1 - 2 - 3: Obrve, maskara i nanošenje rumenila

Među sugestijama koje sam dobila o tome šta bi po vama još bilo interesantno čitati na blogu, nekoliko se ticalo uvođenja rubrike korisnih i isprobanih kozmetičkih i beauty saveta kao i iskustava stečenih na ličnim greškama. Ovo mi se učinilo kao sjajna ideja i rešila sam da pokušam da je sprovedem u delo, pa evo prvog u nizu sličnih postova. Nadam se da će vam se dopasti :).

#1 Iz nekog razloga, za mene su super tanke obrve bile sinonim za lep izgled lica. Imam krupnije oči uz koje idu izraženije obrve i dugo sam verovala da treba što više da ih počupam i proredim.

Pamela Anderson  |  Keira Knightley
                  Pamela Anderson  |  Keira Knightley

Sada, sa svojih trideset, mislim da previše istanjene obrve čine lice ozbiljnim, oštrim pa time i starijim. Mislim da je super ako ste obdareni punijim obrvama. Svakako treba da budu uredne i lepo oblikovane, ali ne treba ih "ubiti", jer će se one vremenom i same prorediti. Naravno, to je samo moje mišljenje :).

#2 Najbolji savet koji sam dobila vezano za maskaru: pre nanošenja na trepavice, očistiti četkicu papirnom maramicom (ili još bolje papirnim ubrusom za ruke - onaj što obično stoji u kuhinji). Ne zaboraviti vrh četkice. Na ovaj način trepavice neće biti slepljene, izgledaće mnogo lepše i bez grudvica, bez obzira koja maskara je u pitanju. 


#3 Dugo sam verovala da pravilno nanosim rumenilo, sve dok se nisam videla na nekim fotografijama :D. Ako ste u šminkanju samouki kao ja, sigurno upijate svaki make up savet i tutorijal na koji naletite. Pri tom se verovatno ne pitate da li je osoba čiji video gledate mlađa od vas, da li ima sličan oblik lica ili ne i da li ima iskustva u šminkanju drugih, pored toga što zaista sjajno šminka sebe.
 
Ono što najčešće može da se pročita ili čuje po internetu o tome kako pravilno naneti rumenilo je da se pogledate u ogledalo i nasmejete, a potom nanosite rumenilo na najistaknutiji deo obraza, kružnim pokretom četke ka spolja. I to verovatno "radi" u najvećem broju slučajeva. Međutim u mom slučaju, kada ovako apliciram rumenilo i prestanem da se smejem, boja se nekako spusti niže i lice izgleda čudno. Rumenilo jednostavno nije na pravom mestu.


Po nekom standardnom pravilu, rumenilo se uvek nanosi na jagodičnu kost. Međutim, postoji bar pet različitih načina kako može da se nanese i blenda u zavisnosti od oblika lica (link). Meni najviše odgovara način nanošenja prikazan u ovom tutorijalu (link). Ako niste sigurni kako bi trebalo da nanesete rumenilo a nemate nekog profi šminkera u blizini, predlažem da isprobate svih pet tehnika (link) i vidite koja vam najbolje pristaje :).

Sve slike su preuzete sa nekoliko različitih web lokacija.

16 komentara

  1. Odličan post, podržavam sekciju ''saveti'' na blogu <3
    Upravo link na Gossmakeupartist-ov video me je pre nekog vremena rešio dileme da postoji samo jedan način za nanošenje rumenila.
    Ovo s maskarom nisam nikada probala zato što me odmah uhvati panika ako nema dovoljno proizvoda na četkici :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Goss je moj omiljeni makeup guru (ne znam kako bih ga drugačije nazvala lol). Osim što ima super savete, toliko je harizmatičan i duhovit...nekad gledam njegov tutorijal ne toliko zbog toga o čemu priča već zbog toga kako priča. Provereno znam da ću se ismejati :D

      Izbriši
    2. O da! :) Dopada mi se što nema dlake na jeziku. Vrlo kulturan, ali bez pardona za kikseve u kozmetičkoj industriji :)

      Izbriši
  2. Super ideja za post, nekako smo u blogosferi navikli da podrazumevamo da svi znaju ove stvari :) Obrve sto prirodnije, iako sam kao i svi bila zrtva svoje pincete, steta koju tanke i izoblicene obrve nanose lepoti i simetriji lica je nepopravljiva. Trik sa maskarom je super, mada su moje nekako uvek na suvljoj strani, valjda ih takve i volim :) Rumenilo je vecita dilema za gomilu zena, i moje iskustvo je da ne postoji pravilan nacin za nanosenje, treba se poigrati sa aplikacijom i fotografisati lice radi realne slike. Kod mene nema mesta za konturisanje + bronzer + rumenilo, pa ja koristim tehniku slicnu Gosovoj V, spoljna strana jagodica i slepoocnice. Izvini sto se raspisah :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fotografija često mnogo bolje pokaže izgled šminke nego ogledalo :)
      Ja baš volim "raspisane" komentare :D

      Izbriši
  3. Slazem se sa Jelenom Djukic za gurua i sve u vezi sa njim :) A za maskaru, ja stalno mislim da je to tracenje proizvoda i ne usudjujem se da probam, a imam 4 maskare :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam se usudila da isprobam sa maskarama koje su mi toliko slepljivale trepavice da sam se ozbiljno razmišljala da ih bacim :).

      Izbriši
  4. Dobri saveti!
    Meni su ove Pameline obrve horor. Kirine su 100 puta lepse (inače ne volim ni tanke ni debele obrve već nešto između).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni se više sviđaju Kirine (mada su "šumastije").

      Izbriši
  5. Interesantan post i vjerujem da će mnogima dobro doći.

    OdgovoriIzbriši
  6. Slazem se za obrve, i ja sam na pocetku 20-tih imala jako stanjene obrve i kad sad vidim te slike, dozivljavam transfer blama, a apsurd je upravo u tome da zbilja izgledam starije nego sad, skoz mi je faca bila cudna sa tim nekadasnjim horor obrvama. Onda me jedna drugarica uzela pod svoje i rekla da me vise ne moze gledati, pa mi nacrtala obrve i zabranila da cupam u okviru nacrtanog, hvala joj na otvorenosti i otvaranju ociju. :-)
    Ovo za maskaru i meni izgleda kao trosenje maskare, ja nekako nastojim visak skinuti pri vadjenju, gdje maskaru ocistim uz ivice pakovanja.
    Za rumenilo se i dan danas pitam jel ja to uopste radim kako treba. Imam ovalno lice, al kad se nasmijem, brada mi je malo uza, pa izgledam srcasto.
    Eto, sad odoh gledati kako trebam, natjerao me tvoj post :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Te drugarice zlata vrede :D
      Drago mi je ako sam pomogla za rumenilo, u svakom slučaju sigurna sam da će ti se vido svideti :).

      Izbriši
  7. Sviđa mi se post :)
    Obrve stvarno postaju sve tanje i tanje s godinama, već primećujem razliku, više nema šanse da zarastem onako kao što sam u srednjoj školi. Da ne znaš koja je to maskara na slici, četkica izgleda jako zanimljivo?

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlican post, hvala na savetima :)

    OdgovoriIzbriši