Bourjois 123 Perfect CC Cream

Negde početkom februara, upala sam u "Jasmin" u Čika Ljubinoj, specijalno zbog ove kreme. Strpljivo sam preživela redom kišu, prodavačicu i najveću moguću gužvu u saobraćaju i stigla kući sa tubicom u ruci i pobedonosnim osmehom na licu. Veliki sam ljubitelj Bourjois tečnih pudera. Healthy Mix #52 svrstavam među omiljene, a jako mi se sviđa i Healthy Mix Serum #53 (iako bi mi odgovarala maaalo svetlija nijansa). O nanovijem 123 Perfect tečnom puderu, čitala sam sjajne recenzije i tako, kada sam videla da se u istoj liniji pojavila CC krema, pomislila sam kako je baš to ono što treba mom licu.


U opisu na zvaničnom sajtu "Jasmin" parfimerije, stoji "Bourjois 123 Perfect CC krem tečni puder", ne bez razloga. Ova krema je kombinacija tečnog pudera i kreme za negu, a mene i po finišu i po pigmentaciji veoma podseća na lagani tečni puder.

Formula sadrži tri nova korektivna pigmenta (kao i cela 123 Perfect kolekcija): kajsijasti protiv umora, zeleni protiv crvenila i beli protiv tamnih fleka. Pigmenti se stapaju sa kožom i pokrivaju nesavršenosti, a istovremeno ulepšavaju teksturu kože. Krema hidrira kožu od jutra do večeri i štiti od štetnih UVB zraka. Pored toga, sadrži višestruko delotvoran sastojak, ekstrakt belog čaja, koji ispunjava kožu energijom i čini je neverovatno blistavom!


Dostupna je u četiri nijanse, od kojih sam se ja nećkala između najsvetlije #31 i prve sledeće #32 i na kraju se ipak odlučila za #32 Light Beige, jer je #31 previše svetla i nekako mnogo više vuče na roze. Light Beige je opet za nijansicu žuća nego što bi bilo idealno, ali lepo izgleda na mom licu i svakako je bolji izbor. 


Dosta je tečna i može lepo da se razmaže prstima. Nemasna je, koža je brzo upija i vrlo je udobna na licu. Prekrivna moć je srednja ka laganoj, ali lepo se nadograđuje i u poređenju sa ostalim cc kremama koje sam do sada isprobala, Bourjois najbolje prekriva nepravilnosti. Ten je ujednačen i izgleda prirodno, ni mat ni posebno blistavo. Ima SPF 15.

Nije mi se dopalo što naglašava isušene delove lica, tako da ako imate dehidriranu kožu ova krema neće sarađivati. To je i glavni razlog zašto nisam mogla da je koristim u vreme kada je kupljena i zašto mi je "slomila srce" lol. Takođe, nisam primetila neku posebnu hidrataciju i obavezno je nosim preko fine hidratantne kreme.

Ukoliko imate izraženiju T zonu, moraćete da uključite neki dobar fiksator. Moje čelo i nos prosijaju kroz nekih sat do dva.

Krema uopšte nema miris. Ili ga možda ja ne osećam? :D U svakom slučaju je interesantno, budući da i Healthy Mix i Healthy Mix Serum divno mirišu.


Zaključak

Mislim da Bourjois 123 Perfect CC Cream može da bude odličan izbor za laganu podlogu, ukoliko imate suvu, normalnu i eventualno kombinovanu ka suvu kožu. Neverujem da bi odgovarala osobama sa masnom. Odlično prekriva za jednu CC kremu i daje lep prirodan izgled, pa ipak nekako sam očekivala i da više neguje. Cena je 1399 rsd za pakovanje od 30ml.

Ovim završavam seriju recenzija o CC kremama i uskoro možete očekivati post o serumu za lice, o celulitu i anti-celulit proizvodima koje preporučujem. Nisam zaboravila ni proizvod meseca, a biće i recenzija Smooch bronzera, L'Oreal Prodigy5 boje za kosu... Mart je mesec inspiracije, tako da možete da očekujete sve i svašta :).

8 komentara

  1. Koju bi od ponudjenih kremica preporucila za mene koja imam prilicno ok ten,kombinovane koze,masnija t zona?:)Bourjois hm obozavam !:)ovo nisam probala:)pozdrav,Julijana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa onda Bourjois ali ćeš morati da matiraš T zonu :). Avon nije loša kao krema, ali gotovo da nema pigmentaciju dok Bioten može da bude lep izbor ako voliš nešto blistaviji ten i više hidratacije, ali ako ti je masnija T zona opet ćeš morati da je matiraš.

      Izbriši
  2. Ovo sam cekala,i odlucila se!! :) Hvala na ovoj divnoj recenziji!! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu :) Drago mi je da je od pomoći (recenzija lol).

      Izbriši
  3. Ovo naglašavanje suvih delova me malo odbija, ali opet, taj satenski finiš bi mi se jako svideo. Mislim da bi mi najveći problem bio boja. Mada ne znam koliko je roze 31. :/ Oh well, teška srca, svratiću do Jasmina. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko se sećam, #31 je baš "odskakala" od svih ostalih nijansi..znam da mi je prošlo kroz glavu kako je svetla dovoljno da idealno naglasi plave podočnjake i podpomogne da izgledam više kao grob. Ali najbolje da odeš i isprobaš na licu mesta :).

      Izbriši
  4. Ok, jedan proizvod manje za isprobavanje :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Lepo napisano,ali sam se bas iznenadila,nisam koristila,ali sam cula neke pozitivne komentare o ovom proizvodu,ali lepo je znati.

    OdgovoriIzbriši