Pužići gde ste? Multiactiv Ultra Regenerativni Serum



Pre nešto više od mesec dana, na promociji nove Multiactiv linije za negu lica (o kojoj sam više pisala ovde), dobila sam bočicu Ultra Regenerativnog seruma. Bila sam u potrazi za odgovarajućim proizvodom za noćnu negu lica, pa sam odlučila da u te svrhe isprobam ovaj serum. Obično tokom noći ne mažem lice, jer se većina noćnih krema pokazala preteškim za moju kožu. 


Multiactiv linija je interesantna kao nešto potpuno novo na našem tržištu. Radi se o proizvodima sa ekstraktom puževe sluzi koja obiluje prirodnim aktivnim sastojcima zaslužnim za efikasnu regeneraciju strukture kože kao i intenzivnu hidrataciju i zaštitu od slobodnih radikala tj. prevremenog starenja kože.


Ultra Regenerativni serum sadrži čak 80% filtrirane puževe sluzi. Upotrebom ovog seruma, prema rečima proizvođača, usporava se proces starenja kože, smanjuju se postojeće i sprečava nastanak novih bora, smanjuju se ožiljci, pigmentacija i smiruju iritacije. Koža je zaštićena od oksidativnog delovanja slobodnih radikala, poboljšava se elastičnost, čvrstina, gustina i tekstura kože.

Serum je beličasto-prozirne boje i gelaste teksture. Razmaziv je i potrebno je jako malo proizvoda da se pokrije celo lice i vrat. Nakon mesec i kusur dana svakodnevnog korišćenja, potrošila sam manje od pola bočice. 



Ima savršen prijatan miris koji me asocira na jedan parfem, ali još uvek nisam uspela da utvrdim koji tačno :D. Miris nije jak, niti oštar ali je osetan i prosto divan. Osvežavajući i lep.

Gel se brzo absorbuje, ali pri tome ni najmanje ne isušuje. Koža ga potpuno upije i ostaje nemasna, nežna i mekana. Najlepše kod ovog proizvoda je što se uopšte ne oseća na licu. Nema filma, sloja, lepljivosti. Kao da ništa niste naneli, a ipak je koža fino hidrirana i negovana. 

 

Mada uputstvo kaže da se serum nanosi uveče na očišćenu kožu i to ciljano (na područja sa dubokim, usečenim borama kao što su područje oko očijum, usana, čelo i nazolabijalne brazde), a potom treba naneti kremu, ja sam ga koristila samostalno na celom licu i vratu.

Još uvek nemam duboke bore, pa o nekom efektu umanjenja usečenih linija ne mogu da govorim. Međutim, serum sam rešila da nanosim i na vrat pošto toj regiji nikada nisam posvećivala posebnu pažnju, a od skora sam primetila promene na koži u vidu dve očigledne, grube linije i nekog čudnog tačkastog crvenila. Nakon mesec dana svakodnevnog čišćenja vrata i nanošenja seruma, crvenilo je nestalo a koža je postala mnogo nežnija i nekako vizuelno glatka i lepa. Linije i dalje postoje ali su definitivno manje izražene. Sveukupan utisak je da je koža u mnogo boljem stanju.

Kao noćna nega, odlično prija mom licu. Kada se ujutru probudim, T - zona je nemasna i lice izgleda zdravo. Čak mi je nestalo i lokalno perutanje na obrazima koje je uvek bilo prisutno, posebno u zimskom periodu. Takođe, nisam primetila nikakav negativni feedback u vidu alergijske reakcije i sl. 


Proizvod stiže u staklenoj bočici od 50ml, bež boje, sa pumpicom i zaštitnom plastičnom kapicom kako bi se sprečilo isušivanje.


Sve je to spakovano u čvrstu kartonsku ambalažu, na kojoj se nalazi upustvo za upotrebu kao i detaljan opis dejstva seruma, aktivnih sastojaka i rezultata koji se mogu očekivati. Interesantno mi je da je serum proizveden u Južnoj Koreji. 


Mada bočica nije prozirna, na svetlu se ipak može videti koliko proizvoda je otprilike preostalo. 

