Tag: What's in my bag (summer edition)?

Već sam spomenula da je, ovog leta, moj izbor za svaki dan mala bež torba preko ramena. Prilagodljiva je uz sve kombinacije, ruke su mi slobodne (za fotkanje, instagramisanje, sladoledisanje), ne opterećuje me težinom, a ipak sadrži sve neophodne potrepštine :). 


Na prvom mestu novčanik, u kome je i sva sila kartica, legitimacija, članskih karti, propusnica kao i mini rokovnik. Ima nekoliko pregrada, veličine je ručne torbice i od neprocenjivog je značaja :D. Kupila sam ga pre nekoliko godina na aerodromu u Istanbulu. Jedna je od onih trajnih i vrlo praktičnih stvari, koje brzo postanu nezamenljive.

Mobilni je nezaobilazan. Skoro mi se desilo da sam ga zaboravila i krenula u grad da se vidim sa prijateljicom. Trebalo mi je pola sata da je pronađem, mada smo precizirale vreme i mesto. Često ga koristim i kao podsetnik, za memorisanje svega bitnog u toku dana.

Ipak, najčešće zaboravljam ključeve. Svuda. Pokušavam da se naviknem da redovno proverim da li su u torbi. Zato sam im dodala čak dva priveska.


Zatim, Mini sprej Avène termalne vode, bez koga se ovih dana ne odvajam. Nisam primetila neke naročite razlike među termalnim vodama (koristila sam Vichy, La Roche Posay i Avène). Takođe, ne mislim ni da su baš neophodne u redovnoj nezi kože (ili bar ne svakog tipa kože). Međutim, tokom leta su "spas u torbi". Ako vam se dešava da na 30°C i preko poželite da uskočite u gradsku fontanu, preporučujem neku od ovih bočica sa dobrim raspršivačem. 
 
Schwarzkopf 2u1: ogledalo sa mini četkom. Dosta praktična i korisna sitnica. Pre par meseci, dobila sam ga u dm/u, kao poklon uz kupovinu određenih proizvoda za kosu. Plastika mi nije delovala posebno kvalitetno i mislila sam da neće dugo "poživeti", međutim i dalje je u jednom komadu. Mislim da Avon ima nešto slično u ponudi (ako ne i isto), u okviru Advance Techniques linije.


Od lip balzama, trenutno sam u ljubavi sa NYX Butter Gloss/om, Apple Strudel, koji koristim već nekoliko meseci, i Beauty Made Easy by Veronique, Vanilla lip balzamom - kopijom EOS/a, koja se skoro pojavila u Lilly/ju. Oba pružaju solidnu negu, hidrataciju pa i zaštitu od sunca. Gloss dodaje i blagu koralno-pink boju i za nijansu je lakši na usnama.


Beauty Made Easy by Veronique je zgodan za pronalaženje u torbi "na slepo", ali ima tendenciju da ispadne iz ruke. I to je problem. Ambalaža je gumirana, veoma glatka, idealno sfernog oblika što ovaj balzam čini praktično nezaustavljivim. Neodoljivo me asocira na Galilejeve eksperimente sa kuglicama. Moja mačka ga obožava, iz istog razloga. 


Nemam običaj da nosim parfem u torbi, eventualno body sprej. Cinq Mondes Eau Egyptienne, Rituel de Louxor sam nabavila prošle subote i od tada ga stalno nosim sa sobom. Zvanično, ovo je mirisni osvežavajući sprej za telo i kosu. Zapravo, radi se o raskošnoj kombinaciji jedanaest esencijalnih ulja sa pročišćavajućim i relaksirajućim svojstvima, inspirisanoj drevnom egipatskom parfemskom mešavinom po formuli otkrivenoj u hramu u Edfu. Miris osvežava, opušta i pravi divnu auru koja traje i do nekoliko sati.


