Proizvod meseca: Balea Dusch-Bodymilk

Proizvod u koji sam zaljubljena poslednjih par nedelja je Balea Dusch-Bodymilk. Spada u kategoriju "kao da su me pitali" noviteta, mada nisam sigurna koliko je "revolucionaran" jer mislim da Nivea ima sličnu stvarčicu u svojoj ponudi.


Kupila sam ga potpuno nesvesno. Zapravo sam bila u potrazi za nekim hranljivim mlekom za tuširanje te sam ušetala u dm, ugledala nalepnicu "novo", ovlaš bacila pogled na sastav, oduševljeno otrčala do kase i stigla kući sa mlekom za telo POD tušem.

Ovo nije još jedno kremasto sredstvo za tuširanje koje čisti, već mleko za telo koje se nanosi na mokru kožu nakon tuširanja a potom ispere mlakom vodom. Kožu zatim osušite peškirom i to je to. Nema mazanja losiona za telo, nema čekanja da ga koža upije. Koža ostaje savršeno meka i negovana, kao da ste je tretirali najluksuznijom kremom za telo.


Sastav mleka je impresivan, budući da je cena više nego pristupačna. Ulje suncokretovih semenki i ši puter su već na trećem i četvrtom mestu po zastupljenosti, a tu su i glicerin, ulje makadamije i pantenol. Nema silikona ni veštačkih boja.

Gušće je od klasičnog mleka/losiona za telo, pa mora da se istisne iz boce. Ima gotovo penastu teksturu i lepo se razmazuje. Može odmah da se ispere, mada ja sačekam minut - dva da bi koža što bolje upila hranljive materije. Miriše bukvalno kao klasično Nivea mleko za telo, nežno i divno. Miris neko vreme ostaje na koži. 


Zaključak

Mislim da je ovo sjajan proizvod za negu tela za suvu ili dehidriranu kožu, posebno u zimskom periodu. Pre svega je praktičan - iz kupatila odmah uskačete u odeću. Zatim je i vrlo efikasan - nanošenje mleka na mokru i još toplu kožu daje najboje rezultate, jer su pore otvorene. Ima odličan sastav i odličnu cenu. Pakovanje od 400ml košta oko 345 rsd. Ako već niste, preporučujem da isprobate. PS. Obavezno pročitajte uputstvo za upotrebu i napomenu! :D

Da li ste koristili ovaj ili sličan proizvod nekog drugog brenda?

28 komentara

  1. Hvala na ovom postu. :) Inace nikad nisam probala nista baleino, a i vidim da je u svet blogova Balea skrpz popularna :) moracu i ja da nabavim nesto :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E ovo je proizvod sa kojim možeš da uđeš u Balea svet, na velika vrata :).

      Izbriši
    2. Kupila!
      Jednom sam isprobala i baš mi odgovara i dopada mi se! :)
      Nabavila sam takođe iz Balea kolekcije kremu za ruke sa ureom, kremu za kovrdžavu kosu, tečni sapun za ruke, divne svećice koje traju 10h. I tako :)

      Izbriši
    3. E da jedino mi miris ovog losiona baš nešto i ne odgovara. ALi trenutno je to zanemarljivo. :)

      Izbriši
  2. Daleko je bolji proizvod od onog koji ima Nivea, ali meni u ovom periodu jednostavno nije dovoljan jer mi je koza zbog carapa i centralnog grejanja bas dehidrirana. Sigurna sam da ce mi biti odlican posle jutarnjeg tusiranja preko leta kada zbog vrucine nista preko dana ne mogu da trpim na kozi jer se lepim kao blesava

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zamišljam da će odgovarati i u letnjem periodu. Meni je recimo dovoljan, pa ne osećam potrebu za nekom ekstra mazalicom. Bar za sada :).

      Izbriši
  3. Nije me privlacilo svo ovo vrijeme od kada je na policama, aliiii moram priznati da sada izgaram od zelje da ga probam haha

    OdgovoriIzbriši
  4. *Prijavila sam se za ovo mleko za telo u DM takmičenju za testiranje proizvoda.Nisam ga dobila,jer nekim čudom nisam bila među prvih 100 prijavljenih.Ne znam kako.
    Koristila sam ranije Dove Cucumber losion za telo i bio mi je odličan.Onda sam zbog cene i dobrog efekta hidriranja prešla na Multiactiv maslinu koju i sada koristim.
    Pošto imam 30-tak godina uspela sam da probam i Dr.Colićev serum za zatezanje tela.On mi je dosta pomogao pogotovo u zatezanju bedara i nogu.Imam sve pohvale za njega.
    Ovaj vid losiona nisam probala iz praktičnih razloga.Plašim se da se ne okliznem posle kupanja,pa da efekat ne bude sto puta sporiji kada završim u gipsu.To je bio glavni razlog zbog koga nisam kupila Nivein kada je bio promovisan.
    Trenutno sam u fazi da probam Balein losion od badema u praktičnoj tubi.Smetaju mi pakovanja od pola kilograma gde se namučim da ih iscedim, a još više kada pola proizvoda zaostane u ambalaži pa ne mogu da ga iskoristim.Zato kupujem Eco recikliranu ambalažu koju presecam makazama.Sve iskoristim i završim posao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni znala da je DM organizovao takmičenje za testiranje :)
      Pakovanje jeste pomalo glomazno. Takođe sam se pitala kako ću se dokopati proizvoda kada bude pri kraju, pošto nije tečan. Ali verujem da boca može da se drži naopačke, pa uz pomoć gravitacije valjda ću ga iskoristiti do kraja.