 
Zaključak

Moje iskustvo sa Multiactiv Ultra Regenerativnim serumom je vrlo pozitivno i nastaviću da ga koristim kao noćnu kremu, jer odlično sarađuje sa mojom kožom. Osim toga mislim da je kvalitetan proizvod koji može da pruži dobre dugoročne rezultate. Interesantno je da serum nije ograničen na tip kože niti na starosnu grupu potrošača. Pošto je vrlo lagan a nemastan, čini mi se da bi bio idealan i kao podloga ispod pudera ili kreme, ako vam treba jača nega. Koliko sam obaveštena, cena po kojoj se može nabaviti je oko 2800 rsd.

Ocena  5/5

Da li ste koristili neki kozmetički preparat na bazi puževe sluzi?

24 komentara

  1. Odgovori
    1. Jedan od zanimljivijih koje sam do sada isprobala :)

      Izbriši
  2. Gde ima da se kupi? Nisam ga primetila u radnjama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ga skoro ugledala na policama dm-a, ali slučajno. Možda je najbolje da pitate prodavačice :).

      Izbriši
    2. Ima da se kupi u DM-u sigurno, za Lilly vec nisam sigurna, ali verovatno i tamo. :) Cena je nesto okod 2000-3000 dinara.

      Izbriši
  3. Jao mene je bas zanimalo kakav je ovaj serum jos kad sam cula da ce se pojaviti. Bas mi zanimljivo zvuci. Malo mi je neocekivana cena jer je Multiaktiv jeftin, ali jednom cu da ga kupim da ga probam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš moje preporuke :). Da, cena jeste jača u odnosu na ostale Multiactiv proizvode, ali verujem da to ima veze sa visokom koncentracijom ekstrakta sluzi.

      Izbriši
  4. Zvuči mi interesantno. Izgleda kao nešto što bi mi odgovaralo. Da li misliš da može da odgovara i osetljivoj koži?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prema proizvođaču, ovaj serum mogu da koriste svi tipovi kože, sve starosne grupe.
      Osetljiva koža je uvek nepredvidiva pa je u tom smislu najbolje da ipak testirate proizvod, ako je ikako moguće, pre nego što se definitivno odlučite da ga kupite.

      Izbriši
  5. Jadni mali pužići :(
    Znam da je ultimativni trend ta sluz. Na prvu, kad sam tek čula, delovalo mi je nekako bljak.
    A onda sam otišla do DM-a i na policama pronašla kreme za lice i telo, te serume na bazi zmijskog otrova :D

    Dopada mi se recenzija.
    Kako nemam dubokih bora (još uvek) mogla bih je probati.
    Ako je takva kakva pišeš da je, cena nije strašna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Filtrat puževe sluzi se dobija tako što se puževi neagresivnom metodom stimulišu kako bi proizvodili što više sluzi. Da bi se dobila sluz odgovarajućeg kvaliteta puževi se ne smeju osetiti „napadnutim“, jer u tom slučaju ispuštaju toksine, i takva sluz se ne može upotrebiti. Tako da životinje ničim nisu ugrožena.

      Zmijski otrov???? :D

      Hvala :). Ja sam ovim serumom oduševljena. Jedva čekam da pročitam još nečije utiske i recenziju.

      Izbriši
    2. Hvala :) Kako mi je dovoljna tvoja preporuka, rado ću kupiti serum kad svratim kući :)

      Da, zmijski otrov. Znam da su kreme bile na policama neko vreme, no sad ih više ne primetim.
      Mislim da su nosile ime Zoe estetic/ Zoe Eternity :D
      Eto, pošto mi je to skupo, možda na leto nahvatam nekakvu guju ljutu i počnem se trljati s njom po licu :D hahaha
      Šalu na stranu, probam pužić serum, pa javim utiske :)

      Izbriši
  6. Odličnu si recenziju napisala, svaka čast! Ja se o detaljima neću oglašavati, jer ja trenutno testiram kremu :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :). Odlično! Ja sam baš "kopala" po netu u potrazi za kakvim tekstićem o kremi, međutim ništa.

