L'Artisan Parfumeur: Šest novih mirisa

Prošlog petka, predstavljeno je šest novih L'Artisan parfema. Luksuzna i neobična senzualnost, kao kreativni potpis ove kuće, još jednom je zavela čula. I dok ovo pišem, mislima sam i dalje sa natopljenim, opojnim bloterima.


L'Artisan Parfumeur svake godine nudi tri nova parfema u okviru Explosion d’Emotions projekta. Rečima neprepričljivi kontrasti u harmoniji mirisne strukture ovogodišnje serije, zarobljeni su u tri bočice: Haute Voltige, Rappelle-Toi  i Onde Sensuelle. Nije ih lako razlučiti.


Među novopristiglim je i Jour de Fete. Bademasti slatikiši "umotani" u šečerni prah. Miris festivala i proslava. Još jedna tanana kreacija talentovane Olivije Đakobeti. Zatim Voleur de Roses, svež i oštar sudar nežne ruže i muževnog pačulija. Kažu da je namenjen muškarcima, ali bih lako mogla da ga zamislim i na ženi.


Ipak svu moju pažnju pridobio je Mon Numero 10, nešto izmenjena verzija broja 10 iz sada već legendarne kolekcije neuhvatljivih i ultra limitiranih bočica iz 2008. godine. Kreator Bertrand Duchaofour, svojevremeno ga je namenio Njujorku, a sada je uveden u redovnu ponudu. Opojan, topao i snažan. Jedan od onih mirisa koji napušta dimenzije parfema i komunicira. Zahteva smelost da se nanese. Kao da bi mogao da se vine sa kože i otkrije neku previše intimnu, dugo skrivanu tajnu.


I na kraju, ne bih mogla da definišem gde tačno leži moć ovih parfema: da li u samom mirisu? U priči koja ih prati? Ili u jednostavnom, elegantnom dizajnu i onome što želim kada se bočica nađe u ruci. Ostaje utisak da su L'Artisan Parfumeur parfemi u svakom smislu posebni. Mistični, drugačiji i vredni pažnje.

Šarm i atmosferu tog popodneva u Metropolitenu, odličnom fotografijom, preneo je  Igor Prusac :).







Ukoliko vam se post dopao ili vam je bio koristan, podelite ga sa prijateljima preko društvenih mreža. Hvala :).

5 komentara

  1. Igor je predivno uhvatio momente dogadjaja. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Divne slike, a pakovanjima sam odusevljena :)

    OdgovoriIzbriši
  3. fotke su stvarno prelepe, divno preneta atmosfera :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Predivne fotke, vesela atmosfera a bočice- ne zna se koja je ljepša ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Fenomenalan tekst! Svaka čast! Iskreno, tvoja Lija :)

    OdgovoriIzbriši