Marigold hidrantna bademova krema



Za Marigold sam prvi put čula kada je mama, pre par meseci, kupila ovu kremicu. Pomislila sam da je u pitanju još jedna apotekarska krema (moja mama veruje samo apotekarskim kremama), pa nisam bila posebo radoznala da vidim o čemu je reč. Zainteresivala sam se tek kada sam, onako u prolazu, osetila miris.


Marigold je domaća kozmetološka laboratorija iz Apatina, koja se bavi proizvodnjom prirodne kozmetike. Proizvodi u svom sastavu imaju prirodne sastojke bez veštačkih boja, mirisa, konzervanasa i mineralnih ulja. 

 
Hidratantna bademova krema je, prema rečima prooizvođača, namenjena nezi svih tipova kože, naročito mešovite i dehidrirane. Osim bademovog ulja sadrži i ulja avokada i jojobe kao i pantenol, bisabolol, E vitamin i propolis. Ulje avokada odlično deluje na suvu, dehidriranu, zrelu i osetljivu kozu. Brzo se upija u dublje slojeve kože, a deluje tako sto hrani kožu, omekšava je i vlaži, čineći je mekom i glatkom. Ova krema je snažan antioksidans, a samim tim štiti od prevremenog starenja. Kožu čini elastičnom i čvrstom, a pri tom ublažava bore.  


Iz dosadašnjeg iskustva sa prirodnim preparatima, činjenica da je nešto visokokvalitetan 100% prirodan proizvod i dalje ne znači da odgovara mojoj koži. Zato sam odlučila da pažljivo testiram kremu prvo na rukama, zatim na suvljim delovima lica i tek potom na celom licu. 


Uzimajući u obzir prisustvo svih tih ulja u sastavu, krema ima iznenađujuće laganu teksturu. Definitivno spada u masnije, ali se jako brzo apsorbuje i lepo se razmazuje. Ako ne preterate sa nanošenjem, ne ostavlja onaj sloj viška na površini i koža je lako upija.


Najbolje rezultate je pokazala posle nanošenja na suvlje delove lica, samostalno, preko seruma ili ispod šminke. Već nakon prve nedelje korišćenja zacelila je ispucale delove koji su se perutali i koža je izgledala negovanije i zaglađenije. 

Mada nisam primetila da izaziva dodatno lučenje sebuma na čelu, nosu i bradi, prijatnije sam se osećala kada je ne nanosim na celo lice.

Miriše slatkasto - biljno. Miris je srednje jačine, ostaje neko vreme pa se gubi.  


Stiže u metalnoj tubici od 30ml, u skromnom zaštitnom kartonskom pakovanju. Izgledom podseća na apotekarske kreme. Rok trajanja je svega tri meseca od trenutka kada otvorite tubu, pa na prvi pogled mala količina proizvoda ne treba da čudi.

Zaključak

Odlična kremica za izrazitu negu i hidrataciju. Zgodna za upotrebu tokom hladnijeg perioda kada je koža izložena dodatnom isušivanju. Mislim da je mogu koristiti sve starosne grupe, kao i da bi najviše odgovarala osobama sa suvom i dehidriranom kožom. Ja sam jako zadovoljna ovom kremom i kupila sam je ponovo, ovog puta u paketu sa još nekim Marigold proizvodima. Mislim da je cena od 445rsd za veće pakovanje od 30ml, sasvim OK. Takođe, postoji i pakovanje od 12ml, ukoliko želite prvo da je isprobate i vidite da li vam odgovara. Svakako je preporučujem :).

Kakva su vaša iskustva sa Marigold kozmetikom? Da li ste koristili nešto iz njihove ponude?


12 komentara

  1. Jako interesantna kremica i odlična recenzija. :) Definitivno ću je kupiti. Možeš li mi samo reći gde ju je mama kupila, jer stvarno nigde nisam videla ovaj brend?
    P.s. Zna mama u šta da veruje. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno nisam sigurna :). Ono što sigurno znam je da možeš sve proizvode da poručiš preko zvaničnog sajta (marigoldlab.com), a verovatno na sajtu postoji informacija o prodajnim mestima. Ja ih takođe nisam susrela nigde u prodaji.

      Izbriši
  2. Nikad cula za njih. Super zvuci mada meni ova krema nije potrebna jer nemam nikakve suve delove. Ali bas cu da pogledam sta sve imaju.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja sam svakako zainteresovana. :) Probacu ovo mini pakovanje prvo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja bas volim da isprobam proizvode manje poznatih brendova, ali takodje mi ne bi bilo svejedno kada isprobavam proizvod na licu. Deluje ok, ako nista drugo, bar za ruke i za ostale suvlje delove.

    OdgovoriIzbriši
  5. Čini se odličnom za izrazito suve delove kože, pogotovo zimi. Kako sam se (pre)opskrbila mazalicama za tu prigodu :) ove zime neću isprobati Marigold kremu, ali ću je imati u vidu za narednu sezonu.
    Odličan post!

    OdgovoriIzbriši
  6. Privukla si me sada za ove kreme, posebno kad sam videla na sajtu da imaju dva prodajna mesta u mom kraju. A i cena je skroz ok, moraću sutra da svratim da pogledam ove manje, čak i ako ne odgovaraju nije neka šteta. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisam do sad cula uopste za njih, ali cini se kao odlicna :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Nisam čula za ovu marku, pa logično ni za ovu kremu. Deluje zaista interesantno :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Čula sam za njih, ali nisam ništa probala. Svakako hoću jer uvek volim da kupim nešto prirodno i domaće.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja sam probala Marigold kremu za masnu kozu i koristim je. Odlicna krema, trenutno omiljena.Lice ne sija i bubuljice su nestale. Preporucujem je osetljivoj kozi kao sto je moja.

    OdgovoriIzbriši
  11. Odlicna krema, jednu tubu sam potrosila i odmah kupila drugu, sve pohvale za domace proizvodjace kozmetickih proizoda!

    OdgovoriIzbriši