Leto i nega tela nakon sunčanja

Danas pravim mali beg u kozmetiku i predstavljam vam proizvode za negu tela tokom letnjih dana. Koristim ih poslednjih par nedelja i pokazali su se kao odličan izbor za negu dehidrirane kože, nakon sunčanja i izležavanja na plaži. 


Imam naviku da se pakujem u poslednjih pola sata pred polazak na put i tu tradiciju brižljivo negujem. Tako se desilo da sam od svega bitnog i nebitnog, sa spiska izostavila i gel za tuširanje. Zato sam se po dolasku u Pargu, bez griže savesti častila bočicom Korres Water Lily Shower gela.

Leti obično forsiram citrusne note. Miris lokvanja u kozmetičkim preparatima izbegavam, jer često ume da bude težak i otužan. Sa ovim gelom, to nije slučaj. U pitanju je lak, prijatno svež miris koji se polako širi i ispunjava kupatilo. Formula je obogaćena biljnim ekstraktima, argininom i pšeničnim proteinima, poznatim po hidrirajućim i regenerativnim svojstvima. Nežno čisti, ne isušuje kožu i može se bez bojazni koristiti svakodnevno.  


Uz gel za tuširanje, koristim i Eucerin In Shower losion za telo, 400ml. In Shower losion je novitet u ponudi. Sadrži 5% dekspantenola (provitamin B5), koji se zbog mnogobrojnih lekovitih svojstava naziva još i "kožnim vitaminom". Formulisan je kao mešavina lipida, koji se rastvaraju u vodi procesom disperzije, što znači da ga mokra koža brzo i efikasno upija, pa je količina koja se nanese i odmah potom ispere dovoljna da adekvatno hidrira i pospeši regeneraciju epitela.

Nanosi se na kožu u toku tuširanja, a nakon gela za čišćenje. Pri kontaktu sa vodom iz čvršće kremaste teksture prelazi u tečniju i podseća na mleko za telo. Lako se ispira, vidljivo neguje kožu i ne ostavlja osećaj lepljivosti. Inače sam ljubitelj ove vrste proizvoda, jer su praktičniji i neuporedivo lakši za korišćenje u poređenju sa klasičnim body losionima. U odnosu na slične proizvode drugih brendova, koji su u skorije vreme osvojili police drogerija, Eucerin In Shower losion se izdvaja i kao posebno pogodan za osobe sa osetljivom kožom. 


Prema nekim domaćim brendovima imam posebnu naklonost. Jedan od takvih je Estar Handmade Cosmetics. U ovoj kući veruju da lepota zahteva zadovoljstvo i uživanje, pa je svaki proizvod osmišljen na originalan i smeo način sa samo jednim ciljem: da se dopadne koži i osvoji čula. Svojevremeno sam pisala o njihovom gelu za negu kože oko očiju, a ovaj put su me oduševila dva proizvoda za telo. 


Estar Strawberryshower Scrub, 200ml je gusti tuš piling sa sitnim česticama masline i kajsije. Sastavni deo pilinga je i ekstrakt margose, poznati indijski čistač kože, pa osim što čisti ovaj proizvod odlično hidrira i podstiče regeneraciju površinskih delova. 


Prilikom kupovine privukao me je opis u kome se spominjala marmelada. I zaista piling najviše podseća na džem od jagoda. I to ne bilo kojih već opojno mirisnih, divljih jagoda. Tekstura je neobično gusta, gotovo želatinasta. Nanosi se na mokru kožu i polako prelazi u belu kremastu formu. Čestice su sitne i svrstala bih ga u blage pilinge. Mislim da ga je najbolje koristiti sa spužvicom za kupanje. 


Zamišljala sam ga u uobičajenom pakovanju za pomade. Međutim, stigao je u pomalo nepraktičnoj plastičnoj tubi i to je jedina zamerka koju imam. Zbog gustine proizvoda potreban je jači stisak. Pored toga, tubu je neophodno držati u uspravnom položaju naopačke (što je poduhvat), jer se jedino tako sa pilingom istiskuju i čestice. Ovo je piling za sladokusce i u tom smislu zaslužuje staklenu teglicu i kašiku pride :). Pakovanje od 200 ml, može se nabaviti po ceni od 408 rsd. 


Estar C1 Supershape Peeling Gel je tretman za kožu sa celulitom. Sadrži aktivne komponente poput kofeina, ekstrakta zelenog čaja, eteričnog ulja komorača i limuna, koje pomažu uklanjanje suvišne vode i podstiču cirkulaciju. Čestice mlevenih koštica kajsije uklanjaju površinski sloj mrtvih ćelija i omogućavaju lakše i efikasnije prodiranje aktivnih komponenti u dublje slojeve kože. Zamišljen je kao prvi korak tretmana, nakon čega je poželjno umasirati anticelulit ulje ili kremu. 