17 komentara

  1. *Jelena,jako mi se dopada ovaj tvoj letnji status.Moram ti reći da su nam ukusi slični.
    Međutim sa sobom uvek nosim Nike Joga kesu.Ne znam zašto.Ona je neon-roza i na sebi ima print dve male gejše.Crnu i zlatnu.Uparila sam je sa istom takvom flašom za vodu.
    Ako bih davala savete o torbama,onda bi to uvek bio Mannual iz Novog Sada.Ali moram priznati da njihove tašne i modni dodaci ipak nisu za svakodnevno "đipanje"gradom.
    Avene sam probala,ali samo u kremastom obliku.Njihove vode su moja tiha patnja,pa ako neka od blogerki ima pakovanje za poklon,tu sam.
    Trenutno koristim rozi Oriflajm balzam "nežna nega"ali i Dm Alverde sjaj "Sunburst".Nega je zadovoljavajuća.A boja narandžasta,letnja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da se jedna dovoljno osvežavajuća vodica može dobiti od bilo koje mineralne vode (iz supermarketa). Potrebna je samo flašica sa dobrim raspršivačem, što opet nije teško nabaviti :).

      Izbriši
    2. *Da Jelena,to si u pravu!Iskreno,previše mi je da izdvajam 1500 dinara,za Aven u spreju.Videla sam na blogu kod Miss Kitch (Hrvatska) da postoje pakovanja vode i od 15 ml bez raspršivača.Ona ih je podelila svojim čitateljkama.Ne znam da li su ih i tebi ponudili.Pošto je Aven u Srbiji dosta štedljiv po pitanju uzoraka.
      Pre koji dan otkrila sam da i Sephora ima takvu vodu,sa raspršivačem u pakovanju od 250 ml.

      Izbriši
    3. Slažem se da to nije baš pristupačna cena. Ja imam pakovanje od 50ml i ako se dobro sećam, platila sam ga oko 800 rsd. Nemam sličnu saradnju sa Avene (poput Miss Kitch) i svoj primerak sam kupila u Lilly-ju. Mislim da je kod osvežavajućih hidratantnih vodica najbitniji raspršivač, te u tom smislu vredi uložiti u bočicu sa dobrom pumpicom ili "preuzeti" ambalažu već korišćenih proizvoda. Ima puno sjajnih recepata po internetu, za potpuno prirodne beauty eliksire, koji i hrane i hlade i hidriraju kožu lica :).

      Izbriši
  2. Super je post! Sviđa mi se sadržaj tvoje torbice kao i sama torba a posebno moram da pohvalim fotografije :) Uvek su odlične ali sada su woow :) Lidija

    OdgovoriIzbriši
  3. Super su ti proizvodi, ali meni se jako sviđa tvoj novčanik! Moj prošli je bio rozi. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zapravo sam ga kupila najviše zbog boje. Kasnije sam otkrila šta sve može da se smesti unutra :D.

      Izbriši
  4. divno! gde su kupila miris u maloj bocici i po kojoj ceni? tako nesto mi treba za moju torbu....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cinq Mondes sam uzela u Metropolitenu, u Beogradu. Postoji i veća bočica.

      Izbriši
  5. Kupila sam BME balzam i isto mi ispada iz ruku hahah :) a malo me nervira sto se tesko zatvara. treba zivaca

    OdgovoriIzbriši
  6. lep je sadržaj torbice :) kako uspeš da se svedeš na najnužnije, divim se :D
    ja uvek imam dodatne stvari (za svaki slučaj) :DDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa, u početku mi nije bilo lako, priznajem :D. Mislim da sam se malo zasitila velikih torbi koje se, u mom slučaju, vremenom pretvaraju na pravi, mali džak na ramenu.

      Izbriši
  7. fotografije su ti opet posebne i divne :)
    baš mi je lijepa ta tvoj torba, vjerujem i da je praktična :)
    nyx apple strudel mi je lijepa nijansa :)
    imam želju da i EOS isprobam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nyx Gloss ima više nijansi i sve su prilično nosive.
      Hvala na lepom komentaru :).

      Izbriši
  8. Pusti kozmetiku i ostalo sa strane... Kakve su ovo svjetske fotografije????? PREKRASNO <3 <3 <3
    Ja kod tebe uvijek uživam ;)

    OdgovoriIzbriši