      Izbriši
  7. Odlična recenzija! Baš bih voljela probati ovaj serum :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Još uvek nemam potrebe za korišćenjem ovakvog proizvoda ali kad pročitam ovu tvoju recenziju dođe mi da danas odem i kupim ga. :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Pa dobro, ja i očekujem malo višu cenu za proizvod koji obećava neke veće promene. Sviđa mi se kako si ga opisala, i volela bih da ga probam, onda kada mi ovakav proizvod bude bio potreban.

    OdgovoriIzbriši
  10. Bas super deluje i sve mi je jasno, samo mi nije jasno da se nas domaci proizvod proizvodi u Juznoj Koreji?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Postovana,
      Mi jesmo domaci proizvodjac, sa dugogodisnjim iskustvom u proizvodnji preparativne kozmetike. Trzistu nudimo proizvode odlicnog kvaliteta, po prihvatljivim cenama. To je nas koncept i od njega ne odstupamo. Naravno, pomno pratimo nova dostignuca i trendove u kozmetickoj industriji i nastojimo da ih na pravi nacin primenimo u nasim proizvodima. Upravo iz tog razloga smo odlučili da trenutni svetski hit u kozmetici – puzevu sluz, ponudimo i nasim potrosacima.
      Kako je filtrat puzeve sluzi izuzetno specificna i nestabilna komponenta odlucili smo da proizvodnju organizujemo tamo gde se ona proizvodi i gde je najkvalitetnija, a to je Juzna Koreja.
      Od presudnog znacaja za delotvornost kozmetickog porizvoda jeste kvalitet puzeve sluzi, kao i koncentracija filtrata puzeve sluzi u proizvodu.
      Iz tog razloga isticemo veoma bitne informacije:
      - Multiactiv proizvodi sadrze izuzetno visoku koncentraciju filtrata puzeve sluzi - 80%, što ih svrstava u kategoriju ekskluzivne nege,
      - Multiactiv proizvodi su visokokvalitetni, jer sadrue sluz puzeva gajenih u specijalnim uslovima i hranjenih sa crvenim zen-senom, koji je u kozmetici tradicionalno cenjena komponenta za podmladjivanje koze.
      - Puzeva sluz je visestruko filtrirana i kao filtrat nema miris, nimalo i ničim ne izaziva neprijatnost, ni vizuelno ni taktilno.

      U Juznoj Koreji smo izabrali preduzece koje ima dugogodisnje iskustvo i tradiciju u proizvodnji kozmetike (proizvode za najpoznatije svetske brendove i najzahtevnija trzista).
      Celokupan razvoj, proizvodnja i pakovanje radjeni su prema nasim insturkcijama i nasem nadzoru.
      Inace, proizvodi koji dolaze iz Juzne Koreje (ne samo kozmeticki) izuzetno su cenjeni i rangirani kao visokokvalitetni. Juzna Koreja je proglasena za cetvrtu najrazvijeniju azijsku ekonomiju. Zbog svog brzog privrednog rasta svrstava se u grupu tzv. Azijskih tigrova, tako da nema mesta za nepoverenje.

      Naravno, ovo je samo prva faza i mi cemo nastojati, ukoliko se steknu uslovi, da proizvodnju i ovih proizvoda organizujemo u nasim pogonima.

      Izbriši
  11. Gdje ovaj serum mogu nabaviti u RH?
    Jako sam zainteresirana :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam sigurna, ali predlažem vam da kontaktirate Multiactiv preko zvanične fb stranice (https://www.facebook.com/multiactiv?fref=ts) i raspitate se direktno kod njih :)

      Izbriši
  12. E super da sam naisla na ovaj clanak. Bas razmisljam da promenim kremu za lice, a po opisu proizvodjaca, a i tvojoj recenziji ova obecava. Da li si mozda koristila kremu? Vise sam zainteresovana za kremu nego za serum

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam koristila kremu, ali prijateljica jeste i evo gde možeš pročitati njene utiske >>>
      http://mrsfoxsbeautybox.blogspot.com/2013/12/multiactiv-ultra-energetska-krema.html#more
      Hvala na komentaru :)

      Izbriši
  13. Hvala tebi na linku. Odoh sad da citam njene utiske :)

    OdgovoriIzbriši