Nemam posebnih problema sa celulitom, a nakon tronedeljnog pentranja uzbrdo i nizbrdo po Pargi, svakodnevnog plivanja i drugih rekreativnih aktivnosti, na celulit nisam stigla ni da  pomislim. Ovaj tretman preporučujem kao savršen suvi piling. Tekstura je lagana, gotovo penasta. Ima blag cooling efekat, zbog čega mami da se maže. Nemasne je formule i brzo se suši. Ostaju čestice koje se mogu ukloniti papirnim ubrusom, suvim peškirom ili samo vodom (ako baš volite da se tuširate). Rezultat je divno zaglađena, meka i osvežena koža. Piling se troši iznenađujuće sporo, a pakovanje od 200ml može se nabaviti po ceni od 540 rsd.


I za kraj dve teglice za dodatnu hidrataciju, The Body Shop Mango Body Butter koji sam uspela gotovo da potrošim i Alchemy prirodni organski ši buter.

The Body Shop buteri za telo su već prešli u legendu. Mene je na prvi miris osvojio ovaj sa uljem semena manga. U sastavu su i ulje badema, kakao buter i glicerin. Vrlo bogata i kremasta formula, neočekivano lagana i brzo upijajuća. Pruža dobru i dugotrajnu hidrataciju, ali moram priznati da ovaj proizvod volim najviše zbog mirisa. Ako se dobro sećam, pakovanje od 50ml, kupila sam po ceni od oko 6 evra.


Prirodni ši buter je tradicionalno delotvoran za negu suve i dehidrirane kože i kose. Bogat je vitaminima A i E, sadrži prirodnu UV zaštitu. Alchemy je spakovao 100% prirodni organski nerafinisani ši buter u lepu staklenu ambalažu i učinio ga lako nosivom korisnom kozmetičkom stvarčicom. Ja ga najviše mažem na ruke i usne. Mada je na dodir tvrd, na telesnoj temperaturi se topi. Količina od 50ml, može se kupiti po ceni od 590 rsd.

Da li ste koristili neki od opisanih proizvoda? Kakvi su vaši utisci? Šta od preparata za negu tela koristite leti?

16 komentara

  1. *Jelena,dok ovo pišem u Srbiji izgleda kao da se sprema zimska mećava.Na moru dugo nisam bila,ali zato leta provodim pored Intex bazena,čija je voda hlorisana.Koristila sam razna sredstva za negu kože,ali mi je najlepše da se kupam od 18 časova jer tada mi nikakva zaštita ne treba.Rešila sam da čuvam kožu.Ne bih preporučila STADA sredstva za sunčanje,jer meni lično ne odgovaraju.Ostavljaju masan film na koži.Koristim najčešće Multiaktiv losion od masline i neki osvežavajući ili uljani gel za tuširanje.Palmolive tonik ili Hera (narandžasti,rozi i ljubičasti).Ranije sam koristila The Body Shop puter od marokanske ruže leti,a mango je moja velika želja.Svima bih preporučila kreme za sunčanje od kokosa koje postoje u "Merkatoru" i daju prijatan osećaj , gde ne postoji "obaveza"od sunca.Bukvalno se ne osete na koži i mogu se nanositi tokom celog dana.Takođe,Jelena Tasić sa bloga "Moja kosa"preporučila mi je Marigoldov šea puter kako za kosu,tako i za telo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Leto mora stići i u Srbiju :). Naravno, sada postoji više brendova pa i domaćih koji nude čist prirodni ši buter. Marigold ima generalno sjajne proizvode. Hvala na, kao i obično, veoma iscrpnom komentaru :).

      Izbriši
    2. *Htela sam samo da dodam da su mleka na koja mislim TG Farm Medico iz Loznice.Zovu se "Goti Sun Milk".I ako kažu da imaju ekstrat jajobe,prelepo mirišu na kokos.
      Hvala tebi na predivnim putopisima koji kombinuju sliku i reč u najboljem smislu.Nedostaje im samo muzika.Možeš ih slobodno upotpuniti i nekim video zapisom.

      Izbriši
  2. Prvo moram pohvaliti slike <3 Eucerin losion i Mango Body Butter su mi posebno zapeli za oko.

    OdgovoriIzbriši
  3. Gde nabavljas ovu marmeladicu od jagode :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zvanični Estar online store shopestar.com
      http://shopestar.com/nega-tela/gelovi-za-tusiranje/pogledajte-jos/Strawberry_shower_scrub.aspx

      Izbriši
    2. Izvini jos samo da te pitam jer vidim da je na sajtu drugacije pakovanje...jer inace prodaje ovako kao sto ti imas?

      Izbriši
    3. Meni je stiglo u tubi, kao što se vidi na mojim fotografijama. Najbolje da direktno kontaktiraš Estar i pitaš - što ću i ja da uradim :).

      Izbriši
  4. Hvala :) inace obozavam da citam tvoje postove sa putovanja i druge naravno ali ove posebno pises :) bas se obradujem kad vidim da je izasao novi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, meni su ovakvi komentari kao sunčan dan :).
      Primetila sam da su travel postovi lepo prihvaćeni i planiram da im se posvetim viće u buduće.

      Izbriši
  5. Gel od jagode svakako moram da probam. :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovaj Estar deluje zanimljivo, a jel ima negde da se proba?

    OdgovoriIzbriši