Kupovina u Februaru

U februaru sam posebnu pažnju posvetila kosi, pa je među novitetima najviše preparata za negu kose. Na drugom mestu su bb/cc kreme, zatim po koji ruž i nešto preparative. Iskoristila sam neke fine akcije i popuste, kojih je očigledno bilo :).


Ovog puta sam se odlučila za L'Oreal Prodigy5 u 6.60 nijansi (crveno svetlo smeđa). Privukla me je boja, ali i promo cena. Volim da eksperimentišem sa različitim brendovima boja za kosu, ali se nekako uvek vraćam L'Orealu.


Prodigy5 je nov difuzni sistem sa mikro uljima, obogaćen mlečnom kiselinom i ceramidima. Dakle trebalo bi da pruži ne samo intenzivnu blistavu boju već i prirodni osećaj kose.


Kako sam potrošila sve zalihe šampona, uključujući i Lush/ov čvrst šampon (a činilo se da će trajati zauvek), rešila sam da isprobam Balea silicon free liniju za farbanu kosu sa ekstraktom crvene narandže i moringe. Uzela sam šampon i 2-minutnu kuru i za sada mogu da kažem da fenomenalno voćkasto mirišu.


Iz Avona je stigla najnovija Advance Techniques Ultimate Volume linija sa kolagenom. U ponudi su šampon, balzam i leave-in tretman. Proizvodi su namenjeni tankoj kosi, a obećavaju veću gustinu i volumen. 


Skoro sam otkrila frizerski salon koji ima kompletnu ponudu Revlon proizvoda za kosu. Konačno sam nabavila Professional Nutri Colour Creme 600 Fire Red koji sam koristila pre par godina, a onda više nigde nisam uspela da ga nađem. U pitanju je kolor regenerator - nešto kao kolor šampon bez amonijaka i peroksida. Sjajna stvarčica za period između farbanja, kada poželite da osvežite boju. Postoji u raznim nijansama i naročito je zgodan za boje koje se lako ispiraju. Poput crvene. Usput sam obnovila zalihu Orofluido ulja i na poklon dobila sprej za kosu vrlo bogate formule i prelepog vanilastog mirisa, koji sa zadovoljstvom prosleđujem mami.


L'Oreal Elseve dvostruki serum za obnovu krajeva sam dočekala na sniženju. Krajevi su mi izrazito suvi, a o ovom serumu sam pročitala sjajne recenzije. Očekujem "čudo" :). Najnoviji Million Gloss Express-Repair-Conditioner me je, priznajem, zaveo prelepim tirkiznim pakovanjem. Još jedna Gliss leave-in prskalica za trenutno lakše raščešljavanje i dugotrajni sjaj. Kao i prethodne, vrlo upotrebljiva i efikasna, sa prelepim mirisom koji se zadržava u kosi.

Krajem januara sam bila u potrazi za nekim efikasnim hidratantnim serumom. Zapao mi je za oko Afrodita Natural Lift Face & Neck serum. Pisaću detaljnije o ovoj bočici u nekom budućem postu, a ovde ću samo reći da deluje. 


Numis Med Urea 3% Roll-On za podočnjake i Noreva Exfoliac NC gel sam kupila na preporuku. Numis Med tretman je namenjen izrazito suvoj i problematičnoj koži oko očiju, dok je Noreva gel za brzu lokalnu primenu na koži sklonoj bubuljicama.

Planet Spa Luxuriously Refining set sa ekstraktom crnog kavijara, dobila sam u okviru poklon paketa na popustu ili tako neke akcije koja je bila aktuelna u Avon katalogu. Set uključuje noćnu kremu za lice i gel za područje oko očiju.

Alverde Clear krema za umivanje sa lekovitim blatom mi je delovala zanimljivo još pre par meseci. U međuvremenu sam potrošila redovne umivalice i rešila da je isprobam. Namenjena je nečistoj koži, sklonoj bubuljicama i mitiserima. Međutim, formula je blaga i mogu je koristiti i osobe sa normalnom/mešovitom kožom. Ima vrlo interesantan sastav. Mislim da će meni lično najviše odgovarati tokom leta.


