Kolagenski tretman lica u salonu "Etre Belle"

Prošlog petka, bila sam gost beauty salona "Etre Belle", gde sam uživala u kozmetičkom tretmanu lica kolagen maskom i ampulama. Osim kao tretman u borbi protiv znakova starenja, preporučuje se i osobama sa dehidriranom kožom, kojoj je potrebna revitalizacija i umirenje. Skoro sam se vratila iz Grčke, a tri nedelje provedene na moru i suncu ostavile su traga na koži i pomislila sam kako bi ovaj tretman mogao da joj pomogne da povrati svežinu. 


Moram da priznam da uglavnom ne posećujem kozmetičke salone. Ne zato što imam nešto protiv kozmetičara, već najviše zato što smatram da kao što nega lica treba da bude redovna, tako i odlazak kozmetičaru treba ustaliti kako bi dao vidljive rezultate. Pošto često putujem i organizacija mi je haotična, najčešće nemam vremena ni uslova za takvu disciplinu i posvećenost. Tek sam od skora, počela ozbiljnije da razmišljam o masažama i kozmetičkim tretmanima kao sastavnom delu adekvatne nege lica.


Za Etre Belle kozmetiku sam prvi put čula na sajmu "Svet lepote". U pitanju je  Nemačka kompanija, na evropskom tržištu prisutna preko dvadeset godina, koja nudi visokokvalitetne proizvode namenjene prvenstveno profesionalnoj upotrebi u salonskim tretmanima.

Kolagenski tretman u "Etre Belle" salonu u Beogradu, bazira se na kolagen-elastin ampuli i krem maski, kao dermoaktivnim preparatima koji prodiru u dublje slojeve kože i u određenoj meri regenerišu i ojačavaju postojeća kolagenska vlakna. 


Lice je prvo dobro očišćeno osvežavajućim gelom sa aloe verom i tonirano blagim losionom iz iste linije, sa aktivnim sastojcima koji smiruju, vlaže i stabilizuju prirodnu kiselost kože. Potom je urađen nežni piling, kako bi se pore oslobodile viška sebuma i mrtvih ćelija. 


Kolagen ampula je kombinacija kolagena i elastina. Nanosi se površinski, lako se apsorbuje i daje trenutni efekat: koža postaje glatka, čvršća, elastičnija, bore su umanjene. Aktivni sastojak triactigen stimuliše stvaranje novog kolagena i elastina i jača sposobnost kože da se regeneriše.

U velikoj meri sam uživala u divnoj, relaksirajućoj masaži lica, vrata i dekoltea, vitaminskom kremom sa mineralima. Počinjem da verujem u masaže :). 


Zatim mi je stavljena kolagen krem maska, koju je isušena koža tokom dvadesetak minuta sasvim lepo upila. Maska je pogodna za svaki tip kože i ublažava znake umora i stresa. Na kraju, lice je hidrirano Green Energy dnevnom kremom sa ekstraktima papaje, ananasa, kivija, limuna i grožđa. 


Ceo tretman je trajao ne više od sat vremena. Tom prilikom, svaki korak procedure mi je vrlo detaljno objašnjen (od toga šta se i zašto nanosi na lice pa do nekih subjektivnih kozmetičkih pitanja i nedoumica), što mi je pomoglo da se u potpunosti opustim i uživam. Nakon tretmana, koža je zaista dobila na svežini, a ostala je glatka i jedra i u narednim danima. Mogu da kažem da su rezultati bili brzo vidljivi (i primećeni :).

Sam prostor salona je prijatan, prostran i čist. Prostorije u kojima se rade tretmani su intimnijeg karaktera i odvojene od prijemnog dela sa dekorativom, što mi se dopalo.


Ovom prilikom, zahvaljujem se Bebi na profesionalnosti i strpljenju, kao i Filipu Arsiću ispred beauty salona "Etre Belle" na srdačnoj dobrodošlici.

Ako ste se možda pitali: ko stoji iza ovih sjajnih fotografija? Još jednom, savršeni Igor Prusac :D.


14 komentara

  1. Koja je cena jednog takvog tretmana??
    Mi koji nismo iz Bgda bitna stvar zbog planiranja?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nataša, mislim da je najbolje da kontaktirate salon za cenu >>> www.etrebelle.rs/index-4.html

      Izbriši
  2. Fotke su vam profi stvarno! Ja volim da idem na kozmeticke tretmana, zbog masaza lica i efekta opustanja, nekako postajem pozitivnija kad idem na te tretmane :)) Nazalost uglavnom mi je skupo ili nemam adekvatni salon gde bih isla.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se masaže lica jako dopadaju, a oduševljena sam i efektom koji se primeti. Nekako lice blesne i oživi :).

      Izbriši
  3. I imala sam Etre Belle hidrantni gel za lice i dobar mi je bio, kupila sam ga na Sajmu kozmetike.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam puno iskustva sa Etre Belle kozmetikom, ali sam čula dosta pozitivnih iskustava. Eto, sada i tvoje :).

      Izbriši
  4. Bas bih volela da iprobam ovu kozmetiku,sto licno,sto bih je mozda uvrstila i mom radnom kutku. Havla ti na ovim divnim fotografijama i jako kvalitetnom tekstu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu :). Drago mi je ako sam te zainteresovala za nešto novo.

      Izbriši
  5. Obožavam tretmane gde se ja izvalim, a neko drugi sve radi :)) ovo deluje baš super - dremnem malo, a kad se probudim lice kao novo :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Fantazija, mogu misliti koliko si uživala :) Ja jesam samo gledajući ove divne fotke.
    Odličan post, podsetnik da si treba ugađati s vremena na vreme :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razmišljam da uglavim svakog meseca, jednu finu masažu lica ili nešto slično :).

      Izbriši
    2. Samo izvoli Jelena, ivek si dobrodošla!!!

      Izbriši
  7. Kakav hedonizam! :D E neka si baš uživala, i trebaš :*
    A fotke su , što reći.. savršene! :))

    OdgovoriIzbriši