Omiljena šoping mesta u Berlinu

Ovaj post je prvobitno zamišljen kao još jedan pregled svega što se tokom aprila od kozmetike našlo u mojoj korpi. Međutim, u proteklih par dana dobila sam dosta pitanja na temu šopinga po Nemačkoj, cena i brendova koji se mogu naći, pa ću prvo ukratko podeliti neka svoja iskustva i zapažanja.


Kupovina kozmetike po Berlinu i okolini zahteva detaljnu mapu grada, dobru organizaciju i strogu disciplinu. Varijanta "svratiću do dm/a da vidim šta ima" nije preporučljiva, jer može lako da se desi da osvanete unutra. Osim odlično opremljenih drogerija i velikog lanca Douglas parfimerija koje mame na svakom koraku, posebno su zanimljivi šoping centri zbog sjajne ponude (kako drogerijskih tako i luksuznijih brendova). Najisplativija varijanta je ako unapred znate šta tražite, pa onda obiđete bar tri različita prodajna mesta pre nego što se odlučite, jer je moguće naleteti na razne primamljive akcije .


Bez obzira da li planiram kupovinu ili sam samo u prolazu, obavezno posetim bar jednu drogeriju. Čini mi se da je Rossmann povoljniji u odnosu na dm-drogerie markt. U svakom slučaju, cene su isplative posebno kada je reč o domaćim brendovima. Ovde se mogu naći i travel size pakovanja, koja su što se mene tiče odlična za testiranje.



Douglas ima sjajnu ponudu i dekorative i preparative. Recimo, jedino kod njih sam videla Smashbox proizvode. Često imaju popuste, a na policama se mogu naći odlični setovi po ok cenama. Kompletna ponuda dostupna je na zvaničnom sajtu, međutim kupovina određenog proizvoda ume da bude noćna mora. Najveća i najbolje opremljena Douglas parfimerija u Berlinu je ona u Ku'damm bulevaru. To sam saznala tek nakon višesatne potrage za Origins Drink Up Intensive maskom za lice, koju na kraju nisam uspela da kupim iz neobjašnjivih razloga. Izgleda da su horde žena tog popodneva jurile Berlinom u potrazi za famoznom tubom.


Nezaobilazna ulica u Berlinu je Friedrichstrasse. Tu se, između ostalog, nalazi i Lush/ova radnja u koju svaki put provirim i uvek se zadržim duže nego što sam mislila da hoću.


Alexanderplatz, popularno kupoholičarsko odredište i meni omiljena Galeria Kaufhof (fotka iznad je iz decembra prošle godine) u kojoj volim da se izgubim na sat, dva. Najviše zbog čokolade :D, a onda i zbog kozmetike.









U ovom izobilju ipak nisam uspela da pronađem Urban Decay palete za prijateljicu. Iz nekog razloga, bilo mi je logično da će ih biti u Sephori. Ali u Berlinu ne postoji Sephora. Ni jedna. Niko ne zna zašto :D A Urban Decay nemaju čak ni u Galeries Lafayette, molu poznatom po bogatoj ponudi ekskluzivnih francuskih i internacionalnih brendova.

U sledećem postu, više o novitetima koje sam pazarila tokom aprila :).

9 komentara

  1. Upijam i čekam naredni post <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj jedva cekam sledeci post! Bas si me namucila sad sa ovim divnim slikama. Nadam se da cu imati i ja prilike da obidjem malo Berlin.

    OdgovoriIzbriši
  3. divne fotke! jedva cekam jos informacija :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Mučiš me. Ubrzaj taj post, stvarno me zanima šta si kupila. :D Od ovih fotki samo mi se plače.

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš ti je super ovakav post - verujem da će dobro delu značiti :)

    OdgovoriIzbriši
  6. kako mi je baš berlin jedna od narednih tura koju obilazim, itekako mi znače ovakvi postovi :))
    čekamo nastavak izveštaja :))

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisam ni sanjala da je takvo interesovanje za kupoholičarske postove :D.

    OdgovoriIzbriši
  8. Volela bih da cesce vidim na blogovima ovaj tip postova :) Moze biti vrlo korisno za kupoholicarke na putovanjima

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovo mi je jako korisno s obzirom na to da za mjesec i pol idem u Berlin, hvala ti! :)

    OdgovoriIzbriši