Od dekorative, nisam mogla da odolim ruževima. Sephora Ultra Vinyl ruž olovka #04 Coral Glow, Sephora Color Liplast #15, Artdeco Art Couture Velvet Lipstick #607, Bourjois Rouge Edition #02 i #12, Avon UCR Rubies Majestic Mauve i Golden Rose Ultimate Color Lipgloss #06.

 

Proizvodi koje uvek volim da isprobavam i mislim da bih svaki dan mogla da testiram neki novi su definitivno tonirane podloge/puderi za lice. Fascinira me ta transformacija iz "probudila sam se" faze u "savršen ten" fazu i kao što se iz priloženog vidi, ne odustajem od bb/cc krema.


Neko me je skoro pitao za Flormar bb kremu. Iskreno, nisam ni znala da je imaju u ponudi. Kupila sam je više iz radoznalosti i vrlo sam prijatno iznenađena. Više neguje nego što prekriva, ali sjajno "legne" na lice i vrlo je zgodna za kombinovanje uz korektor, za svaki dan. Artdeco Pure Minerals Tinted Face Protection sam kupila na rasprodaji u Jasminu. Pruža odličnu negu i osrednje ujednačen ten. Avon CC krema me nije posebno oduševila, ali mislim da sam uzela previše svetlu nijansu pa ću joj dati još jednu šansu. I najsvežija Bourjois 123 Perfect CC cream, koju sam kupila u paketu sa CC eye cream olovčicom. Za sada mogu da kažem da sam korekcijom tena zadovoljna. Međutim, čini mi se da se krema ipak skuplja u linijama i naglašava suvlje delove, pa zahteva prethodno dobru hidrataciju.

U Lilly/u sam naišla na rasprodaju Loreal Colour Riche lakova za nokte. Boje su mi se dopale, pa sam se častila sa ova četiri.


Ja volim I love... Cosmetics proizvode :D. Posebno tuširalice. Blueberry & Smoothie piling za telo kupujem već drugi put. Ima eksplozivno voćkast miris i prosto mi dođe da ga nafilujem na tost kao džem.


Nivea Pure & Natural Action Lotus Scent dezodorans, bez aluminijumskih soli i konzervanasa. Doduše sadrži alkohol. Koristila sam roll-on varijantu istog, ali je mirisao neprijatno (bar meni) pa sam ga isključila iz upotrebe i rešila da dam šansu ovom u spreju. Osim što je miris lep i svež, čini mi se da je sprej efikasniji od roll-on/a.

Ako ste ljubitelj kupki kao ja, možda ćete želeti da probate novu Planet Spa stvarčicu koju je Avon lansirao. U pitanju je Sweet Sensuality Bath Elixir sa esencijalnim uljem jasmina. Dodaje se u kupku i pored toga što divno miriše, dodatno neguje i osvežava kožu.

Takođe, kao dodatak kupki pred spavanje, preporučujem Kirka Sea Spirit morsku so iz Mrtvog mora sa esencijalnim uljem lavande. Može se koristiti i kao dodatak kupki za tuširanje (ukoliko nemate ili ne preferirate kadu). Izrazito relaksira i opušta.

A kad smo kod Mrtvog mora, naišla sam na Bio Spa kesicu mineralnog blata iz Mrtvog mora, obogaćenog šargarepom i pasjakovinom. Kesica ima 250g i upotrebljava se tako što se zagreje u mikrotalasnoj ili u toploj vodi, pa se nanosi u debelom sloju po željenim područjima na telu. Stiže naravno pravo iz Izraela. Da li je možda neko koristio?


I za kraj, Red Bow Coin Purse iz Avona. Crvena sa pozlaćenim metalnim mehanizmom i tufnastom postavom. Preslatko:).

Da li ste koristili nešto od pomenutih proizvoda?

26 komentara

  1. Predivan new in. :) Mene zanima L'oreal serum za obnovu kose, a Gliss Kur sprej i ostatak linije kupujem prvom prilikom. :D Šta ću kada padam na proizvode koji obećavaju sjajnu kosu. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. wow, sve mi je divno, ne znam što bih prije izdvojila, vjerojatno ruževe i lakove :D

    orofluido ulje volim, i samo sam njega i loreal lakove imala :)
    i ovaj mali novčanik koji sam proslijedila mami jer se oduševila kad ga je vidjela :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Divno si se ponovila :) Osim Loreal lakova, ništa nisam probala, a jako me zanima ova prodigy boja za kosu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I mene :). Uskoro se farbam, pa javljam utiske i kačim sličice.

