Engleski čaj, biskvit sa đumbirom i miris vanile



Svako ko prolazi Čika Ljubinom ulicom u Beogradu, ne može a da barem na trenutak ne odmori pogled na savršenom izlogu Crabtree&Evelyn. Obično u belim tonovima, uređen do najsitnijih detalja, taj izlog odiše posebnim luksuzom. 


Unutrašnjost nije manje impresivna i izgledom podseća na privatnu riznicu nekog strastvenog baštovana ili apotekara. Buketi ruža, sasušeni plodovi, cveće, trava, voćkice, platnene korpice, retro bočice, kremice. Sve uvijeno u mašnice, upakovano u prelepe kartonske kutije i celofan.



Prvi put sam ovde pazarila osveživač prostora. Sećam se da sam krenula u grad da kupim poklon za prijateljicu. Zastala sam ispred izloga i ušla. Pola sata kasnije, izašla sam sa Iris sprejom za prostorije. Koliko osveživač prostora može da bude drugačiji u odnosu na ostale osveživače prostora, nisam sigurna da mogu da opišem rečima. Morate da svratite do ove radnje, omirišete bočicu i uverite se sami. Nakon godinu dana, moja zimska odeća je i dalje diskretno mirisala na elegantnu notu irisa ugrejanu tračkom pačulija.


Pre neki dan, razmišljajući o kupovini poklona, setila sam se Crabtree&Evelyn prodavnice i odlučila da se prošetam do centra i pogledam šta imaju u ponudi. Pošto sam se najavila, imala sam priliku i da fotografišem do mile volje, pa vam dobar deo toga prenosim kao jedan foto kolaž (ko redovno prati blog zna koliko ja obožavam ovakva mesta :)).


Crabtree&Evelyn je britanski brend sa tradicijom, koji u svojoj ponudi ima pre svega luksuznu kozmetiku napravljenu od voća, cveća i biljnih ekstrakata. Proizvodi su u svetu poznati po specifičnim mirisnim notama, a grupisani su u više od dvadeset različitih kolekcija za negu tela.










Ovde možete naći i zanimljiv izbor proizvoda za dom, poput već spomenutih osveživača prostora, kućnih mirisa, mirišljavih papira za fioke i sličnih stvarčica.



Interesantne su i kolekcije za muškarce, između ostalog sapun za brijanje u fenomenalnoj drvenoj kutijici :).




Pored kozmetike i home mirisa, prodavnica u Čika Ljubinoj ima odličan izbor engleskih čajeva, tradicionalnih namaza i slatkiša. Meni je posebnu pažnju privukla metalna kutija puna biskvita sa đumbirom i cimetom, kao i muzička kutija sa bombonama :D.







Mnogi Crabtree&Evelyn kozmetički preparati su i po nekoliko puta nagrađivani (više o tome možete pročitati ovde). Međutim, najprepoznatljiviji proizvod ovog brenda su definitivno hand therapy kreme za ruke. To je i moja preporuka za kupovinu, ako ste prvi put u ovoj radnji. Trenutno su na akciji setovi od po tri različite kreme, upakovane u divnu ambalažu.



Ja sam kući otišla sa setom koji sadrži Rosewater, Citron i Gardeners kreme, u tubama od po 50ml. Formula je bogata shea buterom, vitaminom E i A, i hijaluronskom kiselinom za dubinsku hidrataciju i negu kože.




Takođe me je privukao vanilla lip butter u tubici od 14gr. Postoji u nekoliko različitih mirisnih nota i o ovom balzamu ću posebno pisati. 


Ovom prilikom posebno se zahvaljujem osoblju radnje na beskrajnom strpljenju i ljubaznosti :). 

Da li ste koristili nešto iz Crabtree&Evelyn ponude?

22 komentara

  1. Nikada nisam bila, ali nakon postova mase blogerki, imam osećaj kao da jesam :) Moj novčanik se izuzetno raduje što nije bio u poseti, i nada se da neću otići još skoro, jer mislim da ne bih mogla da izađem sa samo jednim kupljenim proizvodom. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jao kako je divan balzam, nikako da ispratim te akcije, posto su inace jace cene, ali je divna radnja, i ja se uvek zagledam u izlog kadprolazim tuda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da vrlo često imaju razne proizvode na sniženjima, pa vredi ući :)

      Izbriši
  3. Gotovo svaki dan prolazim pored te radnje i svaku put poželim da uđem, ali imam osećaj da će me duša boleti ako to uradim jer znam da ću morati da izađem praznih ruku. :( Ali svakako je divna, najslađa je kad napada sneg, a ona se, ovako cvetna, tako divno izdvaja. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš ih volim! Često svratim u radnju, nekad samo da razgledam i njiuškam, ponekad i kupim nešto (kad imaju nešto zanimljivo na akciji ili neku novu kremicu za ruke). Dopada mi se i sam koncept, radnja, pakovanja... sve je tako lepo i šarmantno, skroz drugačije :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ova radnja mi je mozda i najlepsa u citavom tom okruzenju,kao i Provasi koji je tu pored. Probala sam kreme za ruke i odusevila se. Moracu da svratim opet,inace,tekst ti je bozanstven.

    OdgovoriIzbriši
  6. Verujem da taj lip butter predivno mirise :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Miriše na vanilu sa dodatkom blago pečenog oraha ili tako nečega :) Onako kao neki zimski kolači.

      Izbriši
    2. Ne radi mi to! Ne treba mi jos jedan proizvod za negu usana!

      Izbriši
  7. Joj ja bas volim tu prodavnicu i cesto pored nje prolayim ali retko ulayim u nju jer je sve malo skupo pa retko imam para da kupim nesto kod njih. Ali sve je tako predivno.

    OdgovoriIzbriši
  8. moram nesto da te pitam koji aparat koristis? fotografije su ti uvek predobre.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam tri aparata, pa zavisi kako sam raspoložena. Najčešće volim da se šetam sa Nikon 1 J1, sa kojim su uslikane i ove fotke. Drago mi je da ti se sviđaju :).

      Izbriši
  9. Ovo je diiiivno <3 ^^
    Nisam bila. Volela bih.
    A ti samo nastavi postati ovakve prekrasnoće, kad čitam i gledam nisam homesick <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad mi ostaviš tako lep komentar, imam želju da obiđem i uslikam sve prekrasnoće Beograda :).
      Hvala <3

      Izbriši
  10. Prelepo! Nisam nikad bila ali slaba sam na mazalice za usne i miris vanile tako da ću to sigurno uskoro da ispravim.:))

    OdgovoriIzbriši
  11. Meni ovo izgleda božanstveno <3

    OdgovoriIzbriši
  12. Predivno je sve, bas sam uzivala gledajuci slike.
    Posebno mi je za oko zapala metalna kutijica sa gumenim bombonama i covjeculjcima od djumbira. Volim metalne kutije tog nekog vintage izgleda.
    I naravno setovi sa kremama za ruke. Izgledaju mi privlacnije i od L`occitane setova.
    Svidjaju mi se i kockasta pakovanja sa pumpicama, to mi je uvijek djelovalo posebno elegantno kad vidim u kupatilu ili na toaletnom stolu.
    Nazalost trenutno nemam nista njihovo, imala sam prije 2-3 godine jedan set od nekog bijelog cvijeca.

    OdgovoriIzbriši
  13. Njihova radnja je zaista jedna od najlepših u gradu, uvek je divno svratiti.

    OdgovoriIzbriši