      Izbriši
    2. *Da,Jelena mislim da ćeš uspeti.Jedini razlog što kupujem DM proizvode u tubama (pilinge za tuširanje)najčešće je što presečem pakovanje.Izračunala sam da tako uštedim kozmetike za mesec dana jer sam svaki put bacala u zaostalim plastičnim kanisterima po 2-3 mazanja ili tuširanja.
      Dopada mi se sve što si napisala.Samo sam bila nezadovoljna što sam se našla na listi potencijalnih dobitnica,a kao redovan kupac nisam ispoštovana.Imam i zalihe mleka za telo,pa ne verujem da ću ga uskoro probati.A htela sam.

      Izbriši
    3. Ima mnogo redovnih kupaca.

      Izbriši
  5. Od kad sam pre nekog vremena videla da Balea isto ima ovo mleko odlucila sam da ga sigurno kupujem. A sad ga stvarno sigurno kupujem!!! I to sto pre :D

    OdgovoriIzbriši
  6. I ja bas spremam recenziju ovog proizvoda, malo je reci da sam odusevljena, drago mi je da se i tebi dopada :))

    OdgovoriIzbriši
  7. I ja obožavam ovo tuš/mlijeko, idealno za mene :-)

    OdgovoriIzbriši
  8. Imam, odlično za ovo ''zima je i lijeno mi je čekati da se klasičan losion upije'' vrijeme
    ...obožavam... i također ostavim 1-2 min da se malo ''bolje primi''

    OdgovoriIzbriši
  9. Koristila sam leti Nivea losion "za pod tuš" i baš je praktična stvarčica. Lepa i glatka koža ostane posle toga. Sad ga redje koristim, leti mi je koža isušenija, posebno posle mora, nego zimi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izgleda da sam samo ja nekako mimoišla taj Nivein :).
      To za suvoću kože leti je baš zanimljiva konstatacija. Meni je recimo suvlja zimi, ali mislim da je to zato što je leti mnogo više negujem, posebno na moru (od losiona za sunčanje do losiona posle sunčanja, non stop hidratacija i zaštita). Zimi je nekako zanemarim, pa se u sred sezone zaprepastim kad vidim koliko je dehidrirala.

      Izbriši
    2. :) ma ja zimi stavim losion kad se setim, ali leti me sve živo svrbi ako se ne namažem...eto koliko je sve individualno :)

      Izbriši
  10. Nakon Niveinog in- shower mleka zaobilazim proizvode tog tipa (lepljiv osećaj, nikakva hidratacija, ulepljena kada :) i odličan miris). Ali me je tvoja recenzija zainteresovala da prvom prilikom kupim ovo mleko. Balea me iznova oduševljava kvalitetom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zvuči kao loše iskustvo (bar nisi spomenula klizanje u kadi :D).
      Nisam probala Nivein, ali za ovaj bi me baš iznenadilo da čujem tako bad comment.
      Balea rules! xD

      Izbriši
    2. Sreća pa sam Niveino mleko dobila uz ulaznicu u bioskop :D
      Pojela bih se zbog bačenih para!
      Bilo je i klizanja, sva sreća pa balansiram solidno :)
      I nije mi to nikakav gušt ako nakon tuširanja 20 minuta ribam kadu -.-

      Nivea- sedi 1!
      Baleu ću probati :)

      Izbriši
  11. Probala sam Niveino belo mleko za mazanje ispod tuša. Šta? Kako sam sklopila taj naziv, heh. :D Probala bih i ovaj, ali nekako mi je to više letnji proizvod jer ne mogu da smislim da se mackam nakon tuširanja, a ovako završim sve pod tušem. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Da
    Koristila sam i za mene je to savršeno sredstvo za negu!
    Npr
    Jutarnje spremanje za posao
    Mnogo mi je značilo, štedelo vreme a osećaj predivan!
    Prestala sam da u kolima mažem delove tela...
    Koristim ga redovno i pre zadovoljna sam!

    OdgovoriIzbriši