Blistex Lip Relief Cream i MedPlus stik



Pošto su mi zimi usne redovno isušene i ispucale, posebnu pažnju posvetim odabiru lip balzama koji pruža dobru negu i zaštitu. Neretko se opredeljujem za više različitih proizvoda, mada pokušavam da se disciplinovano zadržim na dva do tri :).


Kada je u pitanju hidratacija, ono što se u mom slučaju pokazalo kao najefikasnije je kokosov puter (tj. ulje). Obožavam miris kokosa i kod kuće uvek imam flašicu od 100ml Manna nerafinisanog organskog kokosovog ulja, koje koristim za sve i svašta (a o kome će biti više priče u jednom od narednih postova). Ovim uljem često mažem usne što iz potrebe, što iz čistog zadovoljstva. Ništa ih ne ostavlja tako savršeno hidriranim, nežnim i lepim.

Pošto se dosta krećem, zimi volim da imam pri ruci i jedan od popularnih stikova, posebno formulisanih za zaštitu usana od vetra, mraza i sunca. Ove godine su mi se dopali Blistex balzami.


Blistex je američki brend, u svetu poznat po specijalizovanim preparatima za negu usana. Imaju prilično veliku i raznovrsnu ponudu. Kod nas se mogu naći u Metropolitenu, a verovatno i u drogerijama i nekim apotekama, po pristupačnim cenama (~300rsd). Ja sam isprobala Lip Relief Cream i MedPlus stik.

Blistex Lip Relief Cream je jedinstvena formula koja pruža dugotrajnu, dubinsku hidrataciju, umiruje i ublažava pukotine na usnama, kao i oštećenja od sunca i hladnoće. Pruža hidrataciju i zaštitu usnama i ublažava već nastala oštećenja, istovremeno nudeći osvežavajući osećaj. SPF 10 zaštita od štetnih sunčevih UVB zraka.


Lip Relief sam kupila pošto sam isprobala tester. Oduševila me je tekstura, koja uopšte ne podseća na tipični lip balzam već je više razmaziva lagana krema, bele boje. Brzo se apsorbuje i ne ostaje u vidu masnog sloja. Pruža blagi efekat hlađenja. Pre svega je odlična kao podloga za karmin i ukoliko imate neke sitne nepravilnosti ili perutanje usled isušene kože, savršeno će ujednačiti i zagladiti površinu usana. Intenzivno miriše na mešavinu mentola i eukaliptusa (slično kao inhalatori), pa pri prehladi zaista može da olakša disanje. Takođe, efikasno umiruje iziritiranu sluzokožu oko nosa i ublažava svrab od perutanja (ukoliko vam se - kao meni - to dešava tokom prehlade, bićete oduševljeni).


U sastavu, između ostalog, ima pčelinji vosak, petrolatum, glicerin, alantoin, ulje mente i kamfor. Tuba ima aplikator za jednostavno i higijensko nanošenje. Sadrži 6ml proizvoda, što je sasvim dovoljno za višemesečno korišćenje. 

Blistex MedPlus je specijalno formulisan za izrazito oštećene i ispucale usne. Obezbeđuje trenutno hlađenje usana i njihovu zaštitu. Formula sa eukaliptusom i mentolom ublažava suvoću, ispucalost i vraća im hidratantnost. Ima SPF 15.


MedPlus je pravi zimski stik za jaču negu i zaštitu. Formula je žute boje i bogatog sastava (petrolatum, pčelinji vosak, kakao puter, mentol, kamfor, ricinusovo ulje itd.). Kreiran je za izrazito isušene i ispucale usne. U odnosu na Lip Releaf, pruža nešto intenzivniji osećaj hlađenja i rekla bih dugotrajniju hidrataciju. Takođe miriše na eukaliptus i još nešto slatkasto što ne mogu da definišem ali što daje vrlo prijatnu notu. Koristim ga kao zaštitni balzam tokom dana i veoma sam zadovoljna. Usne nisu isušene i nema uobičajenih ranica, koje mi se inače pojave čim temperatura na termometru "sklizne". Pakovanje sadrži 4,25g proizvoda, što na prvi pogled izgleda malo. Međutim, MedPlus pruža dugotrajniju zaštitu pa ga i ne treba često mazati.


Koje proizvode vi koristite i preporučujete za ekstra negu i zaštitu usana?


33 komentara

  1. Isti taj Medplus najvise volim, bas sam neki dan pisala o njemu.
    Samo u kutijici, jer kod nas u Bosnu ne uvoze stik.
    Obozavam ga i zimi me spasava. Inace imam milion raznih balzama, to bas volim i gomilam. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni znala da postoji u kutijici :). Mada mi je stik ipak nekako lakši za upotrebu.
      Lip balzama i karmina, nikad dosta!

      Izbriši
  2. Bas cu da probam taj Medplus, nisam probala njihove balzame. Najvise volim The Body Shop,volim te mirisne,sta cu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da ce KOMSINICA SIKRET da ubaci program iz body shopa

      Izbriši
  3. Plavi imam a ovaj beli sam zelela da kupim zbog fenomentalnih testera, ali necu jos da malo potrosim sve ovo sto imam. Oba su mi odlicna ne znam koji je bolji. Koji je tebi bolji od ova dva?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je Medplus nešto najefikasnije što sam do sada koristila za ispucale usne. I mislim da je efikasniji u tom smislu od Lip Relief krema. Opet Lip Relief volim da koristim kada mi usne nisu u alarmantnom stanju, jer se nekako super upija :)

      Izbriši
  4. nagomilala sam blistex u poslednje vreme :DDDD
    ovaj med plus mi je spasao usne, bukvalno spasao za jedan dan.
    imala sam onu situaciju da su mi bile crvene, suve, kao da sam im izvukla
    ivicu nekom najjeftinijom olovkom za usne :DDD i namažem med plus,i
    sutradan usne kao nove :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja svake godine nagomilam "labela" svih boja, mirisa i oblika :D Ali nema šanse da ih istrošim i onda ih sledeće sezone uglavnom bacam jer im istekne rok...te sam tako ove godine odlučila da se kontrolišem lol.

