Max Factor Whipped Creme foundation



Nanoviji Max Factor puder je kreiran za žene koje su razočarane tečnim puderima koji isušuju kožu. Whipped Creme foundation bi trebalo da predstavlja idealno rešenje. Svojom novom, super glatkom i hidratantnom formulom, trenutno uspostavlja savršenu ravnotežu između kontrole sjaja i povećanja prirodne blistavosti tena, i to u jednom brzom i lakom nanošenju.


Mada znam devojke koje koriste MF pudere dugi niz godina, ja ih izbegavam jer za moju kožu uvek ispadnu nekako previše teški. Whipped Creme foundation me je privukao jer volim kremastu teksturu kod pudera. Osim toga bio je na promo sniženju kao novitet (i mislim da je još uvek). Budući da imam kombinovanu kožu sa masnijom T zonom i suvljim delovima (počev od bora smejalica ka obrazima), treba mi upravo jedan takav puder koji će da matira i kontroliše sjaj, ali i da zadrži prirodnu blistavost kože bez dodatnog isušivanja. Dakle, spadam u ciljnu grupu kupaca :).



Max Factor Whipped Creme je kremasto - penaste teksture ili kako u zvaničnom opisu piše puder sa teksturom šlaga. Zaista je lagan i vazdušast već na dodir. Veoma  je razmaziv i bukvalno kliza po koži, što je karakteristično za pudere na bazi silikona. Ne suši se previše brzo, pa može lepo i ujednačeno da se nanese. Najbolje prstima.


Ima dobru srednju prekrivajuću moć. Podočnjaci su manje vidljivi, crvenilo, sitna depigmentacija, krvni sudovi sve je lepo zakamuflirano i ujednačeno. Inače me nije impresionirao izbor nijansi (ako se dobro sećam u ponudi su samo četiri). Međutim, #50 Natural savršeno match-uje sa mojim tenom, čak nema ni onaj malčice žućkast podton, od koga uvek strepim.


Pored matirajućih silikona, formula je hidratantna i obogaćena glicerinom, pa bi trebalo da umanjuje izgled suve kože i pruži svež i ujednačen ten. U mom slučaju ovo se ispostavilo kao ne potpuno tačno. Ako ga nanesem samostalno, bez dnevne kreme kao podloge, istakne sve suvlje delove čak se malo i uvlači u sitne linije i bore. Sa Mixa 6% Balancing kremom, i dalje naglašava suvlje delove kože ali izgleda urednije, dok sa običnom Multiactiv Natural Fresh hidratantnom kremom na bazi krastavca i zelenog čaja nema tog dry efekta, pa je lice zaglađeno i lepo ali i za nijansu blistavije. Sa pravom podlogom, ovaj puder pruža lep i prirodan polu mat finish.


Ne ostavlja trag (recimo na screen-u mobilnog telefona :D). Prilično je postojan i "ne mrda" sa lica. Ne znam da li se varam, ali imam utisak da svi Max Factor puderi imaju gotovo vodootpornu formulu (!?). 

Smešten je u staklenu teglicu od 18ml sa plastičnim poklopcem što je zadovoljavajuća količina, budući da se puder zbog svoje odlične teksture ne troši brzo i potrebna je vrlo mala količina da se prekrije celo lice.


Jedini minus koji bih navela je miris. Kada otvorim teglicu sa kremom ili nekim sl. proizvodom, imam običaj da je prinesem licu i omirišem. To je valjda neka hemičarska radoznalost i to mi je ujedno i prva impresija o proizvodu. Ovaj puder ima čudno neprijatan miris, što me je pomalo iznenadilo. Ova zamerka u principu nije toliko značajna, jer se miris ne oseća pri nanošenju niti ostaje na licu. Dakle ako baš "ne zaronite" u teglicu - kao ja - vrlo verovatno da ga nećete ni osetiti.