      Izbriši
  4. Prvo, vidim da ce neko gladovati ovog meseca :)) Drugo, jedva cekam recenzije svih ovih proizvoda, bas me interesuje sta je zasluzilo trosak i vreme, a sta ne. Licno imam ovu novu plavu prskalicu iz Gliss cur-a. Cim je izasla na police, odmah sam je kupila, naravno, privucena plavim sljokicama :)) Iskreno, probale smo je mala od brata i ja nekoliko puta, i nije nesto posebno. Ima lep miris, ali uopste ne rascesljava, naprotiv. Posto smo je uporedjivali sa jos 2 druge prskalice iz iste kolekcije, shvatile smo da je volimo samo zbog izgleda i kada hocemo da je koristimo kao mikrofon kad se glupiramo da smo u disco-klubu :) Mozda ce tebi odgovarati ako imas tanju kosu i kracu. Mi smo bujne dugokose, s tim sto je malena nefarbana sa svilenkastom kosom, mozes da zamislis kad ni njoj nije odgovaralo?
    Narucila sam ovu novu Planet Spa prskalicu Sensual i jedva cekam da je dobijem. Farbu bas ove nijanse sma htela da kupim, medjutim, prodavacica u Dm-u na Terazijama mi je rekla da je to za prirodne nijanse crne i tamno smedje kose i da ne radi stvar na svetlokosima. Ja se farbam u crveno, ali sam prirodno plava, i bas sam se zagrejala da probam, i bas sam se rastuzila kad mi je to rekla :( Stavi slike kad se ofarbas! :)
    Ono sto mene najvise interesuje ovde, osim farbe, je ova Revlonova krema. Nije mi jasno sta ona radi. Osvezava boju? Posto mi crvenokose dobro znamo da je najteze sacuvati prelepu nijansu crvene, posebno na krajevima, ako ovo cudo radi, dacu milione za to :) Ja licno volim Tigi sprejic za crvenokose sa mirisom karmele, koji mirise na pojedi me, ali on je vise kao balzamic u spreju koji se ne ispira i daje fin sjaj.
    Lakovi su prelepi, mada ja bas nemam sjajna iskustva sa Lorealovim lakovima za te pare. Koliko su bili?
    Jedva cekam post o Artdeco ruzevima, a ovaj GoldenRose me izgledom podseca na Rimmel tecni sjaj-ruz :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ćao Alba,

      Za Gliss ne mogu ništa da kažem što se raščešljavanja tiče, jer još nisam stigla da je upotrebim u te svrhe. Za sada sam primetila da daje lep sjaj i da miriše slavno kao i prethodnice. Nemam tanku kosu, imam dugu, farbanu kosu neke normalne gustine.

      Farbaću se baš ovih dana (možda već sutra), pa ću javiti utiske o farbi i dokumentovati sličicama :).

      Revlon krema je jedna divna stvarčica. Nanosi se i koristi se umesto balzama, nakon pranja kose. Preporuka je da se nanese rukavicama da boja ne bi ostala na rukama. Ostavi se tri minuta na glavi i onda fino ispere vodom. Meni puno znači, jer mi se crvena farba obično ispere već posle drugog trećeg pranja kose, pa izgleda "mrtvije" a i razdeljak počne sve više da se uočava. Ova krema zapravo "čuva" boju, osveži je i prekrije sve te "nepravilnosti" do sledećeg farbanja. U prevodu ne moram da se farbam češće nego što je "zdravo" :D Košta 2500 din i koliko se sećam količina koju dobiješ za te novce je dovoljna za nekih 13 - 15 nanošenja, više manje zavisno od dužine kose (moja kosa je duža).

      Tigi sprejic za crvenokose? Nisam još otkrila. Koji je tačan naziv?

      L'Oreal lakovi su na rasprodaji bili, ako se ne varam, negde oko 150din. Sećam se da sam se čudila. Nisu uopšte lošeg kvaliteta, a meni se posebno sviđa četkica.

      Golden Rose sam uzela da isprobam, cena je bila stvarno povoljna. Mogu ti reći da je kvalitet vrlo dobar.

