Macadamia Oil Cream Color #7.446 Intensive Copper Red Medium Blonde



Kako nisam uspela da dođem do farbe za kosu koju inače koristim (usled neobjašnjive nestašice iste), odlučila sam da konačno isprobam Macadamia Oil Cream paletu. Kažem konačno, jer sam se u poslednje vreme baš naslušala priča i načitala tekstova o ovom brendu i njihovim naveliko hvaljenim proizvodima za negu kose.
 

U pitanju su kremaste boje za kosu, specifične po tome što su obogaćene uljem makadamije i još nekim biljnim uljima, što pojačava kvalitet farbe, intenzivira boju i istovremeno čini kosu negovanom i sjajnom. Oil Cream Color sistem ima unapređenu absorpciju, poboljšanu dimenzionalnost i dubinu boje, veću trajnost i blistav sjaj. Sve u svemu prodavačice su me ubedile da mogu da očekujem samo izvanredne rezultate, te da ću biti više nego zadovoljna.
 
 

Paleta je prilično bogata. Čak tri nijanse crvene su dolazile u obzir, pa mi je izbor pao teže nego što sam očekivala. Na kraju sam se odlučila za #7.446 Intensive Copper Red Medium Blonde.


Iskreno, nisam očekivala da će boja potpuno uspeti, budući da sam već imala nešto tamniju crvenu koja više vuče na karmin. Međutim, zaista sam dobila svetliju i prelepo intenzivnu bakarno-crvenu, gotovo identičnu kao sa uzorka i neverovatno sjajnu. Pokušala sam da uhvatim nijansu na svetlu i u senci. Naravno, na suncu kosa izgleda prilično svetlo i jarko, dok u senci deluje blaže. Mislim da je na poslednjoj fotografij boja najvernija.



Intenzitetom boje i stanjem kose nakon farbanja sam prezadovoljna. Ono što mi se nije dopalo je peckanje koje sam osećala tokom nanošenja smeše. Peckanje je trajalo nekih pet minuta i bilo je prilično intenzivno (slično kao kad operete kosu onim šamponima na bazi mentola). Pošto ovaj put nisam koristila originalni hidrogen, planiram da isprobam ovu farbu i sa Macadamia hidrogenom i vidim da li će se peckanje ponoviti.

 
Sam kvalitet kose je ostao nepromenjen, u smislu nekog većeg isušivanja ili oštećenja. Nisam primetila da mi je kosa suvlja, niti da mi treba veća količina regeneratora nego inače. Takođe nisam imala nikakve veće probleme pri raščešljavanju i sl.
 

Boja se kupuje u pakovanju od 100ml i to je neka savršena količina farbe za dužu kosu i full prekrivanje. Hidrogen se kupuje odvojeno. Ja sam izabrala običan 6% hidrogen (možete da kupite i Macadamia hidrogen od 1000ml). Cena farbe je 600 i kusur dinara i kada to preračunam u odnosu na recimo Schwarzkopf Palette boje za kosu (dva pakovanja regularne farbe od 60ml po ceni od 300 - 400 i kusur) plus extra trosak za hidrogen, ispada da je Macadamia Oil Cream Color u istom rangu cena sa Palette - bar što se tiče mojih potreba.

Zaključak

Farba koja pruža vrlo intenzivnu i lepu boju kao i bogat sjaj. Koliko je trajna ostaje da vidim i dojavim. Za sada mi se čini da sam našla boju za kosu koja može da ispuni moja očekivanja već pri prvom farbanju i to mi je dovoljno da ovu farbu preporučim dalje :).

Ocena  4.5/5

Kakva su vaša iskustva sa farbama ako bojite kosu? Da li ste možda već koristili Macadamia Oil Cream boje za kosu ili nešto iz Macadamia ponude? Šta preporučujete?

34 komentara

  1. Imam pregolemo iskustvo sa farbanjem kose na žalost. No, platila sam ceh i naučila lekciju. Makadamiu nisam probala, čini mi se da me je odbilo to što je odnos farbe i hidrogena 1:1,5 ili 1:2 ispravi me ako grešim. Tvoja boja je fantastična, a kosa zdrava i sjajna! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. A gde ima da se kupi ovo? Ja imam slicnu boju ali koristim Garnier farbu samo sto nisam njom bas zadovoljna i volela bih da probam nesto drugo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam pazarila u Black Care (Kiwi Sun) prodavnici, Bulevar Despota Stefana 23 u Beogradu.
      Garnier farbe su slabe i prilično kratkotrajne - bar što se tiče crvenih boja.

      Izbriši
  3. Ajme hoću jaaaa :D divna crvena nijansa divna!

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam znala da Macadamia radi i boje za kosu?? Divna ti je boja a i kosa, predivna !!

