The Body Shop All-In-One BB Cream



Pošto sam ljubitelj lakše šminke i prednost dajem laganim teksturama, između tečnog pudera i bb kreme radije biram ovo drugo. Uvek sam u potrazi za kvalitetnom toniranom/bb kremom, pa ne čudi što sam iz "The Body Shop" radnje izašla, između ostalog i sa njihovom All-In-One BB tubicom u kesi.


The Body Shop All-In-One BB Cream je jedna od onih adaptibilnih bb krema. Slična tehnologija je već viđena kod L'Oreal proizvoda ovog tipa. Formula sadrži vidljive kapsule koje se pri dodiru sa kožom rastvaraju i oslobađaju pigment. Pri razmazivanju, krema iz bele boje prelazi u određeni ton koji se potom prilagođava tonu kože. 



Bele je boje i srednje gustine (ni preterano gusta ni preterano tečna). U nekoliko recenzija sam čitala da neočekivano curi iz tubice, međutim ja nisam imala sličnih neprijatnosti. Lako se razmazuje, ali postepeno menja boju pa ne treba preterati sa nanetom količinom da se ne bi dobio neujednačen ten. Ovo u početku može da bude mali problem, dok ne nađete pravi način za aplikaciju. Meni najviše odgovara da je nanosim prstima. 


Prema rečima proizvođača, All-In-One ne blokira pore, pruža 24h hidrataciju i slabu do srednju prekrivenost prilagođavajući se individualnom tonu kože.

Krema je pre svega lagana i vrlo udobna za nošenje. Ne isušuje i ima svež blistav finiš. Meni je zona oko nosa jako brzo prosijala pa ako imate kombinovan tip kože, matiranje puderom je neophodno. 

Prekrivna moć je definitivno slaba i ako ste navikli na srednje do jače prekrivanje, ovo nije proizvod kojim ćete biti zadovoljni. Krema se tako dobro adaptira, da zapravo ne prekriva ništa već pruža samo blagi nagoveštaj tona. 


Dostupna je u četiri nijanse (00, 01, 02 i 03) od kojih su meni bile na raspolaganju samo poslednje dve, pa sam izabrala #02 Medium Skin Tones (mada je moje lice više za #01 Lighter Skin Tones). Kupila sam je sa namerom da je koristim preko leta, a pošto mi je koža trenutno izrazito svetla očekivala sam da ću pošto je nanesem postati bar mediteranski preplanula. Međutim, krema je boji kože samo dodala vrlo diskretan topao ton. Ovo je čini idealnom za dane kada sam posebno iscrpljena i kada lice poprimi onu sivu notu koju treba nekako oživeti. 


 
Miris me je iznenadio, budući da se svi The Body Shop proizvodi koje sam imala prilike da isprobam odlikuju pre svega prijatnim mirisima. Ova krema iz nekog biljnog prelazi u sintetičko hemijski miris, ne toliko neprijatan koliko neobičan.


Stiže u metalik plastičnoj tubici sa poklopcem, od svega 25ml. Za cenu od 15 evra moglo se tu naći i malo više proizvoda, posebno što se brže troši od standardnih bb krema. 

Na zvaničnom sajtu lista sastojaka je vrlo detaljno navedena i obrazložena prema funkciji, što me je prijatno iznenadilo:

Aqua/Water/Eau (Solvent/Diluent), Isohexadecane (Emollient/Solvent), Hydrogenated Polydecene (Skin Conditioning Agent), Polyglyceryl-3 Diisostearate (Skin Conditioning Agent/Emollient), Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Glycerin (Humectant), Sclerocarya Birrea Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Hydrogenated Castor Oil (Emollient), Mica (Opacifier), Phenethyl Alcohol (Fragrance Ingredient), Magnesium Sulfate (Absorbent/Bulking Agent), Sodium Chloride (Viscosity Modifier), Glyceryl Caprylate (Skin Conditioning Agent), Tocopheryl Acetate (Antioxidant), Polyester-1 (Film Former), Silica Dimethyl Silylate (Binder/Viscosity Modifier), Triethoxycaprylylsilane (Binder), Aloe Barbadensis Leaf Juice (Skin Conditioning Agent), Tocopherol (Antioxidant), Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient/Skin Conditioner). [+/- CI 77891/Titanium Dioxide (Colour), CI 77492/Iron Oxides (Colour), CI 77491/Iron Oxides (Colour), CI 77499/Iron Oxides (Colour)].

