Weleda i Bioderma popodne



U nastavku jučerašnjeg posta, sledi nešto više o Weleda i Bioderma proizvodima, koje nam je na već pomenutom okupljanju u Metropoliten-u, predstavila Mirjana Đuriček - stručni konsultant za Weledu u Doing-u. Tom prilikom, pred nas su izneti Weleda sok od breze za detoksikaciju (ne preterano ukusan ali osvežavajući) i dva velika tanjira puna testera, za ekspresno isprobavanje i neke opšte impresije.


Za Weleda kozmetiku sam čula relativno skoro, zahvaljujući Zlatani koja je oduševljeno (i opširno :D) predstavila ovaj brend, na svom blogu. Potom sam naišla na njihove proizvode u Lilly-ju i odlučila da kupim tonik za lice iz plave linije sa hamamelisom, koji se pokazao kao odličan. Međutim, o ostalim kremama nisam imala dovoljno informacija da bih mogla da procenim koji bi odgovarao potrebama moje kože a cene su mi se učinile visoke za eksperimentisanje "na slepo". 


Weleda ima široku ponudu proizvoda namenjenih kompletnoj nezi lica (više linija koje pokrivaju potrebe kože u svakom životnom dobu), nezi tela kao i vrlo specifične (i jedinstvene na tržištu) proizvode namenjene trudnicama i bebama. Svi preparati imaju NaTrue sertifikat tj. potvrdu za najviši standard prirodne i organske kozmetike (više o tome možete pročitati ovde).


Od predstavljenih proizvoda, ono što mi je posebno interesantno je linija za negu lica od divlje ruže - za kožu posle 30. godine i ublažavanje prvih bora. Ovu liniju svi hvale, pa jedva čekam da isprobam dnevno - noćni fluid iz iste kolekcije. Zatim ulje za lice od badema, namenjeno pre svega osetljivoj koži ali se može koristiti i kao odlično sredstvo za skidanje šminke oko očiju ili kao dodatna intenzivna nega tokom zime. Dovoljno je kap ovog ulja dodati regularnoj dnevnoj kremi. Ulje se može nanositi i direktno na vlažnu kožu, umesto kreme. Brzo se upija, a kažu da održava ravnotežu kože i jača njenu prirodnu otpornost.

Pored ulja za lice, postoji i čitava linija različitih ulja za telo (regenerativno od nara, protiv celulita od breze, za masažu od arnike, nevena, pasjeg trna, za opuštanje od lavande...). Negde u brošuri sam pročitala da se posebnom procedurom ceđenja, čišćenja i filtriranja, dostiže najviši kvalitet ovih ulja, te su ona retka i izuzetno vredna. Weleda ima i dezodoranse (od citrusa, divlje ruže i žalfije) koji ne zatvaraju pore i ne sadrže štetne supstance (nema konzervanasa, veštačkih boja i parfema), pa bi ih vredelo isprobati.

Iz Bioderma ponude do sada nisam imala prilike da isprobam nijedan proizvod. U pitanju je dermokozmetika (ili medicinska kozmetika) koja pokriva različite tipove i probleme kože. Preparati se baziraju na bološki aktivnim supstancama i kao takvi na prirodan način leče kožu. Bioderma proizvodi su potvrđeno efikasni, pa ukoliko imate bilo kakav problem (akne, preosetljivost, crvenilo, isušenost, bore, rozacee...), preporučujem da se raspitate više o ovom brendu i posavetujete sa kozmetičarom

Kućama smo se vratile sa poklon-kesicama punim uzoraka, proizvoda za testiranje i još koje čega :)...



...od kojih je Weleda hranljivi šampon od ovsa za suvu i oštećenu kosu, jedan od noviteta. Obnavlja strukturu vlasi, vraća joj gipkost i elastičnost. Od aktivnih sastojaka, pored ovsa sadrži ulje jojobe, žalfiju, mimozu i kedar.


Pošto imam dosta testera, ako želite da isprobate ovaj šampon, ostavite poruku u inbox na fb stranici (ograničeno na prvih deset).

Kakva su vaša iskustva sa prirodnom kozmetikom?

8 komentara

  1. svi postovi o ovom desavanju sam vam apsolutno savrseni :) vidi se da ste se lepo provele :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Zao mi je sto ja nisam mogla da dodjem :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Detaljno kao i uvek. :) ja sam dobila neki drugi sampon u bocici. A ovi testeri su isti. Ne znam da li si mozda uzela testercice one kremice za usne. Savrsena je. Mentol i hladi a slatkog je ukusa i instant prestaje peckanje. Nadam se sve da je ta mazalica u stiku sto smo je dobile ista takva. Nisam je jos nacela.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A taman sam mislila da sam expert za balzame za usne te da me ništa na tom "polju" ne može iznenaditi. Imam tester, ali je nisam još isprobala. Mislim da taj tester i mazalica u stiku nisu iste stvarčice :D

      Izbriši
  4. Jedva cekam utiske o proizvodima :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prelijepo <3

    Moja iskustva nisu bila nešto za pohvaliti se, no polako ulazim u prirodne vode.

    Nisam od Welede ništa probala :(

    OdgovoriIzbriši
  6. kako mi je lijepo čitati i da se kod vas sve češće nešto događa :D
    ne znam zašto, ali nisam još ništa od welede probala. pratit ću i čekati dojmove :)

    OdgovoriIzbriši