Avon Ideal Flawless CC krema

Već sam spomenula kako mi je, u poslednjih par meseci koža lica dehidrirala, pa sam morala da odustanem od pudera koje inače koristim i bacim se u potragu za nekom hidratantnijom i koliko toliko toniranom podlogom. Isprobala sam nekoliko bb/cc krema, a u nastupu očaja imala sam i back to the roots momenat sa Nivea Aqua Effect toniranom kremom. Ovim postom započinjem seriju recenzija namenjenih cc kremama, koje sam do sada isprobala. 


CC kreme su se nedavno pojavile kao unapređena generacija BB krema, ali sa laganijom teksturom i većom absorbcionom moći. Za razliku od BB krema koje mogu da se koriste kao podloge za lice, CC kreme su korektivne kreme u smislu da prvenstveno koriguju depigmentaciju i ujednačavaju ten. Pri tom pružaju sjajnu hidrataciju i zaštitu.


Avon Ideal Flawless CC kremu sam naručila odmah pošto se pojavila u katalogu. Bila sam vrlo radoznala da je isprobam, budući da se Ideal Flawless kolekcija tečnih pudera pokazala odličnom. Kako mi od Avon nijansi obično odgovaraju svetlije, odlučila sam se za najsvetliju, Ivory. Ispostavilo se da je ipak previše svetla i rozikasta za moj ten, pa sam ubrzo poručila, Shell. Mada je Shell čak dve nijanse tamnija, i dalje je to svetla neutralna nijansa ali žutog podtona, što više odgovara mom licu. (Click na sliku sa swatch/evima za zoom in).


Prema rečima proizvođača, CC tonirana korektivna krema prikriva nedostatke i depigmentaciju, neguje kožu i čini ten lepšim.

Tekstura ima gustinu, ali se i pored toga lepo razmazuje i fino apsorbuje. Definitivno je hidratantna. Nije naglasila isušene zone po licu i nakon neke dve do tri nedelje svakodnevne upotrebe, koža je izgledala bolje na čemu sam bila neizmerno zahvalna. U tom smislu mogu da kažem da zaista neguje.


Međutim, prekrivna moć je slaba. Ne može se reći da prikriva nedostatke, pa čak ni razlike u pigmentaciji. Fleke, pegice, sitno crvenilo i ostale nepravilnosti biće i dalje vidljive, za nijansu ublažene. Gotovo neprimetno. Pa ipak, krema sveukupno daje diskretan ton licu i lep nagoveštaj blistavosti što će, ako vam je lice bez većih nepravilnosti, učiniti da ono izgleda lepo i zdravo. Još nešto, nanošenje nekoliko slojeva ne pomaže i ako preterate, pigment se skuplja u porama.

Koristila sam je svega nekoliko puta samostalno, a potom kao podlogu ispod laganog pudera. Nisam primetila da je T zona masnija nego inače. Takođe, dopada mi se što ima zaštitni faktor SPF 20.


Stiže u klasičnoj tubici od 30ml i u odnosu na cenu od 499 rsd, nemam neku zamerku kada je u pitanju odnos cena/količina. Meni je jedna tuba trajala nekih mesec dana (možda koju nedelju više). 


Zaključak

Avon Ideal Flawless CC krema nije zadovoljila moje potrebe kada je u pitanju ujednačen ten, ali me je iznenadila hidratantnim svojstvima. Mislim da je kvalitetan proizvod, ali mnogima neće vršiti posao. Preporučila bih je devojkama sa minimalnim nepravilnostima na licu, kao svakodnevnu kremu koja lepo neguje i štiti kožu a može se koristiti samostalno ili ispod neke lagane podloge. Mislim da bi odgovarala suvom i kombinovanom ka suvom tipu kože.

Da li ste koristili ovu ili neku drugu korektivnu kremu? Kakva su vaša iskustva?

8 komentara

  1. Ja cu da sacekam recenziju sa instagrama sto je bilo u najavi :) Inace resila sam da uzmem neku BB ili CC kremu ali jos uvek ne znam koju, zelim nesto lagano ali opet da izjednaci ten, da li je usled hormonskog poremecaja ili promene klime u poslednje vreme imam problem sa licem, pa jedno mesec dana uopste ne koristim tecni puder a ni kompaktni izuzev malo rumenila. Sto se tice Avonovih proizvoda za lice vucem traume od njihovog prajmera koji je bio vidno komedogen. Lepa im je ambalaza ovako na oko ali bitnije je kakvo dejstvo ostavlja ono sto se unalazi unutra :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čini mi se da sam na Instagramu najavila priču o Bioten CC kremi, a pisaću i o Bourjois 123 Perfect CC :). Avon je u poslednje vreme vidno poboljšao kvalitet proizvoda, međutim za neke prosto nisam sigurna kojoj ciljnoj grupi su namenjeni.

      Izbriši
    2. Da Bioten je u pitanju, bas me zanima ta recenzija jer mi je prijala njihova jedna dnevna krema za lice sto je zaista retkost, jer mi od vecine rema suze oci ili lice postane jos masnije. Videla sam da si uzela HM 52, koristila sam ga proslog aprila bas tu nijansu, i sada mi je na wl, ali bih pre neku kremu da probam, cim ograne sunce lice mi se vise znoji lol..

      Izbriši
  2. nisam probala ovu, ali jesam bioten cc.
    meni je biotenova prva cc krema, i stvarno mi se dopala :)
    pisaću sigurno o njoj, a čekam i tvoje utiske :)
    avon cc preskačem ovaj put :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam koristila CC kreme do sada, a Avonova me nije privukla na prvi pogled moram da priznam. Pripisaću to onom unutrašnjem osećaju bivše, dugogodišnje avon dame :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Sacekacu recenzije ove druge dve CC kremice,jer u avonu tesko nadjem nijansu,a i sama slika mi nije vorodostaojna,narucivala sam cak i testere,ali eto nisam se snasla!! :) Bas zelim da se castim nekom CC,pa cu biti strpljiva!!

    OdgovoriIzbriši