Zaključak

The Body Shop All-In-One je kvalitetna bb krema, nažalost slabe prekrivne moći pa mislim da mnogima nebi ispunila očekivanja. Hidratantna je i prijatna za nošenje. Mislim da bi najviše odgovarala suvoj ali ne i osetljivoj koži (budući da u sastavu ima dosta toga na šta bi osetljiva koža mogla da reaguje). Može uspešno da se koristi i kao podloga ispod pudera. Mada mi se sviđa generalni izgled koji pruži licu i svakako ću je koristiti, moram priznati da sam od ove kreme očekivala više pa ne planiram da je ponovo kupujem (sve i da mi se ukaže prilika :D).

Međutim, volela bih da znam da li je neko od vas već koristio i kakvi su vaši utisci?

15 komentara

  1. Šteta :/ da makar bolje prekriva...
    Malo me podseća na toniranu kremu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako imaš besprekoran ten pa želiš samo da ga "uramiš", ovo je prava stvar.

      Izbriši
  2. Sviđa mi se krema, bar prema ovom opisu, mogla bi biti dobro rešenje za toplije dane.

    OdgovoriIzbriši
  3. šteta za slabo prekrivanje (meni iz tog razloga ne bi odgovarala) i za miris :/

    OdgovoriIzbriši
  4. E i ja sam ko ti. Mnogo vise volim BB kreme. I ne zato sto volim laganiji osecaj neg prosto mnogo prirodnije izgleadaju. Volim da imam i ove koje jace prekrivaju i te sa slabijim, pa mesam u zavisnosti kakav mi je dan i lice. Sad si me zainteresovala za ovu, nisam ni znala da imaju i BB kremu :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni ovo liči na koncept CC kreme. Color Correction.
    BB kreme su više nalik na tečne pudere.
    Ljilja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, i ja sam pomislila kako je ovo više korekcija tena. Nešto poput L'Oreal Nude Magique CC kreme za umornu kožu, samo mnogo bolje pigmentacije.

      Izbriši
  6. Ja veoma volim BB kreme. Ovu vidim po prvi put ako budem u prilici probacu. http://backstagemuseblog.com/

    OdgovoriIzbriši
  7. Meni se dopada nijansa, mislim da je ovo idealno za leto, kada se znojimo i kada nije potrebna teska sminka :))

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni deluje skroz ok, cak iako ne prekriva. Volim ovakve, lagane proizvode. Kada mi treba prekrivanje, matiranje i sl.tada koristim puder, od bb kreme ne ocekujem mnogo

    OdgovoriIzbriši
  9. Da, preskacem! Taman sam je stavila na listu stvari koje drug treba da mi donese iz Nemacke. Definitivno je brisem, ne bih da riskiram. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako želiš mogu da ti je dam na probu? Ne znam kada ti drug putuje ili stiže, ali znam da nas dve živimo u istom gradu ;). Javi slobodno.

      Izbriši
    2. Ma on ide tek negde u martu-aprilu. Ti si mi kao dobra vila, samo ispunjavas zeljice. :D

      Izbriši
  10. Eh, i meni se svidela ali je nisam kupila zbog tih 5 ml. razlike i sto je malo vise tonirana krema nego bb krema. Super post ♥

    OdgovoriIzbriši
  11. Baš me zanimala recenzija jer sam iste recenzije čitala na drugim blogovima. Preskačem sigurno! Hvala

    OdgovoriIzbriši