Zaključak

Generalno, moji utisci o Max Factor Whipped Creme foundation su pozitivni. Vrlo je lagan na licu i praktično ne osećam da ga nosim. Nije uzrokovao iritacije, crvenilo ili potkožne bubuljice što mi se dešavalo sa nekim prethodnim MF puderima. Ima dobru prekrivnu moć, umanjuje sjaj lica i pruža lep svilenkast finish pa izgleda dosta prirodno u odnosu na većinu matirajućih pudera. Mislim da je odličan za kombinovanu kožu i zimski period. Ne verujem da bi odgovarao izrazito masnoj, a svakako ga ne preporučujem osobama sa suvom kožom.

Ocena   4/5

20 komentara

  1. hm,moracu ovo da probam,i ja imam kombinovanu kozu

    OdgovoriIzbriši
  2. obzirom na to da imam jako suvu kozu, ja cu ga preskociti. zvuci dosta zanimljivo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlična recenzija. Dopada mi se ideja, podseća me na mousse puder od Catrice koji sam volela.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh Catrice, Catrice...ovde možemo samo da uzdišemo za njihovom kozmetikom...ili da je naručujemo. Čekam dan kad će Catrice da se pojavi u Beogradu :D

      Izbriši
    2. Ja se nadam da će Muller uskoro u Beograd :D A s njima dolazi sve! I bankrot :)

      Izbriši
  4. Baš imam tester od 2 ml i već danima gledam da li da probam ili ne :D Moja koža je dosta suha i stvarno mislim da nije za mene, više volim laganije tekuće pudere s dewy finišom, od ovih pjenastih. I ja imam averziju prema Max Factor puderima, koji god da sam probala u prošlosti bio mi je previše težak i osjećala sam se kao da imam masku na licu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, MF puderi su nekako uvek heavy. Za divno čudo ovaj je "lepršav" :). Ali ako imaš suvu kožu, zaista ti ga ne preporučujem.

      Izbriši
    2. I mislila sam već čim je izašao da nije za mene. Ali moram isprobati taj testerčić, makar za po kući :DD

      Izbriši
  5. Hihihi "Ne ostavlja trag (recimo na screen-u mobilnog telefona :D" Redovno ali redovno posle pricanja moram da trljam ekran da bi puder sisao sa ekrana :)
    Stavljam ga na WL sto da ne :) Ako nista drugo, ono zbog toga sto ne ostaje na ekranu :P

    OdgovoriIzbriši
  6. Uh, najvažnije je da ne izaziva bubuljice. I meni su mnogi njihovi puderi izazivali gadove :/

    OdgovoriIzbriši
  7. Dobra je recenzija :) Meni je age renew bio super,a lasting performance mi je izazvao akne zaista bukne lice,bas me interesuje kako se ovaj ponasa,nisam videla da pise negde da u sastatvu ima neku vrstu ulja to mi je bitno kod tecnih pudera. Tekstura deluje fino :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja ga šmekim, ali nisam veliki fan MF pudera. Probala sam tester i sviđa mi se skroz tekstura i finish koji daje licu, ali opet me odbija cijena i činjenica da imam i previše podloga koje ne mogu stići da potrošim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ja uvek razmišljam na sličan način....ali na kraju završim sa još jednim puderom na polici :). Bravo za disciplinu!

      Izbriši
  9. Ja sam ga baš htjela probati i sada čitam da baš i nije za suhu kožu :(
    Predivna recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Super recenzija ;) ja bježim od ovakvih podloga, jer mi nikako ne odgovaraju a pakiranje u teglici mi je skroz odbojno :/

    OdgovoriIzbriši
  11. Nisam koristila MF pudere već godinama iz istog razloga kao ti, ali na penaste pudere redovno padnem, moguće da bi mi se i ovaj svideo.

    OdgovoriIzbriši
  12. svima koji imaju suvu kozu,toplo preporucijem da zaobidju max faktor :) mozete li pisati malo o kremama za suvu kozu :) ali o kremama koje bas imaju efekta a ne samo trenutni :)
    hvala...

    OdgovoriIzbriši