlo dostupna šminka (mada sam ja, pre par dana opet naručila paket preko b2nshop/a, jer su u Beo Cosmetics/u imali pravu nestašicu proizvoda). 
Jedini "problem" koji može da vam iskrsne pri kupovini NYX šminke je što je raznovrsnost velika, a vi na kraju morate da se odlučite :). Npr. krenete sa idejom da kupite nude mono senku, a završite sa još pet boja u užem izboru! Ili, treba vam crni tuš, ali usput otkrijete super korisne maramice za matiranje, HD prajmer i najsimpatičnije palete i paletice, za koje niste ni znali da postoje niti ste mogli da ih predvidite. Sve to po neodoljivo finim cenama u modernoj i very likeable ambalaži.


Mada bih većinu njihovih proizvoda mogla samo da preporučim, jer sam bila više nego zadovoljna kvalitetom i cenom, na slikama koje slede su neki meni omiljeni komadi - koje često koristim i redovno obnavljam zalihe  (izuzela sam pudere, fiksatore i nekoliko predivnih paleta o kojima ću pisati detaljnije).

Nyx Single Eye Shadow - mono senke u preko 70 različitih nijansi. Intenzivne i postojane. Odlično se blendaju i što se mene tiče jednostavno su savršene. Verujem da bi ove boje svakome stajale, a meni je naročito korisna Nude.





Nyx Wonder Pencil, Jumbo Lip Pencil i Jumbo Eye Pencil - tri multifunkcionalne olovke od kojih je Wonder olovka nezamenljiva. Postoji u tri nijanse (light, medium i deep) a meni savršeno odgovara light i medium. Koristim ih redovno kao ajlajner, korektor (ponekad i na podočnjacima), za isticanje obrva, ispod senke, za posvetljivanje, ispod ruža za dužu postojanost...Imaju polu kremastu teksturu tako da se lepo nanose a po potrebi mogu i da se razmažu.


Jumbo Eye Pencil je slične teksture i takođe intenzivne boje. Može se koristiti kao ajlajner ili preko veće površine kapka, u kombinaciji sa drugim senkama. Cucumber je prava letnja mat nijansa i u poslednje vreme je baš često koristim.

Jumbo Lip Pencil - solidan krem ruž u olovci. Lagan je na usnama, ne isušuje i ima lep sjaj. Nije naročito postojan ali je zgodniji za brzo i precizno nanošenje od klasičnog karmina, pa ga redovno nosim u torbi. Takođe, jako mi se sviđa Hera nijansa :)


Nyx ima veliki izbor ruževa, tako da sam sigurna da će svako uspeti da nađe zadovoljavajuću formulu - što se pigmentacije i hidratacije tiče - i naravno nijansu. Nyx Matte Lipstick, Indie Flick (najhrabrija crvena koju sam imala prilike da vidim) i Nyx soft matte lip cream, Tokyo, (divno nežna pink nijansa) su jako kvalitetni i postojani karmini. Matte lipstick je jako pigmentovana formula ali i teža na usnama mada daleko od neudobne. Matte lip cream je nešto slabije pigmentacije, neosetan skoro "vazdušast" i podjednako postojan. Meni miriše na sladoled (volela bih da još neko ovo potvrdi :D).

I za kraj, ako ste još uvek u potrazi za prajmerom koji zaista sužava pore i pomaže da postignete takozvani "porcelain doll look", možda će vas Nyx Pore Filler oduševiti. 


U pitanju je bezmasna, bezbojna silikonska baza koja sužava pore i zaglađuje sitne linijice, čineći kožu glatkom. Bar na mojoj (normalan ka kombinovanoj - tip sa izraženim porama u T zoni) koži ovaj basecoat radi savršeno. Nanosim ga posle hidrantne kreme, jer isušuje i ne koristim ga svaki dan (pošto me lista sastojaka pomalo plaši :D). Nakon dva meseca neredovne upotrebe, nisam primetila da iritira kožu ili "eskalira" na licu u vidu akni i sl. Još da dodam da me jako podseća na Loreal-ovu Matt Magique podlogu.

Šta vam od Nyx proizvoda deluje zanimljivo?

24 komentara

  1. Gde mogu da se kupe ovi poizvodi?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. http://www.alexandar-cosmetics.com/sr/distributors

      Izbriši
    2. ovaj sajt Alexandar-cosmetics je dobar* a dostava,cene i proizvodi su na mestu,sve pohvale za njih,moja preporuka :)

      Izbriši
  2. Jako zanimljiv odabir. Senke su mi prelepe, mada bi ih ja radije kupila u paleti. MOzda neku koju jako mnogo koristim pa mi nije glupo da kupim u tolikom pakovanju. Drago mi je da ti se pore filler svidja, to je jedan od proizvoda koji me je zanimao posto mi treba. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ove tri su senke koje ja trošim dnevno (što bi jedna prijateljica rekla "samo još što ih ne mešaš sa šećerom uz kafu"), tako da su pakovanja knap dovoljna :D.

