Bioten Skin Moisture CC krema

Bioten Skin Moisture CC kremu sam dobila od proizvođača, kao jedan od noviteta kojim je Bioten obogatio svoju ponudu u ovoj godini (ni ostali noviteti nisu ništa manje interesantni, ali o tom potom:). Budući da do sada, na njihovim policama nisam primetila tonirane kreme, bb kreme i slične proizvode, nisam imala predstavu šta da očekujem.


All-in-1 Skin Perfection formula, obogaćena je mineralnim pigmentima koji bi trebalo da pruže blistav ten tokom celog dana kao i bio-aktivnim hidro kompleksom i prirodnim ekstraktom dunje za višečasovnu dubinsku hidrataciju. Ne sadrži parabene i parafine. Prema rečima proizvođača, krema nudi savršeno ujednačen i blistav ten, prekrivanje nesavršenosti poput fleka, pega, znakova umora kao i 24h hidrataciju i zaštitu.


Prvo što se oseti po nanošenju kreme je lep, pomalo sladak i opojan miris, koji ubrzo nestaje. Nije ni previše tečna ni previše gusta. Ima laganu teksturu i veoma je razmaziva. Jedna je od onih toniranih krema koje se odlično nanose i blendaju prstima. Nemasna je, koža je lepo i brzo upija. Dobro hidrira, pa mislim da bi na kombinovanoj koži (ukoliko nije i dehidrirana) mogla da se nosi i bez dnevne kreme, recimo samo preko seruma. Sadrži SPF 20.


Dostupna je u dve nijanse Light i Medium. Obe su mi se u početku činile previše žute. Ispostavilo se da su vrlo adaptibilne, te tako Light varijanta savršeno pristaje mom licu. Pigmentacija je slaba ka srednjoj. Krema uspešno ujednačava ten i prikriva sitne nepravilnosti (pegice, fleke, sitno crvenilo). Pruža blistav prirodan finiš i daje određenu svežinu licu i taj "wake up" efekat mi se posebno dopao. Ako vam je lice ispijeno i sivo od umora, kao što moje ume često da bude, sa ovom kremicom izgledaće življe i lepše.

Primetila sam da joj postojanost nije jača strana. Nakon par sati T zona prosija, pa je obavezno matiram puderom. 


Moram da pohvalim ambalažu. Tubica od meke plastike sa klip zatvaračem, smeštena je u kartonsku kutiju na kojoj se nalazi detaljan opis i uputstvo za upotrebu sa sve napomenom za oprez prilikom nanošenja oko očiju (budući da sadrži UV filtre).


Zaključak

Meni se ova krema dopala i prija mi da je nosim tokom dana, uz korektor za podočnjake i malo mat pudera.  Ukoliko nemate veće nepravilnosti na licu, a pri tom želite lagan proizvod za svaki dan, koji će pružiti ujednačen ten i svež izgled uz odličnu hidrataciju i solidnu UV zaštitu, preporučujem je i vama. Najviše će odgovarati osobama sa suvom, kombinovanom ka suvom i eventualno kombinovanom ka masnom kožom. Preporučena cena je oko 400 rsd za količinu od 50ml što je više nego pristojna suma. 

Kakva su vaša iskustva sa Bioten kozmetikom?

20 komentara

  1. Želim!!! :D Lidija
    P.S. Znaš li kada će se naći na rafovima?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto informacije iz prve ruke :)
      Od danas, Lilly & dm.

      Izbriši
    2. Nema ih još, otrčala sam odmah jutros :(
      Biće ovih dana, ne brinem :)

      Izbriši
    3. Dakle, dobila sam još šest fb poruka sa istim pitanje, od jutros :D
      Kakvo interesovanje vlada, predviđam da će ova kremica biti hit proleća lol

      Izbriši
  2. Dopada mi se kako izgleda struktura kreme kao i nijanse. Mislim da cu ipak ovu probati :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš je dobra recenzija. Od Biotena sam probala samo kreme za ruke, mada sam planirala i nešto za lice da uzmem. Nemam zahtevnu kožu niti neke nepravilnosti, tako da bi mi verovatno odgovarala ova krema.

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni se baš svidja završnica, tj. finiš. Čini da koža izgleda pravo zdravo. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kupila,odlicna je,hvala za recenziju.

    OdgovoriIzbriši
  6. Da li znas postoje li testeri u Liliju za ovu kremu? I da li si probala Balea BB q10? Htela sam da je kupim, ali posle ovog posta dvoumim se izmedju ove dve :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Testeri postoje mislim baš od pre neki dan. Nisam probala Balea BB Q10 tako da ne bih mogla da uporedim :).

      Izbriši
    2. Super, hvala na brzom odgovoru :*

      Izbriši
  7. Djeluje jako fino, samo mi ta LIGHT verzija malo vuce na narandzasto. Bilo bi super kad bi neko ko je kupio podijelio utiske, kako se stapa sa kozom?
    Inace, padam na "zdravu" kozmetiku, nema parabene i ostale gluposti- dovoljno da pozelim da je probam :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Da li je neko sa kombinovanom kozom koristio ovu kremu?

    OdgovoriIzbriši
  9. Da li pokriva mozda oziljke od akni, ne tamne, vec obicne, one kao udubljenja? Ne znam s cime da ih prikrijem, a koza mi je isto kombinovana.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovaj proizvod mi je najdraži na celom svetu otkad sam ga otkrila,ne mogu bez njega :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja sam uzela tamniju nijansu, i iako mi se u početku činilo da će biti preterana za moj svetao ten, nisam pogrešila. Koži daje lepu i ujednačenu boju, lepo se stopi sa celim tenom i koža izgleda svežija i zdravija. Imam suvu kožu sa malo pegica na nosu, ali osim toga nemam nekih nepravilnosti i mogu reći da sam prezadovoljna. Koža mi je hidrirana i izgleda odmorno iako sam hronično nenaspavana. Ne volim tešku šminku i pudere pa mi je ova kremica trenutno omiljeni proizvod. Kupila sam je u Lilly-u za 430 dinara :)

    OdgovoriIzbriši