Weleda: U tri koraka protiv celulita

Kao odličan uvod u već najavljenu priču o celulitu, poslužiće ovonedeljno Weleda okupljanje na kome se dosta diskutovalo o ovom problemu kao i o svemu što se može i ne može preduzeti za rešavanje istog. Prezentacija mi se dopala jer je bila daleko od šturog iznošenja opštepoznatih činjenica, a u kasnijem razgovoru dobila sam još puno interesantnih informacija i nekoliko vrlo upotrebljivih kozmetičkih saveta. Sve to delim sa vama u ovom i narednim postovima. 


Pojava celulita zavisi od više faktora: genetske predispozicije, ishrane, kretanja i generalno načina života. Zato i ne postoji neka određena terapija ili tretman kojim bi ga se trajno rešili. Najprirodniji anticelulit tretman podrazumeva zdravu ishranu, fizičku aktivnost, kozmetičke preparate sa posebnim aktivnim komponentama i long term posvećenost svemu navedenom. Sve ono što niko ne želi da čuje par nedelja pred odlazak na more :D.


Weledin tretman protiv celulita ne obećava čuda. Ukoliko se redovno i pravilno primenjuje, daje prve vidljive rezultate nakon 28 dana korišćenja. Podrazumeva tri jednostavna koraka, a bazira se na brezi.

Zašto breza?

Breza sadrži flavonoide, saponine i tanine, koji štite ćelije kože od slobodnih radikala i podstiču prirodno pročišćavanje. Zbog svog svojstva stimulacije metabolizma upotrebljava se i tokom prolećnih i jesenjih kura pročišćavanja, koje daju vidljive efekte i na koži.

Od svežeg lista do biljnog ekstrakta

Biljna ulja i ekstrakti se koriste u mnogim anticelulit preparatima, jer sadrže značajan broj aktivnih komponenata. Koncentracija aktivnih sastojaka tj. kvalitet ekstrakta dobrim delom određuje efikasnost određenog preparata.

Weledin ekstrakt potiče od breza iz Južne Poljske. Tu se sveže lišće ručno bere tokom maja i juna, pošto tada sadrži najviši nivo aktivnih supstanci. Zatim se suši na vazduhu pet dana, kako bi se visoka koncentracija lekovitih materija sačuvala. Potom se isporučuje u Nemačku, gde se klasičnim metodom kuvanja listova u vodi dobija brezin ekstrakt.

Tri koraka protiv celulita

1. Čišćenje. Dobar i pravilno odrađen piling je važan jer efikasno uklanja površinski sloj izumrlih ćelija, pa je koža čista, obnovljena i pripremljena za tretman. Ovo je naročito važno kod uljanih tretmana, jer može doći do zadržavanja ulja na površini kože i pravljenja grudvica.


Piling od breze sadrži ulja susama i kajsije, kao i perlice od prirodnog karnauba voska. Kremaste je teksture a perlice su fine i nežne, što ga čini pogodnim za svakodnevno korišćenje.

Iz Welede savetuju da se piling umasira kružnim pokretima od stopala na gore. I to ne u toku tuširanja, kako sam ga ja do sada koristila, već na suvu ili samo pokvašenu kožu. Na ovaj način se najefikasnije pokreće cirkulacija i limfa i aktivira detoksikacija.

2. Drenaža. Ulje od breze je kombinacija biljnih ekstrakata organskih listova breze, ruzmarina i ruskusa kao i revitalizujućeg ulja kajsije, hidrantnog ulja jojobe i vitaminima bogatog ulja pšeničnih klica. Redovnom upotrebom, trebalo bi da poboljša teksturu kože, stimuliše prirodne procese njene regeneracije i poboljša njen tonus i elastičnost.


Treba ga koristiti dva puta dnevno. Nanosi se na cele noge i bokove, uz masažu kružnim pokretima od dole na gore i blago štipkanje kože, nekoliko minuta do potpunog upijanja.

