Šminka koju češće "vidjam"


Ovo je trebalo da bude još jedan "Sva moja šminka" - tekst. Međutim, u međuvremenu sam shvatila da ga nikada neću objaviti, pošto mi je šminka obično u haosu. Zapravo ne obično već konstanto. Akcenat je na "funkcionalnosti", pa je sve što zaista redovno koristim, okupljeno na jednu gomilu. Ostalo je rasuto po sobama, kupatilu, frižideru...čeka da bude uočeno ili prosleđeno mami, prijateljici, maminoj prijateljici...Tako sam pomislila da je mnogo interesantnije videti šta to od dragocene šminke koju s'ljubavlju nabavljamo i skupljamo, u stvari zaista i koristimo i koliko često :).


Šta od šminke zaista koristim?
 
Hipotetički, da sada treba da se spakujem i otputujem, najveći deo stvarčica sa slika je ono što bih ponela sa sobom (ne računajući lakove za nokte, parfeme, preparativu, preparate za kosu i ostalo što sam ovom prilikom izuzela iz priče - u cilju kraćeg posta :D).

Podloge.


 Korektori, baze (i greškom jedan bronzer).


 
Maskare


Četke i četkice.



Rumenila, bronzeri


Prajmeri, hajlajteri, fiksatori


Olovke, lajneri, senke.

 


Karmini, sjajevi, balzami.


Paleta. Inače više preferiram mono - quadro senke nego veće palete. Međutim, skoro mi je dopala u vlasništvo w7 paleta, pa u poslednje vreme baš eksperimentišem. Osrednjeg je kvaliteta, ali je odlična za isprobavanja.


Koliko šminke imate i šta od toga zaista koristite i koliko često?

17 komentara

  1. Wow sjajni izbori :) imam slicnu paleticu i meni je odlicna za eksperimentisanje jer nije realno da cu ikad pozeleti da kupim mono limun zutu boju :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimljivu kolekciju imas :D Koji je br tirkiz Sephora olovka i kakva ti je, jel se razmazuje brzo? Moram da kupim tu tirkiz Maybelline color tatoo senku:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sephora 23 Summer Cruise :) Nije najpostojanija olovka koju sam imala, ali ako koristiš i neki fiksator, stoji celo veče. Boja je prelepo intenzivna :)

      Izbriši
  3. Ja imam malo manje nego ti, a koristim 3,4 stvari dnevno, svidja mi se ono rumenilo izmedju Debore i Alverde u crnoj kutijici, jel mozes da mi kazes koje je?

    OdgovoriIzbriši
  4. Joj meni koliko pudera! :) Za sta koristis tirkiz Maybelline CT?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, podloge doživljavam jako ozbiljno :D
      Maybelline CT ima prelep intenzivno tirkizni pigment i koristim je najčešće kao završni (tanji ili deblji) lajner, obično u kombinaciji sa nekom kapućino senkom.

      Izbriši
  5. extra kolekcija hocu da ti ukradem pola stvari hahahahha!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ako je ovo ono sto najcesce vidjas, koliko ti toga zapravo imas?:D Moram da priznam da sam u ovom tvom asortimanu prepoznala dosta stvari koje imam i volim, ili zelim da kupim. Imamo slican ukus :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Uff, pricajte mi nesto o tome. Isti problemi kao i svima. Sad sam stvarno resila da sredim svu sminku, i da uradim takozvanu- Generalku. Imam bukvalno iste stvari kao i ti, samo puta 3 (za svakodnevnu sminku). Pa ja sam kriva, ko me je terao da kupujem toliko sminke? aLI TI DEFINITIVNO PREDNAJCIS U KATEGORIJI olovke za oci.

    Hvala na postu, uvek je za utehu naci nekog sa slicnim problemima.

    www.theglam-monster.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Bas ti je lapa kolekcija :) Slicne stvarcice koristimo :)

    OdgovoriIzbriši
  9. koliko sminkice! imam ovu w7 paletu,nije losa.

    OdgovoriIzbriši
  10. Wooow! koliko šminke!! ja sam pobacala nedavno sve što mi je staro i što ne koristim. Ova sjenila sam oduvijek htjela a onda sam shvatila da ja uopće ne stavljam sjenila :D

    OdgovoriIzbriši