Avon eye shadow primer



Pošto volim da senčim oči, baza za senke je proizvod koji redovno koristim bez obzira da li je u pitanju daily look ili neka konkretnija going out varijanta. U tom smislu bitan mi je kvalitet, ali i cena. Moja omiljena - za sva vremena - baza za senke je Artdeco eyeshadow base, međutim uvek sam u potrazi za povoljnijim, a kvalitetom odgovarajućim alternativama. Avon eye shadow primer sam skoro isprobala i slede utisci. 


Stiže u maloj, staklenoj bočici sa crnim plastičnim poklopcem. Teglica sadrži 3.5g prajmera i izgledom deluje elegantno i skupo. Inače cenim kada su kozmetički proizvodi u staklenoj ambalaži jer staklo najbolje čuva kvalitet.


Prajmer je kremaste teksture i svetlo bež boje. Vrlo lep za razmazivanje pa ne zahteva nanošenje velike količine proizvoda. Mada na prstima nema posebnu gustinu, pri dodiru sa kožom se pretvara u nežan ali gušći mat film (ne znam kako bih to približnije opisala ). Brzo se absorbuje i čini mi se da bi bio dobar za osobe sa masnijom okoloočnom regijom. 


Dostupan je samo u jednoj nijansi, Light Beige. Kada se nanese ima jedva vidljivu roze završnicu. Ova boja se idealno stapa sa prirodnom nijansom mog lica, tako da nisam sigurna kako bi izgledao na nekom ko ima tamniji ten. Često ga koristim i samostalno - bez senki, kada hoću samo da prikrijem sitne vene, crvenilo i ostalo i dobijem brz prirodan izgled. 

Nisam primetila da mi isušuje kapke, ali ni da ih extra hidrira i neguje. Mada, ja uvek koristim hidrantnu kremu pre nanošenja bilo čega na lice to mi je prosto neka redovna rutina. 

Ima neodređen i gotovo neprimetan miris.



Zaključak

Nakon dve nedelje redovnog korišćenja, mogu da kažem da ova baza sasvim fino radi svoj posao. Pojačava intenzitet puderastih senki, drži ih na kapcima bar pola dana. Nanošenje i blendanje je olakšano. A posebno dobro funkcioniše u kombinaciji sa kremastim senkama i masnijim jumbo olovkama. Za nekih 400 - 500 din (a možda i manje na kataloškim akcijama), mislim da je odličan prajmer koji vredi probati :).

Ocena

4/5

Kakvi su vaši utisci o ovom prajmeru, ako ste ga već isprobali? Koje baze za senke koristite i preporučujete?

16 komentara

  1. Ja ga koristim vec mesecima i super sam zadovoljna. Slazem se sa svim sto si rekla, boja je odlicna, super se razmazuje i dugo traje. =^.^=
    tanyaminxy.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. A koliko je gora od AD baze?:D Meni je AD baza najbolja i ona mi drzi senke dok ih ne skinem. Od jutra do mraka. Sad trenutno ispobavam Nyx i ona je prilicno losija od AD. Ovu nisam probala. Da nisi probala i ti Nyx pa da mi uporedis koja je bolja?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala Nyx :). Razlika između Avonove i AD baze...pa iskreno što se trajanja senki tiče, tu su negde obe. Stvarno ne mogu da kažem da ih Avonova kraće drži. Mislim da je jedina razlika eventualno što AD i hrani kožu (vitamin E). Ah da, i Avonova nema shimmer :)

      Izbriši
  3. Koristim ovu bazu i meni je odlična, ne planiram da je menjam :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Mislim da do sada nisam naišla na negativnu recenziju ove baze! :D Kad je toliko hvalite morat ću i ja isprobati, vječito sam u potrazi za dobrim primerom :D

    OdgovoriIzbriši
  5. koristila sam artdeco jako dugo i bila mi je odlicna medjutim nerviralo me to sto ima shimmer. zatim sam uz naked dobila i primer potion koji me je fascinirao koliko je dobar i svakako ga zelim u full size pakovanju. a imam i ovu avon bazu i probala sam je tek juce nakon jedno tri meseca koliko mi cami u fioci i moram priznati da sam odusevljena! senke su na ocima izdrzale od 10 ujutru do 10 uvece i mrdnule se nisu! sve pohvale za ovu bazu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš ja sam vrlo zainteresovana za taj UD primer potion :)Da nisi radilo neku recenzijicu? Ipak bih volela da vidim sličice i pročitam detalje pre nego što ga naručim :D

      Izbriši
    2. tek sad videh da si me pitala za ud, shame on me :(
      nisam radila recenziju, mogla bih! odlican je primer potion i nemam nikakvu zamerku za njega, cak sta vise jako mi je zao da potrosim ovo malo pakovanje jer bih onda veliko morala da narucujem preko neta.
      ali evo ovako bez recenzije, preporucujem ti ud od srca, mislim da nigde neces naleteti na losu recenziju :)

      Izbriši
  6. Ja se kunem u Art Deco bazu i ne menjam je sve dok je oni ne promene, a nadam se da neće :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Dvoumila sam se između ove i Artdeco i vidim neko je napisao da ima shimmer i uklonjena je sa liste :) Avon mi se čini kao dobra investicija.

    OdgovoriIzbriši
  8. U pocetku sam bila bas prezadovoljna, ali sada posle par meseci je nekako mnogo postala gusta ta baza, ne znam sta joj se desilo :(

    OdgovoriIzbriši
  9. Imam ga i zadovoljna sam iako Artdeco vise volim :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Je l' odmah stavljas senku ili cekas da upije koza? :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Je l' odmah stavljas senku ili cekas da upije koza? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ja nekako po navici sačekam minut dva .... više kod proberem senke i smislim šta ću :D

      Izbriši