      Hvala na tako veličanstveno detaljnom komentaru :).

      Izbriši
  5. ju koliko proizvoda :D
    svaka cast na kupovini :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Auć, bolno za moje srce :) ne znam gde bih radije gledala, bojim se da ćeš sve morati sve da recenziraš :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je i bio plan :D
      Recenziram naredna dva meseca, bar.

      Izbriši
  7. Koliko noviteta! Divni su mi lakovi i bourjois karmini kao i sve od revlona :)

    OdgovoriIzbriši
  8. woooooooow, apsolutno sve po mom ukusu :D divotice!

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovo se zove New in, svasta tu fino ima. Mene posebno zanimaju BB i CC kreme i mozda neka usporedba. Bourjois znam kakva je, ali voljela bih vise cuti o Avonovoj i Flormar. Imala sam Afroditin serum, dobar je, ali meni vise odgovara Balea Cell. I ja volim liniju sa borovnicom od I love, zapravo sem vanilije jedino taj miris od njih i volim.
    I da- ta Avonova linija za volumen kose, jel dobra? Imala sam ranije njihov sprej za volumen, ali to je bilo prije zadnje promjene ambalaze, pa ne znam da li se i sastav mijenjao. Inace, bio mi je dobar.

    OdgovoriIzbriši
  10. Želim sve ovo. :))
    Ovo Bio Spa blato sam gledala više puta po prodavnicama i nešto nikako da ga kupim. Nisam bila sigurna da li je ok za lice i da li mogu da ga koristim više puta, ne da grejem celu kesu, nekako mi deluje da ima mnogo.

    OdgovoriIzbriši
  11. Divan post i jedva cekam da vidim ofarbanu kosu!

    OdgovoriIzbriši
  12. Wow, koliko divnih proizvoda! Piši detaljnije o Artdeco toniranoj kremi kad budeš stigla, nikako da naletim na njenu recenziju, a baš me zanima kakva je po pitanju prosijavanja.

    OdgovoriIzbriši
  13. Divni noviteti, mene najviše zanima recenzija Lorealove farbe :)

    OdgovoriIzbriši
  14. *Jelena,dopada mi se sve što si kupila.Posebno mi nedostaje Orifluido ulje za kosu i PLANET SPA kupka od jasmina.Kupkama sam opsednuta i upravo trošim Sparkling Apple Blossom (500ml) od Avona.A posle toga me čeka Naturals piling od vanile (200 ml),mada sada postoji i čokolada.Uz to treba da potrošim i Oriflame Silk Luxury kupku (250ml).I da probam Avonov Amazon (750 ml) ako ga ukućani dotle ne potroše.
    Ono što bih jako volela je da probam neki novi Advance Techniques šampon.Mada će i to malo teže ići jer još uvek nisam potrošila Naturals kajsija i šea buter (700 ml).A nameravam da ga zamenim brusnicom koja je sada na akciji.Pošto se iz priloženog vidi da kod nas vlada hiperprodukcija kozmetičkih sredstava,apelujem na POŠTU Srbije da smanji takse,kako bi blogovanje zaživelo u pravom smislu te reči.Da bismo mogle da razmenjujemo isprobane proizvode.

    OdgovoriIzbriši
  15. sve mi se sviđa :D zanima me baš i možda isprobam ovaj Gliss hair repair, Blueberry&Smoothie piling za tijelo, vidjela sam ove proizvode u Biši a nikako da ih isprobam :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Ti umeš da se častiš k'o čovek. Ima u Nušićevoj u prolazu ka Terazijama jedna radnja sa salonom koja prodaje sve moguće brendove i džidžabidže za kosu. Ruževi koje si izabrala su predivni, a 02 je valjda najprodavaniji Bourjois ruž. I poslednja fotka je odličan zaključak posta, iako je i novčanik novitet, to što je prazan ima neku simboliku. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da si ti prva koja je uočila simboliku :D

      Izbriši
  17. Iskreno nijedan ama baš nijedan proizvod nisam probala. Baš si se častila, boje lakova su predivne, orofluido ulje jako želim da probam a tirkizna ambalaža mami :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Mnogo ti zavidim :) Radujem se mnogim recenzijama :)

    OdgovoriIzbriši