Smooch Bronzer in Smooched

Smooch je relativno mlad UK brend o kome se sve više piše po beauty blogovima širom sveta, zbog odličnog odnosa kvaliteta i cene. Nudi široku paletu boja i proizvoda upakovanih u prepoznatljivu ambalažu "čipkastog" dizajna. Skoro sam od zvaničnog uvoznika, a u saradnji sa Studiom 22, dobila na recenziju Smooch Bronzer. Kako do tada nisam došla u dodir sa ovom kozmetikom, bila sam nestrpljiva da ga isprobam.


Kao referencu, navešću da je moj omiljeni bronzer nad bronzerima, Sephorin Sun Disk Limited Edition (koji verovatno nikada neću uspeti da potrošim), pa nekako svaki novi i nesvesno poredim sa njim.


Smooche Bronzer u nijansi Smooched, zapravo je bronzer i hajlajter zajedno. Na prvi pogled, nijansa mi se učinila previše tamnom za moj ten. U stvari je dosta svetle zlatno-braonkaste boje. Nije previše pigmentovan i mislim da bi odgovarao srednjem ili svetlijem tenu, toplog podtona, dok na izrazito svetlom licu može više da dođe do izražaja narandžast ton. 


Ima sitne zlatne šljokice, najviše skoncentrisane u hajlajteru, u bronzeru gotovo da ih nema. Na licu su vrlo diskretne, a nakon blendanja praktično neuočljive. U tom smislu ne naglašava sitne linije i pore. Dosta je postojan, i recimo od jutra do sredine popodneva nisam primetila da treba da ga naknadno nanosim.

Na fotografiji ispod, na levoj strani bronzer je nanet dva puta za jači intenzitet, desno je izblendan.


Tekstura je fina, skoro svilenkasta. Vrlo je nežan i četka ga lako kupi. Sjajno se blenda i intenzitet boje može  da se nadogradi od vrlo diskretnog do jačeg, u svega par nanošenja. Ako se koristi grublja četka, ume malo da se trusi i rasipa po pakovanju i ogledalu, pa može da izgleda neuredno.


Dolazi u mat crnoj gumiranoj kutiji, koja me je od prvog trenutka asocirala na Nars rumenila. Ogledalo sa unutrašnje strane je raskošno veliko, a uz bronzer se dobija i četkica. Obično ne obraćam pažnju na četkice u sličnim pakovanjima, jer su po definiciji neupotrebljive. Ova je zapravo odličnog kvaliteta: divno meka, gusta i dovoljno velika, pa može da se i uspešno upotrebi.



Zaključak

Smooch Bronzer, Smooched je divan letnji bronzer, po meni ne toliko za konturisanje lica već više za prirodno osvežen, preplanuli ten i diskretan sjaj. Postoji u još tri nijanse od toga dve mat koje su mi posebno interesantne, a možete ga nabaviti preko sajta zvaničnog uvoznika za Srbiju, "Glam d.o.o.". Cena pakovanja od 10g je 1300 rsd.

I pošto sam imala inspiraciju, evo još malo fotografija :) ...


 


Da li koristite bronzere?

7 komentara

  1. Djeluje jako fino, nije previse "napadan" i cini mi se da bas daje onaj divni prirodni look :D Mada ne koristim bronzere, moram priznati da nisam bas vjesta u koristenju istih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zdravo Anela :),
      Meni se takođe sviđa baš zato što je vrlo diskretan i izgleda fino na licu. Ako ne koristiš, moraš da počeneš :D Potraži neki fin tutorijal, nije teško. Kreneš i polako se izveštiš.

      Izbriši
  2. Svidja mi se :) ALi ne smem da kupujem nove komade dok ne potrosim postojece :) Ja imam Nyx bronzer i mislim da ga nikad necu potrositi, a koristim ga cesto :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da, to je ona sreća u nesreći sa bronzerima. Ako ćemo da budemo iskreni, nema šeme da se brzo potroše...mada ja volim da koristim različite u razna doba godine...ali ponekad i sama pomislim kako je to samo jako dobar izgovor :D

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. Da, jedna od onih koje ne bi trebalo da mogu lako da ispadnu iz ruke :)

      Izbriši
  4. recenzija je super, samo hvali slika kako stoji na licu,jer ipak jedno je ruka a sasvim drugo lice:)

    OdgovoriIzbriši