Bioten Skin Defence noćna krema

Nega lica tokom noći, u mom slučaju, najčešće podrazumeva lagani hidratantni fluid ili hranljivi serum, ređe kremu. Noćne kreme mi retko odgovaraju. Obično budu preteške i imam utisak da ih koža ne upija do kraja. Bioten Skin Defence Antiwrinkle Night Cream, jedna je od retkih koje mi prijaju. Već sam je spominjala u januarskom postu, a pre neki dan stigla sam do dna teglice pa eto prilike da je detaljnije predstavim. 


Bioten proizvodi nisu 100% prirodni, već se baziraju na prirodnim ekstraktima. Imaju solidan sastav i minimalno "sumnjivih" sastojaka (recimo, ne sadrže parabene, parafin i veštačke boje). 

Skin Defence linija je dizajnirana da se prilagodi potrebama kože sa prvim znacima starenja. Pro-Elaskin, patentirani sastojak morskog porekla, stimuliše sintezu kolagena i elastina, kao i regeneraciju ćelija i na taj način poboljšava hidrataciju i elastičnost kože. Noćna krema je namenjena svim tipovima kože. Sadrži ekstrakt trešnje, bogat antioksidansima koji jačaju vezivno tkivo i pomažu licu da zadrži zdrav izgled.


Ova krema je jedan od onih drogerijskih proizvoda kojem prilazite sa rezervom i u suštini ništa ne očekujete, a onda se mesecima kasnije iznenadite kada shvatite da je postao deo svakodnevne rutine.

Prija mi lagana tekstura. Pred spavanje očistim i toniram lice, pa je nanesem. Nije gusta, brzo se upija i jako lepo hidrira. Zapravo su hidratacija i prijatan osećaj osveženja njeni najjači aduti. Na dodir, koža postaje meka, nežna i glatka. Efekat je vrlo sličan onom kod glicerinskih tretmana za ruke, koji lepo zaglade i omekšaju kožu.

Ima vodeno-svež miris. Ne toliko intenzivan koliko trajan. Zaista ne znam ni jednu kremu za lice čiji se miris toliko dugo zadržava na koži. Ukoliko niste navikli da vas miris kreme "osvaja" satima, ovo može da vam se učini čudnim, pa i da zasmeta.

Ambalaža je staklena, što se meni lično dopada i uz vrlo pristupačnu cenu (čini mi se oko 350rsd), dodatni je plus. Količinu od 50ml, potrošila sam nakon tri meseca redovnog korišćenja.


Ako ste u potrazi za kremom koja će pružiti solidnu negu i hidrataciju, a pri tom želite da prođete što jeftinije, preporučujem da razmislite o ovoj ili nekoj drugoj kremi iz Bioten Skin Defence ponude :).

Koje proizvode koristite za noćnu negu lica?

13 komentara

  1. Ovo super zvuči... :) Pored toga što mi je koža mešovita i takođe ne volim teške kreme, volim i kad mi koža miiriše duže na kremu :) Samo mislim da mi je još uvek mlada koža za nju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ova krema nema ništa što može da "ugrozi" tvoju mladu kožu :).

      Izbriši
  2. Hmm ajd da sačekam malo sa Bioten postom, da ne spamujemo čitaoce ;)
    Ja sam sad trošila neke testerčiće L'erbolario krema, mirišu jače i duže od biotena a u nekim su čudnim bojama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za lice? Ja nešto i ne volim kada je krema za lice mnogo mirišljava. Proizvodi za telo da! :D

      Izbriši
    2. Ni ja ne volim. Bioten mi je prvi put toliko dugo mirisao, mnogo mi je čudno bilo..
      Vidi ako imas neku apoteku da uzmes testere, ovo je italijanska organska kozmetika, mirisu fenomenalno, ja sam se raspametila :)

      Izbriši
  3. Imam par Bioten proizvoda i jedino mi odgovaraju maramice za skidanje šminke, ostalo ništa. Ali ne odustajem, sviđa mi se miris njihovih proizvoda i rešila sam da mi nešto odgovara. :D Nije da mi treba ova vrsta kreme, ali ne može da škodi, trenutno koristim Vichy serum i za noć i za dan, a ovo je 10 puta jeftinije od seruma, tako da je sigurno kupujem da ubacim u večernju negu, nadam se da će mi ona odgovarati. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Koristim bioten tonik i mleko za lice (rozi) i prijaju mom licu, miris savrsen :) Trenutno imam (ne mogu reci bas da koristim) ziaja nocnu kremu od koje bezim jer mi deluje kao lepak... :/ (uskoro recenzija o njoj), pa koristim dnevnu kao nocnu. Ovo svakako vredi probati :) Hvala za recenziju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam isto zadovoljna Bioten mlekom za skidanje šminke :). Od Ziaja krema za lice nisam probala baš ni jednu. Koristila sam, međutim, neke njihove gelove za tuširanje i sećam se da su mi zanosno mirisali (naročito pomorandža i čokolada).
      Nema na čemu :).

      Izbriši
  5. Biotena nema kod nas a obzirom da krema ima intenzivniji miris koji se dugo osjeti, ovom prilikom niti ne žalim za njime. :D
    Meni nažalost rijetko koja drogerijska krema odgovara :/ koža mi je snob xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je to beauty-blogger-izjava-godine :D

      Izbriši
  6. Ja volim bioten i cene su baš pristojne. Ovu kremu nisam probala, ali nakon ove recenzije želim :) Do sada sam koristila kokosovo ulje kao noćnu "kremu" ali pošto sam ga potrošila i malo mi je dosadilo, baš sam u potrazi za zamenom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti odgovarati :).
      Ja sam kokosovo ulje koristila na kosi. Što se lica tiče, imam običaj da ga namažem na usne, ali ne dalje :D.

      Izbriši