      Izbriši
  3. yay, uvek se odusevim koleginicama koje se ne mogu odluciti sta kupiti. Ja sam u radnji provela 45 minuta, a dosla sam sa fix idejom sta kupiti. Toplo preporucujem Love in Rio paletu, imam recenziju jedne na blogu, i creamy round karmin u nijansama stella, fig, paris,... A da, rumenilo summer peach je odlican dupe za Narsov orgasm. Super post! Jedva cekam nove

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao ja se trenutno lečim od kupovine ruževa, ali za rumenila sam zainteresovana. Pročitaću tvoju recenzijicu :)

      Izbriši
  4. od svega bi mi eventualno dobro dosao ruz u olovci, ali meni treba neki bas postojan. :( jako zanimljivo deluje i ovaj pore filler, zasto kazes da te brine lista sastojaka?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ja se to malo šalim a pro po parabena, pošto se već neko vreme diže prašina oko parabena, jesu štetni - nisu štetni, ali se definitivno još uvek ništa konkretno ne može tvrditi :).

      Što se Nyx Pore Filler/a tiče, u pitanju je proizvod na bazi silikona, pa su tako u sastavu na prvom mestu po zastupljenosti silikonska jedinjena (ciklopentasiloksan i dimetikon) koji kožui daju vlažnost i tu fatalnu zaglađenost. Međutim, spadaju u sporije razgrađujuće sastojke. Potom idu parabeni pa negde pri kraju oksidi metala (titanijum dioksid, gvožđe oksid itd.) koji zapravo predstavljaju UVA/UVB filtre i pigmente.

      Zaključak je da što se sastava tiče, ovaj proizvod jeste - kao gotovo svi tečni puderi, prajmeri i ostali slični proizvodi na bazi silikona, prilično sintetički. Međutim, po mom mišljenju, jedini sastojak koji eventualno možda može da napravi nekakav "dar mar" na koži i to u vidu akni je dimetikon. Ali to sad već zavisi od kože do kože.

      Možda sam kao fiziko-hemičar, malo preterala sa ovim odgovorom, pa ako jesam, izvinjavam se :D

      Izbriši
    2. ne, ne, bas je super ovo. meni bas znaci da cujem informacije i objasnjenja iz prve ruke tj. od nekoga ko se iole razume u tematiku. :) hvala!

      Izbriši
  5. Moram da probam njihove mono senke, toliko su hvaljene a izbor je veeeelikiiii ;)

    Zainteresovala si me za bazu za suzavanje pora... Ali si me onda pokolebala sa listom sastojaka :(

    Svidja mi se i ta Wonder olovcica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Senke su moj apsolutni favorit :) Koristim ih odavno i sigurno cu nastaviti. I inače, palete su im dobro pigmentovane i postojane, tako da mislim da se ne možete pogrešiti.

      Što se baze tiče, zaista ne vidim ništa opasno u toj listi sastojaka :). U principu ovakav proizvod se ne koristi baš svakodnevno - bar što se mene tiče ja prajmere i sl. proizvode koristim kada želim da izgledam baš superb, za izlaske itd. Ali ne konstantno. Dimetikon može da izazove akne na masnoj koži, te u tom smislu nisam sigurna kako bi ovaj filler "radio" na izrazito masnoj koži (budući da je moja kombinovana). U svakom slučaju, za tu cenu, mislim da ga vredi isprobati.

      Nadam se da sam pomogla.

      Izbriši
  6. I love NYX cosmetics :) That's A shame that isn't available in our country, we must order it from US which is very expensive :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hey Marry, I feel the same about Catrice:) (just peeked at your *Favourite summer lipsticks* article). Btw, from which site you are ordering?

      Izbriši
  7. Odličan izbor !!

    Olovke su mi super, sjenila i rumenila također. Jedino nisam probala ovaj Filler.

    Imam i jednu paletu s više sjenila, zemljane boje. Također odlična !

    OdgovoriIzbriši
  8. Pore filler ide na listu, vec ga dulje vrijeme gledam! ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Sjajne stvarcice...Pore Filler je na Wl, ruzevi a sad i ova wonder olovka :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Prelepe stvarcice si kupila. Copper senka je mnogo lepa, ja sam uzela Rust :)

    OdgovoriIzbriši
  11. ja kad stanem ispred nyx displeya ja prosto ne znam sta cu pre da kupim :) super si izabrala

    OdgovoriIzbriši
  12. Pore Filler imam i jaaako volim, kao i matte ruž ali u drugoj nijansi... velika mi je wish list-a :-) i stalno se povećava....

    OdgovoriIzbriši
  13. Jao sve mi se ima :D Dobar odabir! :))

    OdgovoriIzbriši
  14. Devojke da li se meni cini ili je Nyx skuplji u Uscu nego u Kiwiju?
    Moze li neki predlog za roze rumenilo i neku breskva varijantu?

    OdgovoriIzbriši
  15. Imam Nyx soft matte lip cream i moram da kazem da je najbolja stvar koju sam koristila! :) Post je odlican, hvala na pomoci sto se tice izbora proizvoda :D

    OdgovoriIzbriši