      PS. Meni ta "iscrtana linija" stalno stoji na gornjoj usni, samo je nekad slabije vidljiva a nekad se onako lepo ocrtava +.+

      Izbriši
  5. Recenzija kao poručena! Imamo isti problem sa usnama, čim zahladi popucaju užas. Gledala sam ove balzame u Metropolitenu preključe, na sniženju su još da stvar bude gora. Jedva sam se iskontrolisala da ne kupim, ali jedva i to samo zato što imam dva neotvorena, jedan na pola, jedan skoro načet i treći pri kraju balzam/labelo za usta. Bilo bi mi mnogo da uzmem još dva komada :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Mene je sramota koliko balzamcica imam...ali zaista. Svake zime pokupujem bar 5....Ili je neka LE ili sam izgubila taj sto sam imala pa kupim jos jedan (a uglavnom me ceka u dzepu neke jakne, torbe)...Sad sam kupila EOS od jagodice i ne odvajam se od njega. Ne znam kako ce se ponasati po ovoj hladnoci ali po kuci ga nosim u dzepu i stalno mackam i mnogo je dobar. Imam u planu da kupim Lip Relief jer je ovo vec trece ili cetvrta pohvala koju citam za njega :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Za blistex sam čula samo pozitivne komentare ali nisam još probala. Svakako imam u vidu :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo je prva stvar koju sam pročitala jutros, uz doručak :D
    A nakon toga sam pretumbala celu kuću da pronađem Blistex Lip relief <3 hehe
    Hvala ti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E drago mi je da ti dan tako lepo počinje :D
      I drugi put! :hug:

      Izbriši
  9. Jiaoo sad kada vidim ovaj post zao mi je sto nije pre par dana objavljen,da me podseti,ovo sam htela da kupim u Lillyu,medjutim kada me prodavacice salete na svakih pola minuta,da li mivtreba pomoc,totalno me slude. :),a vec duze vreme zelim Blistex.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato ja u drogerijama i ostalim kozmetičkim radnjama pazarim isključivo sa slušalicama u ušima xD

      Izbriši
  10. Imala sam ovaj u tubici i još neki obojani. Baš su mi bili ok i hvala ti što si me podsjetila na njih.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja imam manna kokosov puter (pisala sam o njemu sa velikim oduševljenjem) i ne mogu da verujem da nisam probala da ga mažem na usne. To ću odmah uraditi :D

    A ovaj bih baš volela da probam, iako mi navedena parfimerija i nije baš u blizini. Pogledaću u drogerijama.

    OdgovoriIzbriši
  12. Gde u Srbiji ima da se kupi taj MedPlus? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Metropoliten, apoteke, drogerije (dm/Lilly) :).

      Izbriši
  13. moracu da probam i ova dva :D
    za sad sam koristila conditioning, cherry berry i lip tone, a sad sam kupila onaj za lose vremenske uslove i mandarinicu i jedva cekam da ih isprobam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurna sam da negde postoji takmičenje tipa: Koliko si ti skupila lip balzama do kraja zime? :D

      Izbriši
    2. Mene EOS sa tvoje header slike recimo uvek iznova "bocne" i podseti da taj nisam još uvek probala x)

      Izbriši
  14. ovaj beli sam imala i radio je posao,ali me sad privukao posle tvoje recenzije i ovaj plavi,nekako uvek trazim nesto savrsenije kad su balzami za usne u pitanju ,jer imam trip da mi se nekako usne vrlo brzo naviknu na odredjeni tretman i kao da mi vise ne pomaze to sto sam koristim,da li ti imas taj osecaj?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja inače volim da menjam proizvode, naročito balzame za usne tako da usne nemaju priliku da se previše naviknu na jedan isti proizvod :D. Ali poznato je da koža može da se zasiti određenog proizvoda, pa predpostavljam da isto važi i za lip balzame.

      Izbriši
  15. Dal je nekome poznat /BLISTEX deep renewal/ the anti aging lip tretment with coenzyme Q 10,clinically proven to visibly reduce fine lines and wrinkles in just four weeks .?Ako gde u Beogradu? HVALA.

    OdgovoriIzbriši
  16. Hahaha, ali najbolji savet koga se, gle cuda, nisam setila - slusalice na usi pre nego sto udjem u Lilly! :) Bravo! :) Sto se teme tice, posle svih mogucih stickova i lip balmova imam samo reci hvale za Med Plus kada su usne zaista suve pa jos i iritirane, ispucale (tad imam onu groznu naviku da ih grickam I napravim katastrofu), a Lip Relief slicno tebi koristim kada nema ostecenja i kad je stanje ok. I sad su jos u DM-u svi Blistexi na snizenju 30%!

    OdgovoriIzbriši
  17. Mila Peric
    Jos uvek ih nisam probala a toliko zelim.Moracu da ih narucim,na vrhu spiska su mi ;)

    OdgovoriIzbriši
  18. blistex je jedina stvar koju uvek trazim da mi donesu iz Amerike, super je za i groznice!!!

    OdgovoriIzbriši
  19. Dobila sam ovaj balzam za usne iz Amerike u kutici i mislila sam da je bezveze. Kad ono međutim . Najbolje se pokazao do sad , pošto imam baš osetljive usne, pucaju,pojava herpesa . Obezbedi mi najbolju negu a i blago hladi. Pošto mi je već pri kraju, gde moze u Srbiji da se kupi ?

    OdgovoriIzbriši