Revlon Nearly Naked tečni puder

Jedan od najboljih tečnih pudera koje sam do sada koristila je Revlon ColorStay Combination/Oily Skin. Ima sjajno pokrivanje, odličnu postojanost i nijansu koja se savršeno stapa sa tonom moje kože. Dobro kontroliše T zonu pa ne moram da ga matiram više puta u toku dana. Ipak, nije baš lagan i najčešće ga mešam sa dnevnom kremom ili nekom hidrantnom podlogom, kako bi na licu izgledao što prirodnije. Zato me je vest o novoj liniji Revlon tečnih pudera laganije teksture, Nearly Naked, prilično zainteresovala. Oduševila sam se kada sam ih ugledala na policama Makeup Store/a, u Beogradu.


Nearly Naked je light verzija ColorStay. Slične je kremaste formule, ali se mnogo lakše razmazuje i blenda. Ima nešto slabiju pokrivnu moć i najverovatnije neće uspeti u potpunosti da kamuflira veće nepravilnosti (izraženije crvenilo, bubuljice i sl.), ali će odlično ujednačiti ten. Kao i ColorStay, divno se adaptira i pruža lep prirodan finiš, ni previše blistav ni previše mat, idealan za svaki dan. Nisam primetila da isušuje kožu.

Postojanost nije tako impresivna. Na mom licu, po veoma toplom danu, stoji četiri do pet sati, ali prosija kroz dva. Imam utisak da bi na manje masnoj koži trajao duže.

Ima SPF 20 i pruža zaštitu širokog spektra (broad spectrum), tj. i UVA i UVB zaštitu. Praktično je bez mirisa.


U ponudi je čak šesnaest nijansi. Moja idealna za zimski period je #140 Shell, najsličnija #220, Natural Beige iz ColorStay linije. Dok #150 Nude u kombinaciji sa #160 Fresh Beige, pa čak i #170 Natural Beige, daje boju kakvu imam tokom leta i posle mora. 


Što se ambalaže tiče, iz nekog razloga Revlon ostaje veran staklenim bočicama sa povećim otvorom, kroz koji ume lako da iscuri više pudera nego što je potrebno. Ovo zahteva naročitu pažnju pri doziranju, posebno ako ste navikli na pumpice. U boci je standardnih 30ml proizvoda.


Zaključak

Revlon Nearly Naked je odlična alternativa ColorStay puderima, ukoliko su vam isti previše teški na licu. I dalje je to puder gušće teksture, ali definitivno laganije formule i time udobniji za nošenje. Pružiće srednje pokrivanje u tankom sloju i svež, prirodan izgled lica. Mislim da bi najviše odgovarao normalnom ka suvljem tipu kože, eventualno kombinovanom uz obavezno fiksiranje. Ne bih ga preporučila osobama sa masnom i problematičnom kožom. Može se naručiti i online, a trenutno je na akciji po ceni od 1000 rsd.

8 komentara

  1. Definitivno si mi pomogla pri izboru :) Bas mi se cini laganim i lepim, ali mislim da cu uzeti color stay jer ga mogu mesati sa kremom, a ako mi treba prekrivanje mogu i to dobiti, dakle dve muve jednim udarcem!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ima u tome logike, mada bih na tvom mestu ipak isprobala oba testera :).

      Izbriši
  2. Volim pudere sa slabijom pokrivenoscu te cu na ovaj bacit pogld sigurno kada potorim ostale.. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo da znaš, ovaj puder je na bazi ulja (a propo MAc face & body) :).

      Izbriši
  3. Da li Make up Store ima u ponudi samo ove 3 nijanse, kao sto stoji na sajtu? Meni bi trebala neka nijansa poput 150 Buff Colorstaya. Hvala na odgovoru :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najbolje je da ih direktno kontaktiraš i pitaš :).

      Izbriši
  4. Je l' Makeup Store imaju negde radnju ili prodaju samo online?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaju, na Nbg-u, preko puta Grčko-Kiparskog TC. Španskih Boraca 40A/3L

      Izbriši