Talika Lash Extender - prave "veštačke" trepavice

Prilikom jedne od poseta Metropolitenu, susrela sam se sa neobičnim Talika proizvodom za produženje trepavica (i jedinim te vrste koji se može nabaviti kod nas). Sama ideja nanošenja neškodljivih i lako uklonjivih mikrovlakana umesto pipavog lepljenja (a potom i odlepljivanja) veštačkih trepavica za postizanje istog efekta, učinila mi se sjajnom. Negde pred Novu godinu odlučila sam da se častim ovim beauty preparatom :).


Talika Lash Extender čine 100% crna veštačka vlakna. Vlakna sama po sebi nisu štetna, ali mogu da zasmetaju ukoliko imate osetljive oči i prilikom nanošenja upadnu u oko. Najgore što može da se desi je da ćete morati da isperete oko vodom. Može se koristiti svakodnevno. 


Jedan sloj vlakana se nanosi između dva sloja maskare. Maskara je ta koja ih vezuje i najbolji rezultati se dobijaju sa nekom koja se ne suši previše brzo. Produživač se može nanositi u više slojeva u zavisnosti koliko dramatičan efekat želite da postignete. Bez problema se uklanja bilo kojim sredstvom za skidanje šminke.



Vlakna su u staklenoj bočici, a nanose se četkicom. Mada sam po video tutorijalima videla različite načine aplikacije, najefektniji izgled dobijam kada trepavice blago "natapkam" od korena ka krajevima (umesto da ih izvlačim kao kada nanosim maskaru).

Za brzu, efikasnu i urednu aplikaciju, potrebno je neko vreme dok se ne uvežbate i to je ono što će mnoge odbiti od ovog proizvoda. Vlakna su lagana i sićušna pa se prilikom nanošenja rasipaju po licu, čak i gornjem kapku. Meni ovo nije problem, jer ih je vrlo jednostavno ukloniti četkom za rumenilo ili većom četkom za senku.

Efekat produženja trepavica je primetan već posle prvog sloja vlakana. Na fotografijama ispod vide se trepavice 1. bez maskare, 2. sa uobičajena dva sloja maskare i 3. sa samo jednim slojem vlakana. 


Takođe, pokušala sam da uradim swatch/eve iz različitih uglova: 1. iz profila, 2. odozdo i 3. odozgo.


Zaključak

Mada mislim da ništa ne može da zameni veštačke trepavice (ako volite baš takav izgled), Talika Lash Extender je sjajan izbor ukoliko niste vešti sa lepkom ili prosto ne volite napadan fake lashes look, a želite znatno naglašeniji izgled od onog koji može da vam pruži maskara. Količina od 1g proizvoda se može kupiti po ceni od 2600 rsd. Na prvi pogled se čini skup, međutim vrlo sporo se troši a rok trajanja je neograničen.

Da li ste koristili ovaj ili neki sličan produživač za trepavice?

24 komentara

  1. Aaa deluje kao odlican proizvod, bas se primeti razlika. Gdje se mogu kupiti Talika proizvodi? Da li uvoze u BiH? Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao za BiH ne znam :).
      Za Beograd Talika preparate uvozi DOING.

      Izbriši
    2. Smijem li sugerirati citateljici odgovor? Nadam se da ne smeta - nemamo Taliku u BiH no mozete naruciti njihove proizvode sa feelunique.com. Ja namjeravam poruciti hvaljeni skidac sminke sa ociju no bome mi i ovo cudo za trepuse djeluje jako, JAKO primamljivo :D

      Izbriši
    3. Selma, uvek ali UVEK si dobrodošla da sugeriraš :D

      Izbriši
  2. Ceo jedan gram? Vau. :P Uopšte ne izgleda loše. Očigledno je koliko bolje izgleda od same maskare. Mada, ja sam smlata, meni bi to upadalo u oči i na kraju bih pošizela.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gledajući veličinu bočice, ja sam mislila da ima bar 10g tih "pahuljica" unutra :D

      Izbriši
  3. Dobra je ideja i zanimljiv proizvod, na swatchevima se bas vidi razlika :D :) Mada mislim da ovaj proizvod nije za mene, rekla bih da se malo kruni, pa bih samo razmisljala da li mi oci deluju zamazano :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vlakna lete na sve strane dok ih nanosiš na trepuške.
      Nisam primetila da se krune pošto se "prikucaju" drugim slojem maskare. I pošto lepo očistiš lice i kapke, naravno :D.

      Izbriši
  4. Sto ti stancujes prezanimljive postove u poslednje vreme :))) Mislim ne kazem da inace nisu zanimljivi :)))) Bas me je ovo zanimalo. Neckam se dugo da li da uzmem ovo. NIje ni strashno skupo a opet... A stvarno dobro i prirodno izgleda a bas je uocljiva razlika. Divota :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jel da ;)
      Meni se jako dopada. Malo treba strpljenja u pocetku, ali se isplati.

      Izbriši
  5. Bas je kul proizvod,recimo za svakodnevnu upotrebu jer moje trepke su kratke a vestacke mi po danu izgledaju prenapadno dok ovo izgleda skroz prirodno..:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ovako izgledaju nekako prirodnije, čak i kad se stavi više slojeva pa budu baš velike :).

      Izbriši
  6. Jao i mene je ovaj proizvod jako privukao, kupujem prvom prilikom!

    OdgovoriIzbriši
  7. Nikada do sada nisam videla ovaj proizvod, zanimljiv je. Mada ja jedva stavim kako treba veštačke trepavice iz 10 puta :D Tako da mislim da bi mi upotpunosti odgovarao ovaj proizvod, nije komplikovan za nanošenje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije ni ekstra lak za korišćenje, bar dok se ne navikneš, ali pošto i sama nisam spretna sa veštačkim trepavicama, mnogo mi je lakše da nanesem vlakna nego da se jurim sa lepkom i trepavicama po sobi :D

      Izbriši
  8. Ja sam ipak fan veštačkih trepavica iako imam problem sa nanošenjem :) Sve ostalo mi se ne čini dovoljno dobro

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa valjda ništa ne izgleda tako glamurozno na očima kao veštačke trepavice :). Ipak, meni veštačke trepavice izgledaju...pa nekako previše veštački :D Moguće da je to zato što imam velike oči pa kad na njih još stavim veštačke trepavice...nekako se sudariš sa mojim očima :D Malo je scary.

      Izbriši
  9. Jao, sećam se da si oko nove godine pisala o ovome. Pa ovo je za svaki dan savršeno :-)

    OdgovoriIzbriši
  10. nisam koristila ali deluje veoma interesantno...samo cena je malo "jaca"... da je jeftinije pa i da se upustim u eksperiment,ali ovako, ne znam

    OdgovoriIzbriši
  11. Wooow, ovo zelim da probam! Super tekst i fotke, prelepo ti izgledaju trepavice! Ne mogu da zamislim sebe sa vestackim preko dana, ali zelim neki "dodatak" mojim prirodnim trepkama, a da to nisu samo tri sloja maskare :))) Pritom, Talika je strucnjak za zonu oko oka, Eye Detox gel protiv podocnjaka i tamnih kolutova je jedan od proizvoda kome sam verna vec nekoliko godina i preporucujem ga svima.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ajme meni je ovo genijalno :DD

    OdgovoriIzbriši
  13. Jooj Talika <3 Nemaš pojma koliko mi je žao da ih nema više kod nas :/ Imala sam ovaj proizvod i trajao je 100 godina. Kako ga nema više, uzela sam si jako sličan Wimpernwelle i taman planiram napisati o njemu :))

    OdgovoriIzbriši