Vichy Teint Idéal Cream #25

Kako u poslednje vreme izbegavam pudere sa "blistavom" završnicom, nova Teint Idéal linija Vichy blistavih pudera bi me verovatno ostavila potpuno ravnodušnom, da igrom slučaja nisam prisustvovala promociji iste. Teksture su me osvojile već pri isprobavanju testera, a na poklon sam dobila kremasti puder u nijansi Sand #25, o kome danas pišem.


Teint Idéal kremasti puder za blistav ten namenjen je suvom tipu kože. Nudi trenutno blistav i nežno ujednačen ten, 14 sati savršene postojanosti kao i efekat idealne "gole kože". Sadrži kompleks sastojaka za korekciju tena, vitamine C i E i termalnu vodu Vichy. Bez parabena. Obećava poboljšan kvalitet kože iz dana u dan, kao i umanjenje pora i crvenila. Pogodan i za osetljivu kožu.


Nakon isprobavanja testera zaključila sam da Sand #25 najbolje odgovara mojoj koži. Mada je na prvi pogled malčice žuća, sjajno se adaptira. Najsvetlija nijansa #15 je, za mene, previše svetla. 


Tekstura je nešto gušća u odnosu na tečnu formulu (koja je opet tečnija nego što bih očekivala), što omogučava lepo i ujednačeno nanošenje prstima. Pruža dobro srednje prekrivanje i odlično se nadograđuje. Prvim slojem je moguće prekriti crvenilo, depigmentaciju i sitne nepravilnosti a drugim slojem dobrim delom čak i podočnjake. Ukoliko imate veće nepravilnosti, izrazito tamne podočnjake i sl. trebaće vam korektor.

Osećaj koji ostavlja na licu je besprekoran. Lagan kao perce, nema lepljivosti, dobro se absorbuje i savršeno se stapa sa kožom. Pruža blago puderast efekat i prirodnu blistavost. Mada više volim polu mat do mat završnicu, jako mi se dopada kako lice izgleda sa ovim puderom. Ten je ujednačen, a koža na dodir glatka i nekako "pliš" nežna.

Budući da je kremasta varijanta namenjena suvoj koži, a moja je kombinovana sa izraženom T zonom i vidljivijim porama oko nosa i na čelu, brinula sam se da će naglasiti pore. Međutim, ne mogu da kažem da jeste. Postojanost pudera je odlična. Nakon tri sata, T zona je diskretno prosijala što je i bilo za očekivati. Nakon celog pre podneva (nekih šest do osam sati), puder je i dalje stajao na svom mestu i jedino sam blago matirala čelo i nos. Nisam testirala svih 14 sati, koliko proizvođač obećava, ali mislim da je ovo puder sa kojim možete da budete opušteni dobar deo dana.


Zaključak

Vichy Teint Idéal kremasti puder za blistav ten je savršen puder za svaki dan. Mada je namenjen suvoj koži, mislim da bi odgovarao i normalnoj ka kombinovanoj uz matiranje masnijih zona. Što se mene tiče ispunio je praktično sva očekivanja i najverovatnije ću iskoristiti neku od akcija tokom marta da dopunim zalihe, budući da ga koristim svaki dan. Nisam sigurna da će biti moj izbor i za leto, ali u ovom periodu sam veoma zadovoljna. Cena pakovanja od 30ml je 2300 rsd.


Pošto me je kremasta varijanta oduševila, rešila sam da obavezno isprobam i tečnu tj. fluid koji je namenjen normalnoj i kombinovanoj koži, pa bi po toj logici trebalo više da mi odgovara. Rastrčala sam se po apotekama u potrazi za testerima i na insistiranje apotekarke, dobila tester u nijansi #35 (bar tri nijanse tamnija od boje mog lica). Fluid je takođe dostupan u četiri nijanse, međutim sve četiri su tamnije i žuće u poređenju sa nijansama kremastog pudera. 


Mada se fluid brže suši pa treba biti veštiji pri razmazivanju, sviđa mi se što u izvesnoj meri matira. Nažalost, nijedna od četiri nijanse mi ne odgovara. Ni blizu, tako da sam odustala od kupovine.

Kakva su vaša iskustva sa Vichy puderima? Da li vam Teint Idéal linija deluje zanimljivo?

12 komentara

  1. I ja imam "plišani" osećaj na licu kada ga stavim, i zaista solidno dugo drži. Ja jedino sa nijansom nisam načisto još uvek. Mada, razlika je stvarno mala između 15 i 25. Fluidi mi se nisu svideli na licu mesta, tako da priznajem da sam bila srećna kada sam u kesi ugledala creme :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se 15 nekako učinila previše svetlom (a ja sa previše svetlim nijansama izgledam previše mrtvo :D).

      Izbriši
  2. Nemojte me zezati, fluid je PERFEKTAN! :) kako imam većinom masnu kožu, ježim se od bilo kakvih pudera, ali nakon testera sam bila zapanjena ovom ljepotom. Nijansa mojeg fluida je isto 25, i zgrozila sam se koliko je žuta, ali se, kako si i sama primjetila, odlično se prilagođava koži. I dugotrajnost je zbilja nenadmašiva, moj rekord je cca 10 sati uz 2 matiranja. Još uvijek testiram i pripremam recenziju, pa navrati ;) lijepi pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da čujem da fluid tako sjajno paše nekome sa masnom kožom :) Ja sam se više našla u kremastoj verziji. U svakom slučaju, puderi jesu izuzetni i verujem da će mnogima odgovarati.

      Izbriši
  3. slažem se u potpunosti s recenzijom, isto sam mješovita s masnijom T zonom, no ovaj puder stvarno lijepo izgleda na licu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da nam se utisci match-uju. I imaću na umu da imamo sličan tip kože :).

      Izbriši
  4. Ja imam taj fluid ali posto sam zuca od tebe ok mi je nijansa. Preprepreeedivan puder. Potpuno sam odusevljena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je fluid odličan i za letnji period. Baš imaš sreće :).

      Izbriši
  5. kupila fluid,takodjer nijansa 25,prethodne nijanse vichy pudera sam koristila 35. Nisam bas sretna sa njim,prevelika ocekkivanja sam imala :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato ja uvek gledam da prvo nabavim tester. Možda bi vam kremasti više odgovarao.

      Izbriši
  6. Apotekarka mi je rekla da je ova linija, daleko bolja za kozu,nego dermablend isto od Vichya,ovaj ima sposobnost da regenerise kozu,i neguje je,tako da sam se odlucila da ga probam,i ako imam malo masniju kozu,pa cemo videti,na akcijama se moze naci i za oko 2000 dinara!! ;) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, akcije po apotekama vredi pratiti, što zbog cena, što zbog korisnih informacija, što zbog testera koji se mogu dobiti :).

      Izbriši