    Sad samo na istražim ima li ovdje i koliko je 600 dinara :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bogami imaju veliku i bogatu paletu :)
      600 dinara bi trebalo da je oko 40 kuna

      Izbriši
  5. Nema plavih tonova na paleti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima naravno :). Mislim da je ovo cela paleta>
      http://www.saloninfo.rs/prodaja-kozmetike/popup_image.php?type=D&id=4950

      Izbriši
  6. Mnogo volim crvenu boju kose, ali nisam bas hrabra u preteranom eksperimentisanju sa bojom kose. Nekada dok sam bila mladja bila sam plava, ali crvena nikada, iako moram da priznam da sam pre neke dve godine dobila neopisivu zelju da se ofarbam u intenzivno crvenu boju. Medjutim, shvatila sam da mi ne bi odgovarala uz ten i boju ociju i odustala, ali i dalje uzdisem za crvenom kosom :) Tvoja boja je divna <3 A kosa negovana i sjajna, jak mi se dopada ;)

    Moracu da probam Macadamia farbe za kosu, jer mnogo volim njihove preparate za negu kose ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) A ja ti savetujem da neku varijantu crvene isprobaš makar jedanput :D

      Izbriši
  7. Koristila sam i odlicne su, koristim ih u kombinaciji sa Macadamia hidrogenom. Super ti je boja!

    OdgovoriIzbriši
  8. Boja je fantazija, a kosa je prelepa. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Jao sto ja volim ove crvene-narandzaste boje :) Dugo sam imala slicnu nijansu, uglavnom sam uzimala Keune, vise se ne farbam, konacno sam uspela da isecem svu farbanu kosu :) Ako mi dune opet, sigurno cu probati ovu farbu...

    OdgovoriIzbriši
  10. Prelepa ti je kosa a i boja :) Baš bih volela da probam njihove farbe, svidja mi se sjaj.

    OdgovoriIzbriši
  11. NIsam problala, ja koristim FreeLimix farbe, isto dolaze u tubi i oko 4oo dinara su, plus hidrogen. Sa njima sam zadovoljna, a imaju milion nijansi pa mi je uvek zabavno biranje :D Inace, iako ne volim bas ovkave boje, licno na sebi, tebi predivno stoji, kao da je prirodna! Fantazija od boje :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Koliko se ispira? :D Ja se nešto premišljam da pređem iz tamno plave u ovako neku nijansu, pa me zanima iskustvo iz prve ruke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iz mog iskustva, svaka crvena se ispira - nezavisno od kvaliteta. Doduše neke više neke manje. Posle prvog pranja, ova je zadržala skoro isti intenzitet kao i pre pranja što je prijatno iznenađenje. Videću još koliko će trajati, pa javljam :).

      Izbriši
    2. Hvala mnogo! Zaista je divna boja :)

      Izbriši
  13. ja sam se vec 3 puta farbala njihovim farbama, jedna tuba mi je za dva puta! Volim bas boju kako ispadne, i mislim da cu nastaviti da je koristim

    OdgovoriIzbriši
  14. Razmisljam o kupovini upravo ove farbe, pa me zanima koliko brzo se ispira? Znam da se sve crvene ispiraju, ali se nekako nadam da se ova ispira manje od vecine drugih...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ispira se brzo. Boja je lepa, ali se zaista ispere posle najdalje drugog pranja. Pošto sam i posle ove farbe nastavila da eksperimentišem, od drogerijskih boja bih ti preporučila L'Oreal Prodigy5. Oni imaju dve crvene. Obe su postojanije od bilo koje palete koju sam do sada isprobala (a koristila sam gotovo sve što je u ponudi :).

      Izbriši
    2. Hvala na brzom odgovoru! :) Kad se ispira ova Macadamia - da li gubi intenzitet boje ali ostaje narandzasta ili bukvalno postaje svijetlo smedja? To mi se desavalo sa Garnierom - ode sva narandzasta, ostanem tuzno smedja :D

      Izbriši
    3. Na to teško mogu da ti odgovorim, jer ja ima slojeve i slojeve crvene na kosi :). U mom slučaju svakako ne postaje smeđa, ali se posle drugog pranja onako naglo ispere i postane isprano crveno narandžasta. Izgleda neuredno i kada se pogledaš u ogledalo, pomisliš kako bi trebalo da se ofarbaš ponovo :).

      Izbriši
    4. Da, i ja imam slojeve :D Au, ne svidja mi se to nikako :(
      A koliko kosta ta Prodigy5? I u kojoj militrazi dolazi? Da znam, unaprijed da pocnem psihicki da se pripremam :D

      Izbriši
    5. Nisam sigurna za militražu (meni je jedna tuba bila dovoljna). Ako se ne varam, cena je bila oko 400rsd.

      Izbriši
    6. Pa to nije skupo, ostale L'Orealove su puno skuplje! :) Hvala ti puno. :) ♥

      Izbriši
  15. Ja sam se večeras ofarbala ovom 744, najsvetlijom Copper, na svetlo smedju podlogu, a ispala mi je skoro pa rubin crvena na kosi, čak ne ni tamno ridja, tj. narandžasta, nego crvena.

    OdgovoriIzbriši
  16. Planiram da se ofarbam ovom farbom, inače sam farbana plavuša, pa ću videti kako će se primiti na plavu kosu :)

    OdgovoriIzbriši