Yves Rocher 3 u 1 šampon za sjaj i lako raščešljavanje



Pranje duže i tretirane kose ume da bude stvarno naporno i dugotrajno. Ja to najbolje znam. Naročito ako je neke zahtevnije boje, recimo crvene kao moja, koja se brzo ispira pa morate da je redovno farbate. Češće farbanje, koliko god da je kosa kvalitetna, po pravilu isušuje dlaku. To onda podrazumeva obavezan balzam nakon pranja, kako biste izbegli čvoriće i fizička oštećenja dlake prilikom raščešljavanja, plus dodatnu negu u vidu raznoraznih seruma, ulja i pakovanja za hidrataciju i "zdrav" sjaj. Pri tom treba voditi računa da svim tim preparatima, na duže staze ne izazovete mašćenje kose - više štete nego koristi.


U celoj toj priči, za mene je najbitniji korak šampon. Ako izaberete pravi šampon, uštedeli ste pola truda. Kako sam u stalnoj potrazi za idealnim šamponom, odlučila sam da isprobam Yves Rocher Botanical Care 3 in 1 Detangling, Body & Shine - šampon za sjaj i lako raščešljavanje.


Botanical Hair Care je linija preparata za neku kose koji se baziraju na dejstvu aktivnih biljnih komponenata. 3 in 1 Detangling, Body & Shine Shampoo u sastavu ima ekstrakt cvetova lipe, koji štite kosu i imaju umirujuće dejstvo na kožu (teme). Namenjen je svim tipovima kose, a prema tvrdnjama proizvođača, nakon pranja kosa je laka i sjajna.


Volim ideju 2(3) u 1 formule, jer štedi vreme i praktičnija je za korišćenje. Nažalost, kada je u pitanju kozmetika za negu kose, proizvodi ovog tipa su obično agresivniji i obiluju silikonima, pa ih izbegavam. Yves Rocher 3 u 1 šampon me je privukao baš iz tog razloga, jer je bez silikona, bez parabena i bez veštačkih boja. Moram da napomenem (za one kojima je to bitno) da se ipak ne radi o potpuno prirodnom proizvodu prema najstrožijim kriterijumima prirodnog kvaliteta. Kao što u listi sastojaka može da se vidi, šampon sadrži neke supstance (npr. tenzide poput amonijum lauril sulfata i kokamidopropil betaina) sintetičkog porekla, ali ih sertifikacione kuće dozvoljavaju u prirodnim i organskim proizvodima.


Imam ne samo dugu, već i gustu kosu. Da bi bila zaista čista, uvek mi treba veća količina šampona u nekoliko pranja. Sa ovim šamponom, uz manju količinu i svega dva ispiranja, imala sam osećaj potpuno čiste kose. U kontaktu sa vodom stvara se lepa pena. Ne izaziva peckanje u očima ili neku drugu iritaciju. Ima nežan, svež miris lipe koji se ne zadržava dugo u kosi, ali je veoma prijatan tokom pranja.

Raščešljavanje je zaista bilo moguće bez regeneratora što je, u slučaju moje kose koja se obavezno mrsi, prava naučna fantastika. Nisam primetila neki poseban dodatni sjaj, ali je kosa bila lepo čista i kao da je dobila na volumenu.


Zaključak

Prilično sam zadovoljna ovim šamponom i mislim da ću probati još neki iz iste kolekcije. Mada je namenjen svim tipovima, mislim da najviše odgovara osobama sa suvom/tanjom kosom. Pakovanje od 300 ml, može da se nabavi po ceni od 330 din, što mislim da je solidna cena.

Ocena

4.5/5

Da li ste koristili neki od Yves Rocher šampona? Kakvi su vaši utisci?

5 komentara

  1. Nisam probala. Moja kosa je baš tanka i suha, mogao bi mi odgovarati a ionako sam u vječitoj potrazi za dobrim šamponom :)

    Odlična recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
  2. zvuci dosta dobro i nije skup koliko sam ja ocekivala da bi mogao biti. bas cu svratiti do njih da vidim sta sve imaju, nikako da detaljno istrazim ponudu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, njihovi proizvodi ne spadaju baš u jeftinije :). Samo da napomenem, ova cena se odnosi na katalošku prodaju. Nemam cenu prodavnice u "Ušću". Ne bi trebalo da se razlikuju.

      Izbriši
  3. Hm uvek me iznendjuje kad na proizvodu pise za sve tipove kose... To mi odmah mirise na nenormalno mascenje temena i masnu perut koja mi se obavezno pojavi... Mada uzecu ga u obzir, mozda me prijatno iznenadi :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Gde moze da se kupi, u apoteci ili?

    OdgovoriIzbriši