Da bi se izbegao osećaj masnoće, ulje je najbolje naneti i umasirati na blago vlažnu kožu, nakon tuširanja.

Nakon upotrebe Weleda ulja od breze 2x dnevno u toku 28 dana celulit je smanjen za u proseku 21% dok je čvrstina kože poboljšana za oko 22%. Ovi rezultati dobijeni su iz nezavisne dermatološke studije sprovedene na grupi volontera.

3. Detoksikacija. Jedan od glavnih uzroka nastanka celulita je zadržavanje tečnosti u organizmu. Sok od breze se preporučuje kao deo programa detoksikacije organizma. Sadrži vodeni ekstrakt listova breze (94%) i sok limuna iz biodinamičkog uzgoja (6%). Jedna kašika soka se rastvori u šolji vode i pije 2-3 puta dnevno, svaki dan tokom 3-6 nedelja.



Ako kada kažete sok mislite na Fantu, nećete biti očarani ukusom. Zapravo je pitak i osvežavajući. Već posle druge čašice, ideja da ga ispijam tri puta na dan činila se ostvarivom.

Weledin program protiv celulita mi zvuči interesantno jer se problemom bavi ne samo direktnim tretiranjem kože spolja, već i čišćenjem organizma iznutra.

Da li ste isprobali neki od ovih proizvoda? Kako se vi borite protiv celulita?


5 komentara

  1. Divan tekst. Ja ne verujem u delotvornost mazalica na celulit. Ne želim da me se krivo shvati, neki proizvodi deluju- ali samo površinski. Takođe, smatram da je dobar preparat= dobar bonus prilikom tretiranja celulita kroz masažu. Da li se celulita možemo rešiti u potpunosti? Ne verujem, ali ga možemo smanjiti ukoliko se, kao što si napisala, pridržavamo nešto drugačijeg životnog stila.
    Ja sam prihvatila svoje slabe tačke i od tad mi je život jednostavniji i lepši :)
    Izbegavam gazirana pića, cigarete, jedem voće i povrće, ribu (mada toga uvek može biti više na meniju), pijem u proseku 2l vode na dan (uvek mogu piti vodu, valjda sam tako isprogramirala organizam).
    Svakako mi je super pročitati predlog više, pošto za ove proizvode nisam čula :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bogami je to prava disciplina :D
      Takođe ne mislim da se celulita možeš trajno i potpuno rešiti. Anticelulit tretmane imam običaj da koristim ovako s proleća, ali ne treba zanemariti da otprilike u ovo neko vreme počnem i redovno voziti bajs, pa onda je tu plivanje na moru i tako...na kraju leta, koža mi izgleda bajno i zategnuto :D

      Izbriši
  2. Dok sam se borila protiv celulita, to su bile anticelulit masaže u serijama od po 10 komada (dana). Treba krenuti na vreme (januar, februar) jer posle prve serije sve izbije na površinu. Posle treće mi se čini da bukvalno nisam imala celulit, tj i ono što mi je ostalo je mogao da prekrije donji deo kupaćeg kostima ;)
    Nikakve preparate nisam koristila, samo ulje od bršljena za masažu i pila sam mnoooogooo vode.
    Poslednje 2 godine a i narednih godinu dana ništa ne preduzimam po pitanju celulita - zbog trudnoće i dojenja. Na masažu ne smem jer kažu da zbog limfne drenaže toksini mogu da završe u mleku. Još uvek ne smem da vežbam... Trenutno se bavim prevencijom strija, a sledeće godine ću seriju postova o borbi protiv celulita da napravim ;)
    Nego, jel smeju ovi proizvodi da se koriste za vreme dojenja (barem ovaj piling)?
    Javljaj kakvi su rezultati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi puno znači tvoje iskustvo. Na sve strane se priča o celulitu i kao sve je opštepoznato, a u stvari retko možeš da čuješ pravu info nekoga ko se stvarno bacio na preparate ili tretmane i ima neki zaključak na kraju. Hvala ti puno na opširnom komentaru :).

      Izbriši